Danutza26 Publicat August 9, 2012 Raport Distribuie Publicat August 9, 2012 buna seara. ajutati-ma va rog cu un sfat.o parere,poate multe dintre voi ati trecut prin asta.baietelul meu de 2 ani jumate nu vrea sa mai faca baie. de abia reusesc din 3 in 3 zile sa-i fac un dus.pe cap e nespalat de o saptamana.cand era mai mic ii placea la baie.de o jumatate de an insa nu mai vrea.il mai convingeam cand intra si tati cu el in cada.s-a speriat rau de baia pe cap.dar nu stiu de ce pt k niciodata nu l-am obligat sau l-am bruscat sub nici un fel.plange si tipa ca ii intra apa in gura,in ochi cand il limpezesc pt k nu sta nu vrea sa tina capul pe spate.am incercat toate metodele posibile cu jucarii,cu maimutoaie,imitam animalele,degeaba.astazi nici pe taicasu nu l-a lasat sa faca baie,a inceput sa urle sa se dea jos din cada.ieri am vrut sa-l bag cu forta in cada si cand l-am vazut cum tremura de frica am renuntat.nu stiu ce sa mai fac,i-am explicat in toate felurile,i-am zis tot ce mi-a trecut prin cap,degeaba. ajutati-ma va rog cu un sfat.multumesc.o seara frumoasa Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ilinca_M. Publicat August 9, 2012 Raport Distribuie Publicat August 9, 2012 Welcome to the club. Problema asta am avut-o si eu cu fiica-mea si a durat vreo 3 luni, cred, pana recent, prin mai parca. Si ea avea 2 ani si vreo 9-10 luni cand a apucat-o, dar pot sa zic ca am avut noroc ca s-a manifestat fobia asta iarna-primavara si acum i-a trecut, face si 3 "baitze" pe zi. La noi declicul a fost cand dupa ce am bagat-o in cada la dush, in urlete, ca de obicei, i-am zis sa tina mana sa-i pun sapun lichid sa se spele. No, nu stiu ce s-a produs atunci in capul ei dar a devenit brusc fericita si mare amatoare de apa. Pe cap nu tare-i place nici acum, dar o mai fentez, oricum o fac lent, pe bucati, cu lalaiala, sa n-o enervez si sa nu-i intre apa in ochi. Deci eu atat pot sa spun, in caz ca n-ati facut-o pana acum, lasati-l sa se spele singur si prezentati asta ca pe un lucru super-entuziasmant si distractiv[:)] IULIA va invinge CANCERUL I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nadaflorilor Publicat August 10, 2012 Raport Distribuie Publicat August 10, 2012 Citat:citat din mesajul lui Danutza26buna seara.ajutati-ma va rog cu un sfat.o parere,poate multe dintre voi ati trecut prin asta.baietelul meu de 2 ani jumate nu vrea sa mai faca baie.de abia reusesc din 3 in 3 zile sa-i fac un dus.pe cap e nespalat de o saptamana.cand era mai mic ii placea la baie.de o jumatate de an insa nu mai vrea.il mai convingeam cand intra si tati cu el in cada.s-a speriat rau de baia pe cap.dar nu stiu de ce pt k niciodata nu l-am obligat sau l-am bruscat sub nici un fel.plange si tipa ca ii intra apa in gura,in ochi cand il limpezesc pt k nu sta nu vrea sa tina capul pe spate.am incercat toate metodele posibile cu jucarii,cu maimutoaie,imitam animalele,degeaba.astazi nici pe taicasu nu l-a lasat sa faca baie,a inceput sa urle sa se dea jos din cada.ieri am vrut sa-l bag cu forta in cada si cand l-am vazut cum tremura de frica am renuntat.nu stiu ce sa mai fac,i-am explicat in toate felurile,i-am zis tot ce mi-a trecut prin cap,degeaba.ajutati-ma va rog cu un sfat.multumesc.o seara frumoasaalign="right" id="quote2">altfel decat in cada sta la spalat?!... poate il convingi incet incet, cu vreun lighean sau cadita pana prinde curaj sa vrea iar in cada, l-a speriat ceva, ma intreb ce oare?!... eu cand eram copil (dar mai mare de 2-3 anisori) aveam un fior in spate cand se tragea dopul de la cada, vartejul ala care se forma imi inspira frica desi eram constienta ca sunt suficient de mare cat sa nu incap pe acolo...Nina,mami de, [fetita] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Danutza26 Postat August 10, 2012 Autor Raport Distribuie Postat August 10, 2012 in lighean sta sa-l spal.de obicei il spal seara la fundulet in lighean de cand nu mai vrea in cada.am scos si dusul de la cada,m-am gandit k asta l-a speriat cand il limpezeam pe cap,dar mereu am avut grija sa ii intre cat mai putina apa in ochi sau in gurita,dar cum nu statea locului,probabil k asta l-a speriat.m-am gandit si la posibilitatea asta cu ligheanul dar nu pot sa-l spal pe cap la lighean,nu sta sub nici o forma.pe corp ma descurc,il mai pacalesc dar pe cap nu am nici o sansa.am incercat si faza cu spalatul singur nu ii place nici asta.nu mai vrea in cada nici singur nici cu tati.am incercat sa ma bag si eu cu el in cada,nici