Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

somnul de pranz fara suzeta

Recommended Posts

buna tututror,fetita mea de 1 an si 7 luni,nu mai vrea sa doarma la pranz....acum o saptamana am renuntat la suzeta, nu prea o cere...dar sa invatatsa adoarma cu lapte in locul suzetei (E HOATA),dar dak nu adoarme pana termina laptele plange,urla...si eu nu vreau s aii dau pt k ii dau destul(somnul de pranz vine dupa ce mananca)....azi de ex a plans rau rau,mj-a scos din sarite...si mai statea si cu degetele in gurita...si nu o las

nu stiu ce sa fac ,adoarme fff greu de cand nu e suzi

sfaturi va rog.........

mami de irina maria

Doamne ai grija si de noi

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Dar de ce i-ai scos suzeta asa de repede? La varsta asta aproape toti copiii au un ritual la somnul de pranz, unii adorm cu suzeta, altii la san, altii sugandu-si degetele...cum ai vrea, sa se puna "regulamentar" in pat si sa traga pe dreapta?[:)]

Am inteles ca ea a inlocuit ritualul suzetei cu al biberonului de lapte (nu de "hoatza" ci chiar e o necesitate pentru ea sa adoarma intr-un mod comfortabil): zau ca mai bine era suzeta, asa poate face carii de biberon. Si daca statea cu degetele in guritza ce daca, de ce nu o lasi? Le-ar suge cateva minute, pana ar adormi si gata.

Si tot tu nu mai poti de nervi...gandeste-te ca fetitei i s-a taiat ratia de suzeta/lapte si nici propriile degete nu are voie sa le suga la somnul de pranz...normal ca plange rau, ea ar trebui sa aiba nervi, nu tu[q]

IULIA va invinge CANCERUL

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Unii bbei pot renunta usor la suzeta, altii nu.

Ilinca are dreptate, decat biberonul mai bine suzeta.

Noi am tot ciupit(taiat) din suzeta pana cand nu a mai ramas nimic si incet, incet nu o mai tinea in gurita fiindca nu-i mai placea dar macar in mana si tot vroia sa o tina de inel, asa adormea cu ea in manuta.

Alaturi de SONIA[floare3]

si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA[floare3]

si nu in ultimul rand donu'Bodo[floare3]

Vioid="purple"> [trombon], mamica lui MIHNEAid="blue"> [avion] viitor "descoperitor" de infinit

Pastreaza-ti gandurile pozitive, pentru ca aceste ganduri vor deveni cuvinte.

Pastreaza-ti vorbele pozitive, pentru ca aceste vorbe se pot transforma in actiuni.

Pastreaza-ti actiunile pozitive, pentru ca aceste actiuni pot deveni obiceiuri.

Pastreaza-ti obiceiurile pozitive, pentru ca acestea pot deveni modul tau de a trai.

Pastreaza-ti modul de viata pozitiv, pentru ca acest mod de viata poate deveni destinul tau.id="size2">

Mahatma Gandhi

marizta, eu te-as intreba de ce i-ai dat suzeta de la inceput? Ce motive ai avut sa o faci?

Am marfa la bazar umanitar DC id="red">

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for meid="size1">id="blue">

nu stiu de ce te inversunezi asa impotriva suzetei. va faceti nervi amandoua, de ce? pt. ca asa zice lumea ca e "prea mare pt. suzeta" sau ca e rusine? [alcool]

pt. copil suzeta inseamna relaxare, liniste, confort, fara ea normal ca se simte stresata.

las-o in pace in ritmul ei si nu-ti mai macina nervii cu lucruri inutile. toate la vremea lor, doar nu crezi ca va merge la scoala cu suzeta in gura.

PS: a mea are 2,8 ani si adoarme cu tztz [alap] in gura. dar eu ma bucur pt. asta, suntem amandoua multumite. [olala]

Si eu zic fel, de ce i-ai scos-o? E inca micuta si se simte mai in siguranta si mai confortabil cu ea in gurita. Si mai ales in perioada asta cand lucreaza caninii. Si eu am un baietel de 1.6 luni, ii dau suzeta doar la somn si n-avem probleme, nu ne enervam degeaba nici unul.

Fetitei i-am scos suzeta de tot in jurul varstei de 2 ani.

Raluca, mami de [zana] Diana si [cavaler] Andrei id="red">

nu am folosit suzeta deci nu pot corela din proprie experienta, insa al meu are de exemplu obiceiul foitului pernei inainte sa adoarma. al meu are 1 an si 4 luni, nu suge suzeta / deget / bibe etc, insa daca i-as lua perna cred ca ar fi la fel de amarat ca fetita ta fara suzeta. pana nu o suceste pe toate partile si nu o imbratiseaza cu toate 4 membrele nu adoarme. cum ar fi sa vina cineva sa zica "aa baiat mare si inca mai dormi cu perna" (ma rog, la modul absurd evident) iar eu sa i-o iau de a doua zi.

de-acu daca i-ai dat suzeta, las-o cu ea. tzitzi nu, bibe nu, deget nu, suzeta nu, leganat nu, cum sa mai adoarma. orice copil are un mic obicei la culcare, ceva ce il linisteste si il ajuta sa alunece in somn. nu uita ca ei inca nu consientizeaza ce li se intampla, nu isi zic ca noi "ia sa dorm si eu"...dimpotriva, sunt confuzi uneori si "lupta" cu somnul iar rutina si micile lor tabieturi sunt linistitoare.

Sfat (ca de fapt asta ceri)....da-i suzeta si totul va reveni la normal.

Ai sa negociezi cu ea scoaterea suzetei mai tarziu, cand va fi mai maricica.

Te-ai enervat absolut gratuit si asta ar trebui sa-ti dea de gandit. Copilul tau isi cauta linistea si tu te-ai enervat. Ia-o mai usurel[flo]

Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...