lbelciug Publicat Iulie 26, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 26, 2012 Buna ziua la gospodine, gradina mea e darnica si am mai multi castraveti ca niciodata. Va rog sfatuiti-ma, cum sa pun acum, vara, castraveti murati pt iarna. e important sa reziste la calduri, fara sa-i bag in frigider. Nu am beci sau alte camere racoroase. Exista vreo posibilitate? Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Publicat Iulie 26, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 26, 2012 1. http://forum.desprecopii.com/forum/recipe.asp?action=showall&cat_id=60&parent_id=8&sub_name=Muraturi+in+apa+cu+sare&parent_name=Muraturi 2. http://forum.desprecopii.com/forum/recipe.asp?action=showall&cat_id=61&parent_id=8&sub_name=Muraturi+in+otet&parent_name=Muraturi [url="http://www.romleas.ro/Rosia%20Montana/"]Ce nu stiu romanii despre aurul lor![/url] [url="www.romleas.ro/eu"]Eu pur si simplu[/url] / [url="www.romleas.ro/legi/index.html"]Pagina legislativa[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alecxa Publicat Iulie 26, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 26, 2012 Eu am pus in otet, sper sa tina. La bloc puneam toamna si ii tineam in balcon si 2 ani. Asa ca nu vad de ce n-ar tine. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Publicat Iulie 26, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 26, 2012 fie pui cu reteta clasica, am inteles ca ar fi bine sa cauti sare FARA iod, s-ar gasi la magazine cu produse naturiste. se pare ca iodul e de vina atunci cand muraturile nu raman tari. sau folosesti de la dr oetker - picant fix iute sau picant fix dulce-acrisor, in functie de cum iti plac castravetii murati. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lbelciug Publicat Iulie 26, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 26, 2012 Marius, multumesc, am reteta clasica de castraveti cu sare, eu vreau insa sa ma asigur ca daca stau la caldura rezista pana la iarna. Cei pusi toamna, dupa ce sunt bine murati, se tin la rece. Merci Corina, deci diferenta la reteta o da sarea FARA iod? Cei in otet nu ne plac. Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Publicat Iulie 26, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 26, 2012 Citat:citat din mesajul lui lbelciug Marius, multumesc, am reteta clasica de castraveti cu sare, eu vreau insa sa ma asigur ca daca stau la caldura rezista pana la iarna. Cei pusi toamna, dupa ce sunt bine murati, se tin la rece. Merci Corina, deci diferenta la reteta o da sarea FARA iod? Cei in otet nu ne plac. Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) eu asa am retinut dintr-o emisiune tv de acum vreo 2-3 ani, mi se pare ca se dorea ca in perioada cand lumea pune muraturi, sa fie permisa comercializarea sarii fara iod, tocmai pentru a fi folosita in acest scop. daca nu ma insel foarte mult, cel care spunea ca iodul inmoaie muraturile, era dl menincicopshi (sper c-am scris corect numele, mi-e lene sa caut acum pe net) Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Publicat Iulie 26, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 26, 2012 La muraturi nu se foloseste niciodata sare iodata ci sare gemma. Asta deja este regula. Dar daca zici ca ai retete scrie acolo precis. Pe de alta parte in general muraturile nu se tin la caldura, niciodata nu s-au tinut. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa fie 5 grade neaparat. Ideal sa fie tinute la racoare. Pe de alta parte conteaza ce fel anume de castraveti ai tu. Adica soiul ca se comporta diferit. [url="http://www.romleas.ro/Rosia%20Montana/"]Ce nu stiu romanii despre aurul lor![/url] [url="www.romleas.ro/eu"]Eu pur si simplu[/url] / [url="www.romleas.ro/legi/index.html"]Pagina legislativa[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lulu77 Publicat Iulie 26, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 26, 2012 saramura din apa RECE(la 1 litru apa 2 linguri sare) si sare neiodata, sarea clasica, romaneasca de bucatarie, usturoi mult, ardei iute si daca mai exista si hrean mult si mai bine. vanturati si pusi la umbra/rece. SOACRA MARE [url="https://picasaweb.google.com/103620645474562028354/BrataraMagicaSnurRosu#"]Doua maini stangi[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
msl1 Publicat Iulie 26, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 26, 2012 la caldura clar nu rezista muraturile; trebuie sa fie loc racoros ca o camara sau beci. mie nu mi-au rezistat nici in frigider e a 3 a oara cind incerc sa pun si nu reusesc... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ina.click Publicat Iulie 26, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 26, 2012 ok deci s-a dus si initiativa asta a mea pt aceasta vara, daca ziceti ca fara beci nu merge. singurul loc racoros din apartamentul meu e frigiderul. [q] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.