asta nu a functionat.nu stiu ce sa mai fac Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aschiutza Publicat August 10, 2012 Raport Distribuie Publicat August 10, 2012 Si noi am avut probleme. Cind era mic a functionat sa intram unul dintre parinti in cada. Apoi am observat ca se simte nesigur pt ca aluneca si am luat un covoras din acela de cada. Apoi l-a spalat sotul de vreo doua ori pe cap si pe principiul repede e mai bine, i-a turnat repede apa pe cap. Ceea ce s-a lasat cu urlaturi si crize de frica. I-am facut pur si simplu de citeva ori baie fara spalat pe cap pina i-a trecut frica, am luat sampon pt bebei care sa nu ii irite ochii, il frec acu doar usor si limpezesc parul doar luind un pic de apa cu o mina si cu cealalta tin la frunte sa nu ii intre apa in ochi. Am si un prosopel linga mine si ii sterg fruntea si ochii de cite ori se prelinge apa, ca il deranjeaza - cu sampon sau fara sampon. Bineinteles dureaza spalatul pe cap si poate nu e asa de bine spalat, dar mai bine asa decit sa imi faca crize de frica. In rest se balaceste cu mare drag afara in curte, sare in toate baltocile si intra vitejeste in apa la lac. Dar Doamne fereste sa se ude pe cap sau fata. Asa ca stau totdeauna cu un prosopel pregatit . ------------------ Still looking for pieces of heaven... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dorsilia Postat August 10, 2012 Raport Distribuie Postat August 10, 2012 incearca un cozoroc special care impiedica apa sa-i siroiasca pe ochi, pe fata si-n urechi. La noi asta a functionat la fetita cand la un mom dat n-a mai vrut in ruptul capului sa stea la spalatul pe cap fara panica, pe la 1 an si ceva cred ca se intampla asta. E un cozoroc de silicon, se prinde cu capse la ceafa jos, foarte usor, e foarte etans dar si haios si copilul e ferit de apa pe fata, sampon in ochi, apa n urechi etc. Macar asa se bucura in voie de dush :) eu l-am luat acum 4 ani de pe un site l-am comandat, 5 euro costa si arata cam ca si cel purtat de tenismani ca sa nu le bata soarele-n ochi, crestetul capului e liber, dar ochii si urechile sunt protejate perfect fara a fi astupate. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ilinca_M. Publicat August 10, 2012 Raport Distribuie Publicat August 10, 2012 De cand ma gandesc la cozorocul ala!!! Dar habar n-am pe unde sa-l caut, la o privire mai superficiala prin magazine n-am vazut, nici n-as stii exact la ce raion sa ma uit. Pe net zici? Dar cum sa dau cautare? Ca de introduc "cozoroc" cine stie la ce sepci ajung... IULIA va invinge CANCERUL I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ruxandra_sb Publicat August 10, 2012 Raport Distribuie Publicat August 10, 2012 Poti profita de vremea calda sa nu mai faceti "baie in cada" o vreme si sa va reimprieteniti cu apa. Adica.. dupa ce face kk il poti spala la fund la chiuveta. In rest.. cand e caldura mai mare si se simte nevoia de-o racoreala pune o piscinuta mica in curte sau in balcon, cu multe jucarii. Eventual poti invita si-un prieten la distractie. Daca sunt si pistoale de apa.. il poti lasa sa va stropeasca pe voi adultii.. la un moment dat se poate uda si pe cap. Nu are nimic daca nu sapunesti copilul o vreme. _____________ Asta cu apa pe fara la dus e destul de des intalnita.. cel mic al meu face scufundari fara probleme la mare sau piscina.. dar daca la spalat pe cap ii vine apa pe fata tb sa se stearga imediat cu prosopul . Sau il mai punem sa faca ca lupul.. cand il clatim. Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch) id="size1"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anya Publicat August 10, 2012 Raport Distribuie Publicat August 10, 2012 Si baietii mei au trecut prin episoade de genul asta. Incearca sa iei un prosopel, sa il impaturesti si sa-i dai sa il tina la ochi cat o speli pe cap. Chestia asta le confera siguranta. Anya Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Anne45 Publicat August 10, 2012 Raport Distribuie Publicat August 10, 2012 Si la noi se lasa cam cu plansete -eu i-am cumparat scaunel cu ventuze si-l spal cu dusul -la viteza foarte mica. Am observat ca presiunea jetului il sperie . Cozorocul pentru protectie il gasiti in orice magazin specializat in produse pentru bebei. Noi avem aici vreo 2-3 Micro, Io Bimbo, Toys -unde gasesti si jucarii si produse specifice. mami de Giuliano https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/17Maggio2012FotoOlmedo Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.