mamamariana Postat Mai 3, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2006 Da, cu fusul orar ne-a fost si noua putin greu la inceput, dar in 2-3 zile s-a acomodat. Tot 11 luni avea si Emi cand am mers prima oara cu ea cu avionul. Si am avut drum lung, de 16 ore. Nu-ti fa mari griji, ca totul va decurge normal? Mergi singurica? sau si cu tati? Eu din Frankfurt am ramas singura cu Emi (tati a ramas cu afaceri) si mi-a fost f. f. greu pentru ca aveam bagaje si eram nedormita. Emi m-a muncit ca pe mine pana am ajuns din nou in avionul spre Bucuresti. DUpa aia m-au mai ajutat stewardesele dupa ce le-am povestit cat de obosita eram. IN ceea ce priveste bazinetul, nu-ti fa griji - incape. Sfatul meu e sa iti iei 2-3 scutece de panza, paturica lui si daca ai loc o pernuta. Noi am zburat cu Lufthansa atunci si nu prea erau comode/curate asternuturile. POate tu sa ai mai mult noroc cu Malevul. Un alt sfat: ia-ti scutece cu tine, macar pentru noapte, si nu le consuma din prima. Eu am avut doar un pachet de aici. Toate scutecele de acasa din Ro au iritat-o pe EMi de nu stiam cu ce sa o mai dau. Ia crema care stii ca ii prieste, servetelele si intereseaza-te de lapte praf. Borcanele se gasesc si in RO, sunt putin diferite insa. Singura chestie pe care n-am gasit-o eu au fost sucurile naturale fara zahar si fara alte adaosuri. A trebuit sa ii storc portocale si mere ca altceva nu am gasit atunci, iarna (in februarie). Aaaa! si ai grija cu sterilizarea. Daca inca o mai faci. Eu mi-am nenorocit toate sticlele si tetinele din cauza apei. Nu stiu ce sa te sfatuiesc. Eu nu mi-am carat sterilizatorul cu mine si le-am fiert si s-au umplut de piatra (calciu, clor... habar n-am). Si am folosit doar apa plata la fiert, nu din cea de la chiuveta. Hai ca ma mai gandesc si iti mai scriu cate ceva daca imi mai aduc aminte. Numai bine, Mamamariana http://community.webshots.com/user/mamamariana4 Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
rosa Postat Mai 3, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2006 quote:Originally posted by CricorEu sunt inginer, sau am fost(??), adica am terminat electronica, dar decand pe meleaguri canadiene am dat ignore si sunt si eu in IT id="quote">id="quote">Si eu tot un inginer ratacit pe aici, sotul la fel. Merita sa devii P.Eng., mai ales daca ai specialitate mecanica sau constructii, dar nici in IT nu strica, oricum da bine la salariu [:D]Intr-adevar, dupa 10 ani nu mai ai nevoie de echivalari, scrii un eseu despre cit de frumos si destept esti, dai un interviu, apoi examenul de lege si etica. Succes!rosaTimpul le rezolva pe toate Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
liris Postat Mai 3, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2006 quote:Originally posted by kim In sfarsit am reusit sa dau de Aida, a nascut azi noapte la 3:43, indusa pana la urma, Alexandra era plasata transversal pe stanga, a fost ajutata sa iasa cu forcepsul, a avut 3 370, scor apgar 10 si alte detalii ne va spune ea. Aida e super obosita, zice ca a pierdut cam mult sange, a incercat s-o alapteze pe micuta si nu stie sa suga, dar se invata ea. Spera pe vineri sa fie acasa. Felicitari Aida, refacere rapida, bine ai venit pe lume Alexandra! id="quote">id="quote"> deci Alexandra este ultima canadianca! [il] sa traiesti Alexandra! si Aida refacere rapida! Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
andreea-ana Postat Mai 3, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2006 id="red">parpalakid="black">, darga am sa te sun in weekend sa mai vorbim ca am un examen vineri si sant pe ultima suta de metrii, mi-am luat sie cateva zile de concediu ca sa invat, ca luni ma intorc din nou la servici. Vreau sa o duc pe Anais cateva zile pe saptamana la day/care, ca i-a placut tare mult cat am stat la wndsor si am fost azi sa vad doua pe aici si m-a apucat plansu' de cata mizeria era......trebuie sa mai caut, dar nu prea am timp. va pup, Andreea Andreea si Anaïs http://community.webshots.com/user/andreeaana http://community.webshots.com/user/anais20032604 Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
