Lillo Publicat Iulie 12, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 12, 2012 Buna ziua! Am o fetita care in toamna va merge la clasa pregatitoare, numai ca este extrem de timida si reticenta la schimbari. Am avut probleme mari cu adaptarea la gradinita.In primul an ne-am mutat pe la mai multe gradintie, a racit des si si s-a vindecat greu, mai mult a stat acasa decat la gradi, abia anul trecut am gasit o gradinita pe gustul ei. Acum urmeaza sa mearga la scoala si imi este foarte teama ca se va acomoda greu. Mi-e teama sa nu planga iar inconsolabil, sa nu avem iar probleme (cosmaruri, anxietate etc). Cum sa o pregatesc? Ce sa fac sa accepte mai usor aceasta schimbare? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Publicat Iulie 12, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 12, 2012 la 7 ani gandeste altfel si se comporta altfel decat la 4. banuiesc ca mai multi colegi de la gradinita au plecat la scoala - deci ar vedea acelasi lucru in jur. in plus, o poti stimula cu povestiri despre ce frumos va invata literele, sa numere, sa faca adunari si scaderi... o gramada de lucruri noi. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lillo Publicat Iulie 12, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 12, 2012 Va avea 5 ani si 9 luni in septembrie. A evoluat destul de mult dar ma tem ca nu asa mult pe cat mi-as dori. Inca ii lucesc ochii de lacrimi cand merge fara frati-su la gradi. Aproape toti colegii ei vor merge la scoala, intr-adevar, si cred ca asta e un punct de care as putea profita. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anya Publicat Iulie 12, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 12, 2012 Poate ar trebui sa o obisnuiesti in medii diverse - fara tine, de pe acum. Eu mi-am dat baietii inca de pe vremea gradinitei la tot felul de cursuri. Ca sa vorbesc doar de cel mic, care incepe scoala la toamna, a fost 4 ani la gradinita cu program prelungit, 2 ani la FTK, 2 ani la cursuri de engleza si de 1 an face si inot. In vara aceasta merge singur intr-u mini-tabara de 4 zile cu clubul de inot. Nici el nu e genul expansiv si usor adaptabil (de-asta si povestesc de el, nu de celalalt). Prima jumatate de an raspunde cand e intrebat, dar nu se prea "baga". Cand era mai mititel se imbolnavea usor. De cand face sport a devenit mult mai rezistent. Toata iarna a mers zilnic la bazin, chiar si pe viscol. Prea mult timp de pregatire nu mai ai, dar incerac un curs de inot sau altceva. In plus sa ii povestesti ce bine si frumos va fi, ca e fetita mare, ca se va intalni cu colegii de gradi si ....lalala, ca va cunoaste copii noi, ca va avea o doamna draguta (daca o si cunoasteti cu atat mai bine). Peste vre-o luna implica-o in cumpararea ghiozdanului, penarului, uniformei (daca e cazul). Se va simti foarte importanta. Anya Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fran Publicat Iulie 17, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 17, 2012 Lillo- fetita mea are 7 ani si e tot timida si anxioasa. Incepem clasa 1 la toamna. Culmea- micuta fiind nu am avut probleme, la gradi a mers fara probleme, am schimbat gradi fara probleme, desi un pic timida a fost mereu, a reusit sa se acomodeze. Apoi cand avea 5 ani a murit bunica si nu dupa mult timp au inceput si crizele de anxietate, cu frica de a merge in locuri necunoscute ( de ex iarna trecuta nu a vrut sa ramana singura la atelierele de la Antipa, am stat cu ea, desi erau si copilasi de 3-4 ani care ramaneau singuri), teama de cum va fi la gradi cu alta Miss ( a lor a fost plecata 2 sapt si i-a tinut locul o alta miss pe care copiii o cunosteau foarte bine)etc. Noi stim de la ce "i se trage" anxietatea, iar timida a fost mereu, cum zicea Anya- e genul care raspunde cand e intrebata si nu "se baga". La noi anxietatea se manifesta si prin dureri de burtica ( le-am investigat bine inainte de a le pune pe seama anxietatii :) Noua ni s-a