Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

ce stiti despre virusul gura mana picior la copii

Recommended Posts

uf ma aflu in aceasta situatie in care dra mea de 1 an si 9 luni a contactat acest virus ciudat pot spune< a debutat initial cu 3 zile de febra de 37-39 pe care am stapanito cu antitermice si novocalmin si apoi au aparut bubite pe maini si laba piciorului< initial am crezut ca e alergie la mancare ceva, dar era alarma falsa, si astfel am ajuns cu dra ieri la contagioase. Verificat dct copilul, in gatut si pus diagnostic BOALA GURA MANA PICIOR, initial am ras ..dar apoi ma uitam la sotul si am spus ce o mai fi si asta???

citisem de acest virus aici pe forum, dar pana anul asta nu am auzit in viata mea de el...

nea recomandat dct multe lichide, dat pe limba cu violet degentian si timp 7 zile dizolvat cate o pastiluta ce poate fi dizolvata in apa sau ceai...ptr imunitate, iar pe toata perioada bolii evitat contactul cu alti copii ptr e contagios...

ok, dar toata noaptea dra mea a tusit urat si continua si acum la 2-3 min tuseste..e normal asa ceva??? copii vostri au patit la fel??

va rog sfaturi si recomandari

cea mai fericita mami de printesa

http://davf.daisypath.com/O2Kmp3.png

http://lpmf.lilypie.com/glMep2.png

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Nu este atat de rar pe cat crede lumea la noi a fost epidemie in gradinita acum doi ani, numai ca la unii nu se manifesta asa rau , de exemplu pe baietelul meu il mancau picioarele de topaia prin casa. La el bubitele au fost atat de marunte ca abia se observau dar nu a tusit.

Am fost la medic si mi-a zis ca atat timp cat nu face temperatura sa nu-i dau nimic, daca face sa-i dau antitermice si trece in 7 zile. pentru picioare ne-a recomandat mixtura mentolata

Poate fetita tuseste de la bubite, poate ca are si spre gat sau poate tuseste de la violetul de degentian

Acum depinde si cum tuseste , sec, cu secretii se aude cum haraie din piept....oricum daca ti se pare ceva in neregula mai bine mai faci o vizita la doctor.

Baietelul meu(2 ani, 6 luni) a facut asa ceva de curand (a luat din spital, de la un copil din salon, desi el era internat pt pneumonie...in fine).

Virusul se ia foarte usor, boala se manifesta sau nu cu eruptiile pe piele, dureaza cam 7-10 zile pana trece. Faza e ca ramane contagios inca 3-4 sapt dupa ce trec bubitele, asa ca aveti grija pe unde iesiti cu el, pt ca "faceti cadouri" foarte lesne.

Uneori, pot aparea complicatii de la acest virus, depinde de imunitatea organismului. Dar mereu e cu febra si musai f bine hidratata. ATENTIE ca face niste vezicule si in gurita, si o sa o doara gurita, ca atare o sa cam refuze mancarea. Asa ca ceva mai moale de papat, lichide multe!

Daca face si kk moale, poate treceti pe un lapte fara lactoza, sa nu o zapaciti rau la stomacel.

Fiti cuminti si nu va speriati. Daca haraie in piept, cum a zis si gabitza, poate un dr ar trebui sa o vada. Dar atentie la contagiozitate.

Si, din ce m-am interesat, va capata imunitate la aceasta tulpina a virusului. Nu la toate, dar oricum, poate face forme mult mai usoare.

Sanatate multa si rabdare!

Prietenie inseamna sa fii alaturi de prieteni nu cand au dreptate, ci cand gresesc.

Andre Malraux

uffffffff prin cate am trecut noi in doar 24 ore

la noi a debutat acest virus ffffffffff ciudat..si am luat culmea formea cea mai grava care da in pneumonie, desi sunt cazuri f rare noi suntem unul din acest caz

id="size3">deci mare atentie

cine are acest virus si tuseste des si uscat..inseamna ca e forma grava a virusului ce da in pneumonieid="red">

prin urmare la noi a debutat ciudat

3 zile de febra cu saliva fff multa de a facut crusta pe barbie, care apoi sa oprit saliva si a inceput tusea 3 zi, tuse repetativa si uscata...am ajuns ieri la ugente la pediatrie si acum suntem pe antibiotic injectabil CETOFAX + ketof+bronhexim= timp 5 zile

mentionez ca suntem un caz rar ...caci si dct sa uitat ciudat la ea...cu rosu in gat si dadea spre harcailala deja in nici 24 ore de tuse

Fetita mea tocmai a facut aceasta boala. La noi s-a manifestat cu febra 2 zile, dupa care au aparut bubite in talpa, pe picioare si cateva pe manute.

As vrea sa va intreb, daca stiti, daca boala asta se ia la adult si daca adultul o poate da mai departe. Pentru ca am o cumnata care este gravida si care trebuie sa nasca din moment in moment si soacra mea, care a intrat in contact cu fetita mea, o va ajuta in primele zile.

Si sincer mi-e cam teama, noi pe Maria nu o vom duce la ei cel putin 6 saptamani, ca sa fiu eu sigura, dar ce facem cu soacra ca sigur vor avea nevoie de ajutor.

Cristina, mamica fericita de [zana] Eva Mariaid="red">

Port in suflet povestea licuriciului Emmaid="red">

Poze

Si noi ne-am pricopsit cu ea acum jumatate de an. S-a manifestat exact la fel cu bubitze dar si cu febra. Acuma depinde foarte mult de forma pe care o are. La noi a fost contaminata cu acest virus numai una din fetite, cealalta nu a avut nimic cu toate ca au stat impreuna mereu si au fost in acelasi loc, in schimb la fina mea de unde ne-am pricopsit noi au luat-o cu totii de la fetita de 11 luni pana la bunicii de 65 de ani. Cred ca conteaza forma virsului si nu in ultimul rand imunitatea pe care o are fiecare.

noi am dat in pneumonie forma urata , in doar 24 ore de la primele simptome de tuse..am stat si in spital 2 zile si acum continuam tratamnetul acasa

prin urmare la noi acest virus sa manifestat in forma sa cea mai dura posibila..si culmea ca a luat si sotul virusului..deci eeeeeeeee fff contagios..eu lam luat acum 12 ani de la mare..(deja am imunitate la el)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...