nelia Postat Mai 3, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2006 Olgaid="red">, poate asa se rezolva si problema somnului la Tony!!! Ar fi culmea sa nu fi dormit 11 luni si sa doarma tot timpul in avion si cind ajungeti, ca sa recupereze. Iti spun si aici drum bun si va doresc un concediu de vis! Lauraid="red">, am tuns-o zero pentru par! Ai mei asa au procedat cu mine si cu surorile mele. Ne-au ras de citeva ori cind am fost mici si toate patru avem un par foarte des si sanatos. Agata a avut pina la un an si ceva (sau mai degraba n-a avut!) un par foarte subtire, crescut doar pe alocuri, arata ca un vultur plesuv. Am tuns-o zero de doua ori si unu o data pina la virsta de trei ani si acum sint multumita de parul ei. Este surprinzator de des si cu firul sanatos si lucios, prin comparatie cu ce a avut la inceput. Nu as putea sa bag mina in foc ca nu s-ar fi facut asa si fara „ajutorul“ meu, dar nici nu vad ce i-ar putea strica o tunsoare scurta. Creste foarte repede, in doua luni il va avea numai bun pentru o vara calduroasa si o gradinita primitoare. Pe Tudora nu cred ca o mai tund, voi vedea la vara, pentru ca s-a nascut cu un par un pic mai bun decit al Agatei si cred ca ii ajunge doar o singura cheleala. Mamamarianaid="red">, eu nu ti-am raspuns pina acum, au scris fetele si pentru mine. Dar uite ca am si eu ceva de spus... Am vazut pozele! Si... de ce vreti voi sa veniti aici!?! Glumesc doar! Eu zic sa va luati tot ce va este foarte aproape de suflet, din punctul meu de vedere este important pentru toti patru sa va simtiti ca „acasa“ de la inceput. Si asa va vor lipsi prietenii, serviciile... macar acasa sa aveti de toate. Apoi lucrurile de calitate (aici gasesti de toate, dar calitatea este la mare pret!) Si, daca tot treceti prin Vancouver, de ce nu ati ramine acolo!?! Laura stie, e visul nostru! Aveti engleza, aveti caldura, aveti munti, vara la ocean, iarna la munte... Nu cred ca veti gasi mai mult prin alte parti! Si Alberta si Toronto sint alegeri bune in cazul vostru. Dar cred ca in Montreal, in situatia voastra, chiar nu aveti ce cauta. E frumos, e european, musteste de cultura, dar nu e ceea ce va trebuie voua! Adica ar putea fi, dar veti pierde niste timp si niste bani si nu se stie daca nu veti ajunge tot in partea engleza. Ma bucur pentru tine ca poti sa iti aduci cartile! Si lasa fetele sa ia ce isi doresc! Ioana nu va putea sa mearga la scoala englezeasca, asta e sigur! Ajunge la facultate pina ii studiaza astia dosarul! Si pe mine ma deranjeaza un pic aceasta incapatinare cu franceza, ii inteleg, dar doar pina la un punct. Agata, fetita mea cea mare, a fost pina acum doua luni la o gradinita englezeasca si vorbeste engleza cursiv. Intelege franceza, dar nu o vorbea deloc. Acum, de cind e la gradinita frantuzeasca, a inceput sa mai spuna si fraze in franceza. In citeva luni are toate sansele sa vorbeasca si franceza binisor. Dar va fi obligata sa mearga la o scoala frantuzeasca si e pacat, pentru ca pierde engleza. As fi vrut sa aiba si ea posibilitatea sa mearga la o scoala bilingva publica, nu particulara. Spun asta pentru ca am aflat cu surprindere ca exista scoli care tin de Comisionul scolar englezesc, deci publice si gratuite, perfect bilingve: engleza dimineata si franceza dupa-amiaza. In grupa Agatei exista o fetita angolofona care va merge la o astfel de scoala, aproape de noi, si de aceea au dat-o pentru citeva luni la o gradinita frantuzeasca, ca sa-i fie mai usor la scoala. De ce nu ar avea si cel francez la fel!?! Daca tot ii obliga pe toti sa mearga la franceza, sa ofere si conditii satisfacatoare. In scolile frantuzesti doar „se face engleza“, adica doar citeva ore pe saptamina, ca oricare alta disciplina si asta din clasa a treia sau a patra primara. Nu se preda si in franceza si in engleza. Desi majoritatea profesorilor sint bilingvi, pentru toate posturile bune ti se cere frumos, in franceza ce-i drept, sa fii bilingv pina in dinti... in scolile publice frantuzesti, engleza nu e pe picior de egalitate cu franceza si nici nu ai dreptul sa alegi tu scoala. Pentru Agata, daca nu ne ocupam noi sa-i pastram cumva engleza (ma gindeam la tabere de vara pe engleza), va fi prea tirziu. Ea ar avea nevoie din toamna sau macar din clasa I sa inceapa o scoala bilingva. De aceea, a inceput sa ma deranjeze un pic incrincenarea lor cu franceza in privinta imigrantilor. As fi vrut sa am dreptul sa aleg o astfel de scoala pentru fetita mea. Am uitat sa-ti spun ca a ajuns sa stie engleza pentru ca nu am gasit doi ani loc la o gradinita frantuzeasca de stat[bang] (am gasit citeva in mediu familial, dar nu am avut noroc sa fie unele de incredere). Ti-am dat exemplul meu, pentru ca am inteles ca fetele tale stiu engleza bine si nu stiu franceza. Nu are rost sa piarda timp din anii de studiu numai pentru franceza, daca chiar vrei sa stie si un pic de franceza, o poti face si in partea engleza. In rest, fiecare provincie cu plusurile si minusurile ei. Mie imi place aici, dar cred ca mi-ar placea si in alta parte. Nu vad de ce nu! Lume noua, experiente asijderea! O idee buna este sa cautati pe net unde gasiti voi doi mai usor de lucru. Pentru ca si asta este foarte important. Daca ai o slujba buna, unde te duci si muncesti cu placere si esti platit bine... cred ca iti permiti sa gasesti frumusetea oricarei provincii din Canada sau oricarei tari din lume. [Totusi, dupa 9 ani de familiarizare cu mediul anglofon, va va fi un pic mai greu sa va acomodati cu cel din Montreal.]id="size1"> Corneliaid="green">, de[zana]Agataid="red"> si [copil]Tudoraid="purple"> www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