recomandat mult sport ( inotul e foarte bun, iar piticei mele nu-i e frica de apa- ma gandesc ca daca i-ar fi teama de apa ar fi cam stresant). Eu vorbesc mult cu ea, o trag de limba, atunci cand simt ca nu-i place sa mearga undeva, incerc pe bune sa ma pun in locul ei. Incerc sa-i povestesc cat mai mult cum o sa fie si ce o sa se intample exact... De ex cand a avut recital la pian am avut grija sa ajungem primii in sala, sa urce pe scena cand inca nu era altcineva in sala, sa incerce pianul etc Ma gandesc ca si cu scoala e bine sa mearga dinainte, sa o vada, sa cunoasca invatatoarea daca se poate ( noi nu am reusit, poate reusim la inceputul lui septembrie). Eu i-am mai dat si cate o jumatate de sedatif PC- e un medicament homeopat de la boiron ( i-am explicat inainte ca e un medicament special, care o face sa nu-i mai fie frica de nimic, dar nu trebuie sa abuzam de el bla, bla) - ea jura ca dupa ce ia sedatif PC "se simte mult mai bine si nu-i mai este teama" :) , faza e ca neavand intr-o dimineata sa-i dau, inainte de serbare, i-am dat jumate de Homeogene tot de la Boiron- asta e pt dureri de gat[alcool], dar ea a fost foarte multumita de efect[8D] Fran Iepurete mititel Iepurete a crescut Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ina.click Publicat Iulie 17, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 17, 2012 Citat:citat din mesajul lui fran Eu i-am mai dat si cate o jumatate de sedatif PC- e un medicament homeopat de la boiron ( i-am explicat inainte ca e un medicament special, care o face sa nu-i mai fie frica de nimic, dar nu trebuie sa abuzam de el bla, bla) - ea jura ca dupa ce ia sedatif PC "se simte mult mai bine si nu-i mai este teama" :) , faza e ca neavand intr-o dimineata sa-i dau, inainte de serbare, i-am dat jumate de Homeogene tot de la Boiron- asta e pt dureri de gat[alcool], dar ea a fost foarte multumita de efect[8D] align="right" id="quote2"> traiasca placebo :D si mie mi-a trecut capul de la un calciu lactic, pe care mi l-a prezentat soacra drept paracetamol. incurcase borcanele. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monicabo Publicat Iulie 18, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 18, 2012 Citat:citat din mesajul lui ina.clickCitat:citat din mesajul lui fran Eu i-am mai dat si cate o jumatate de sedatif PC- e un medicament homeopat de la boiron ( i-am explicat inainte ca e un medicament special, care o face sa nu-i mai fie frica de nimic, dar nu trebuie sa abuzam de el bla, bla) - ea jura ca dupa ce ia sedatif PC "se simte mult mai bine si nu-i mai este teama" :) , faza e ca neavand intr-o dimineata sa-i dau, inainte de serbare, i-am dat jumate de Homeogene tot de la Boiron- asta e pt dureri de gat[alcool], dar ea a fost foarte multumita de efect[8D]align="right" id="quote2">traiasca placebo :Dsi mie mi-a trecut capul de la un calciu lactic, pe care mi l-a prezentat soacra drept paracetamol. incurcase borcanele.align="right" id="quote2">[:-)))] Hai ca asta a fost tare de tot!!!!On topic, multa bafta in acomodarea la scoala![flo] E greu, ca acum se incepe practic scoala cu 1 an mai devreme....Monica, mami de 2 [zana]: Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)Ele douaid="red"> Povestea sarcinii si a nasterii Andreei Povestea nasterii super rapide a Anei Maria Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lillo Publicat Iulie 18, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 18, 2012 Multumesc de raspunsuri! Scoala o cunoaste, stie sa ajunga singura acasa, nu o voi lasa singura cel putin 5 ani de acum inainte dar incerc sa o conving ca poate veni acasa orice s-ar intampla (una din temerile ei mari, e ca voi pati ceva si o voi "uita" la gradi/scoala). Inca nu stim cine ii va fii invatatoare. Sper sa aflam cat mai repde. Am inceput sa ii caut ceva cursuri de...orice, sa vedem daca ii gasesc ceva pentru vacanta. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.