Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum sa scapam de sticluta cu biberon?

Recommended Posts

Buna.Am un baietel de 3 ani si 5 luni.L-am dezobisnuit de suzeta pe la 2 ani dar de sticluta cu biberon nu pot.Problema nu ar fi daca ar tine sticluta numai cand bea lapte dar o vrea toata ziua...sa o tina el in gura si goala..nu conteaza.I s-au bagat deja putin inauntru dintisorii de jos.Cum sa scapam de sticluta?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

buna, la noi a functionat foarte bine, mers pe latura orgoliului.Al meu e foarte orgolios si vrea mereu sa fie el cel mai mare si cel mai tare din parcare, iar cand i-am zis ca deja din cauza bautului cu sticla, alti copii de varsta lui il intrec, a lasat-o si nu i-a mai trebuit.El care daca eu nu vroiam sa-i dau si-o lua singur, o spala [alcool](m-a vazut cum faceam , bine el fara detergent, da cu periuta de sticle ) si i-o dadea lui taicasu sa-i puna laptele ...[:D].

Nu stiu cum e copilul tau, dar sigur are o coarda mai sensibila pe care o poti actiona ca sa scapati de sticluta asta.Propune-i sa bea din acelasi tip de cana din care bei tu cafeaua cel putin dimineata, si va beti amandoi cafeaua comod (asta daca aveti timp normal [:D]).Orice e de incercat nu rata, decat sa aveti probleme cu dintisorii.E baiatul destul de mare sa poata pricepe din vorbe.Bafta multa.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

[i]

Noi am renuntat la biberoane in ziua cand au impinit 4 ani. Am vorbit din timp, i-am pregatit si le-am zis ca dau biberoanele pe cadouri. Au fost de acord [:)]. Ei foloseau sticlutele numai seara la culcare. In seara aia normal ca s-a lasat cu jale si plansete, au adormit plangand la mine in brate, dar le-am tot amintit ca au primit la schimb cadouri minunate, ca sunt mari de acum si m-am tinut tare pe pozitie. A doua zi au mai cerut si au mai marait un pic, apoi gata.

Am marfa la bazar umanitar DC id="red">

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for meid="size1">id="blue">

florentinag,sora mea,nepotica si sotul ei se pregateau sa plece in concediu la tara.Nepotica abia astepta![olala] Au profitat de asta! Au ascuns biberonul si i-au zis ca l-au uitat acasa si ca acolo la magazin nu se gasesc biberoane. Ba chiar au mers cu ea la magazin si au intrebat vanzatoarea de fata cu ea ca sa auda ca nu sunt biberoane acolo.Si s-a comformat fetita,cu promisiunea ca ajunsi inapoi acasa isi va primi biberonul.A adormit fara biberon tot concediul.Ajunsi acasa ea singura a zis ca nu ii mai trebuie,ca e fata mare de acum.[pk]

Imi amintesc cum am renuntat eu si fratele meu la biberoane.Eram tot la tara si eram fascinati de animale.Unchiul nostru avea un vitelus de cateva zile si ii dadea laptic cu un biberon mare.Noi vroiam ca mereu sa ii dea si noi sa stam sa ne uitam.Si iata ca intr-o zi nu i-a mai dat.Si noi desigur eram curiosi,de ce nu ii da? Ne spus ca nu mai are biberon.Atunci noi repede am sarit sa ii dam biberoanele noastre,ba chiar ne certam,sa manance din al meu,ba din al meu!Unchiul ne-a avertizat ca daca i le dam,trebuie sa i le dam de tot,nu le mai primim inapoi.Am acceptat fara nici un comentariu.[:)]

Si uite asa,vitelusul si-a primit biberoanele(credeam noi) si noi eram mega-incantati ca am acesta papa din biberoanele noastre.[olala]Tin minte ca intorsi de la tara le povesteam la toti prietenii ce copii generosi suntem noi![:D]

Cea mai fericita mamica de [copil] Stefan Iulian (27.06.2010) cu bucati albastre de cer furate de acolo de sus si puse in loc de ochisori sa ii insenineze privirea si viata!

Din ce zici tu, biberonul nu e doar pt baut ci e rontatit toata ziua. Nu va accepta cana - pe post de rontaiala, chiar daca de baut va bea din ea. Singura solutie pare a fi cea cu uitatul acasa cand plecati undeva. Peste zi il tineti preocupat, sa nu simta nevoia de biberon. Pentru seara (baut lapte) cautati o cana draguta.

Anya

Nepotelul meu de 3 ani si cateva luni a renuntat (fortat [:D]) la bibe.

Acum 2 saptamani au plecat cu el la mare si..."au uitat" biberoanele acasa (bine, unul era ascuns in bagaje, in caz de forta majora). S-a smiorcait un pic, a insistat, a marait iar, parintii au facut front comun si-au rezistat, apoi a baut din cana in prima seara...

A doua zi, la cererea nepotelului, au mers la magazin, unde tanti vanzatoare, a aprobat parintii, [:D] cand au intrebat "Asa-i ca nu mai aveti biberoane?"... A baut pushtiu' lapte si a doua seara, tot din cana...[pk]

A trecut concediul, band din canuta in fiecare seara...[pk]

Cand au venit acasa...si-a cerut bibe. Ei bine, pentru ca "au uitat sa dea drumul la aerul conditionat si a fost foaaaarte cald, toate bibe s-au...topit".

Momentan, bibe e subiect tabu in familie.[:D]

Fetita mea, in schimb, a renuntat singura in jurul varstei de 2 ani jumate.

I-am luat vreo 2 cani cu pai si pentru ca nu a fost multumita de cat tragea, i-am pus direct in cana normala si i-a placut. A doua zi a renuntat, in favoarea laptelui cu cereale, pus in castronel.

Si asa a ramas si acum.

Al meu a renuntat repede si fara tam tam. Daca intampinam dificultati, aveam de gand sa-i fac asa: ii dadeam bibe cu o tetina de 0 luni, il abandona pt ca nu-i curgea cum ar fi vrut si ii dadeam ca alternativa o cana desenata.

Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy

Cam greu de dezvatat. Al meu (3,5 ani) foloseste biberon doar seara cand bea lapte... e mai mult de alint, nu mi-am batut capul sa i-l scot.

Dar daca situatia e asa de grava (tinut tot timpul in gura) trebuie sa spui stop: te inarmezi cu rabdare cateva zile, va fi intors... va face scandal dar trebuie sa-ti faci curaj pentru pasul asta. Chiar cu riscul de a renunta de tot la lapte pentru ca obiceiul devine ff daunator, mai daunator decat beneficiile.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...