michelle7 Postat Mai 3, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2006 nelia e o greseala sa razi copilul in cap. cresterea parului e programata genetic rasul nu ajuta cu nimic. In schimb la copii le poate face rau , in sensul ca schimba planta parului si te trezesti ca au " vartejuri " in cap . pur si simplu imi scapa cum se zice in romana dar in engleza le zice "swirls" si "cow licks". PS voi aveti parul des, probabil pt ca sunteti brunete si aveti firul gros si ati mostenit asta de la mama sau bunica nu de la lama de ras. Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
Laura B Postat Mai 3, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2006 Mamamariana, ti-am trimis un PM Michelle, tocmai ai salvat buclele fie-mii! Acum ma luptam cu mine insami daca sa o tund sau nu in vara asta (ea are firul de par subtire ca al meu, insa cam rarut). Laura Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
Ira Postat Mai 3, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2006 Alexandra, bine ai venit pe lume, si Aida, multi pupici si refacere grabnica ! **************** quote:Originally posted by parpalak Si-apai daca mai face si apel la logica, tine cont ca ea-i de alta meserie.. .. zau asa - nu-i pacat sa te indispui din atita lucru? ..id="quote">id="quote"> Logica mea de quebecois opportuniste[sm][^]imi zice ca daca Alyssa ar fi considerat ca jobul e cool fara ghilimele, ar fi facut o cariera din asta, si nu deabia ar fi asteptat sa scape de el dupa facultate. Deci nici pentru ea nu e cool, iote domne ce chestie[:I], atunci ma intreb de ce-oi fi fost trasa de maneca ? Ca nu am sfatuit-o pe mamamariana sa munceasca necalificat ? ...miroase a salam cu soia pà subect[soc] ...aolio, gandesc ca daca ma duc sa muncesc in on pe taxe mai mici si salar' mai mare dupa ce-am profitat cu nesimtire de gratuitatile quebecoisilor si de universitatea lor ieftina, .....ma puneti la zid. "Le péché vaut encore mieux que l'hypocrisie."id="size1">. Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
Podeanu Postat Mai 3, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2006 Logica mea de quebecois opportuniste[sm][^]imi zice ca daca Alyssa ar fi considerat ca jobul e cool fara ghilimele, ar fi facut o cariera din asta, si nu deabia ar fi asteptat sa scape de el dupa facultate. Deci nici pentru ea nu e cool, iote domne ce chestie[:I], atunci ma intreb de ce-oi fi fost trasa de maneca ? Ca nu am sfatuit-o pe mamamariana sa munceasca necalificat ? ...miroase a salam cu soia pà subect[soc] ...aolio, gandesc ca daca ma duc sa muncesc in on pe taxe mai mici si salar' mai mare dupa ce-am profitat cu nesimtire de gratuitatile quebecoisilor si de universitatea lor ieftina, .....ma puneti la zid. "Le péché vaut encore mieux que l'hypocrisie."id="size1">. Irina, nu te ajuta yoga aia sa te linistesti??? Ce mai ai cu Alyssa? Si pe mine m-a deranjat afirmatia ta vis-a vis de scolile publice (parca de disciplina era vorba) dar nu am avut timp sa te contrazic. Copiii mei merg la scoli publice si sunt f disciplinati, pacat ca nu-i cunosti. Asa ca las-o balta. Nu de alta dar iar iti iei posete in cap. Ok? Cu citatul de la sfirsit in cine mai vrei sa dai? Dana si gemenii Voiculestii Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
Ira Postat Mai 3, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2006 quote:Originally posted by Podeanu Cu citatul de la sfirsit in cine mai vrei sa dai?id="quote">id="quote"> ...in fabrici si uzine[:D]. ...adicatelea ma uimeste profund faptul ca, desi concluziile de ambele parti sunt aceleasi, unii este mai cu motz decat ceilalti. Cu Alyssa n-am nimic, o iubesc cu pasiune[:D]. Scolile publice sunt bune. Nu te contrazic. Eu nu am scris altceva, reciteste, te rog. Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
Recommended Posts
Archived
Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru răspunsuri ulterioare.