Michelle35 Postat Iulie 11, 2012 Autor Raport Distribuie Postat Iulie 11, 2012 Buna! Am si eu o rugaminte. Baietelul meu de 5 ani are probleme mari de vorbire. In rest pare a fi normal. As vrea daca sunt aici parinti cu mai multa experienta sa-mi recomandati un medic din mediul privat in Bucuresti care ar putea sa-i puna un diagnostic. Eventual trimiteti un mesaj privat sau raspundeti aici pe forum. Multumesc mult. Michelle35 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andas Publicat Iulie 12, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 12, 2012 Daca vrei o dna doctor foarte buna iti pot recomanda in Bucuresti, insa lucreaza in sistemul asigurarilor de sanatate de stat. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Michelle35 Publicat Iulie 12, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 12, 2012 O.k. si asa, as fi preferat la privat dar incerc si la stat daca nu gasesc altfel. Oricum multumesc mult Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chuny Publicat Iulie 12, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 12, 2012 Oh, Doamne, dar de ce ati asteptat atât?! Sper ca macar logopedul il vede regulat si cu o metoda potrivita. Ce fel de dificultati de vorbire are? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kariguld Publicat Iulie 12, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 12, 2012 daca traiesti in Germania cu scrie la status, ai acoperit de asigurarea medicala consult ptr evaluarea unei astfel de probleme. recuperare si bafta iti doresc. Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristina30 Publicat Iulie 12, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 12, 2012 Buna seara, In Germania se pot face teste speciale pentru copiii cu dificultati de vorbire la medici specializati de HNO, ORL-isti in romaneste, unde se fac teste speciale de auz si de detectare exacta a probleme; stiu unul f bun in Frankfurt, asigurarea normala nu preia toate costurile dar pentru copilul tau se merita oricum. Cristina [fetita] Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Michelle35 Publicat Iulie 12, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 12, 2012 Kariguld, mare lucru nu am reusit sa fac nici in Germania, nici in Romania, pentru ca nu ar fi prima data cand incerc si in Romania. Alex face de 2 ani sprachtherapie, vorbeste mult mai bine, dar si impresia mea si si a logopedei este ca nu sprachtherapia l-a ajutat, ca la fel ar fi fost si fara. De ex vara trecuta am fost o luna si jumatate in romania , deci fara contact cu limba germana, logopeda se astepta sa uite mult, dar a avut un salt f mare in insusirea limbii germane, iar acum suntem in pauza de logopedie ptr ca ea a considerat ca isi dezvolta limbajul si fara ea. Incurajator, nu? Este a doua logopeda pe care o schimbam. Pe de alta parte din ce citesc pe forumurile germane ce scriu ati parinti cu probleme identice nu e prea incurajator. Chiar noi avem niste cunostiinte care au 2 fete care nu au avut niciodata probleme f mari de vorbire, au facut tot timpul terapie, au mers la scoala speciala pentru copii cu pb de vorbire si nu au evoluat cu nimic. Din fericire nu au pb mari, dar cu atat mai mult mi se pare stupid. De ex stii ca ca ptr copii autisti cea mai buna metoda este ABA, stii ca in germania nu se face asa ceva decat privat si stii ca este f costisitoare? Nu vreau sa spun ca Alex ar fi autist, nu are si alte simptome in afara de vorbire. Eu imi doresc sa gasesc terapia potrivita lui si care sa dea cu adevarat rezultate. Daca ai vre o idee este binevenita,poate imi scapa mie ceva Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Michelle35 Publicat Iulie 12, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 12, 2012 Va multumesc mult ptr raspunsuri. Teste ptr auz am facut la HNO, a fost totul in ordine, dar au fost preluate de casa. Sa inteleg ca exista si altele mai aprofundate pe care nu le preia casa? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chuny Publicat Iulie 13, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 13, 2012 Michelle, despre ce dificultati e vorba? De pronuntie? De organizare a discursului? In ce masura dificultatile astea ii afecteaza achizitiile scolare? E f important ca metoda de lucru a logopedului sa fie adaptata dificultatilor, iar rezultatele sa se vada repede. Eu am schimbat logopezii si abea al patrulea e ok, cel mai bun din oras. Si nu te lasa pana nu primesti un diagnostic clar. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristina30 Publicat Iulie 13, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 13, 2012 Da, Sunt teste speciale pentru a vedea de sunt probleme in retinerea pe scurta dursta a silabelor auzite; la fel si pentru cifre. Am facut asta cu baiatul meu, el are pb la silabe, deci putin putin probabil legastenicar.... Uite aici linkul cu testele pe care le face doctorul asta din Farnkfurt, noi am mai paltit in 60 EUR pe langa... http://www.hno-hauptwache.de/unsere_leistungen/unsere_leistungen.html De vrei mai multe informatii pot sa mai spun sau daca nu intelegi bine din Germana.. A facut cred ca vreo 6 teste in total baiatul meu. Cristina [fetita] Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.