Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sezatoarea canadiana (46)

Recommended Posts

Salutare la toate fetele!Cum am mai scris eu sunt noua in Canada si as avea si eu nevoie de ajutorul vostru...Cunoaste cineva un reprezentant AVON in Montreal?si inaca ceva...........unde pot gasi irigator sau miniirigator intim?am tot cautat ,dar nu am vazut pe niciunde!!!

Va pupic pe toate!

carmen

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 151
  • Creat
  • Ultimul răspuns

carmen94id="blue">eu cumpar produse avon direct de pe site-ul lor si primesc pachetul acasa in cateva zile. Nu stiu daca nu cumva e reclama sa postez link-ul, asa ca te sfatuiesc sa dai o cautare pe google pentru avon canada. In alta ordine de idei, am fost multumita si de produsele yves rocher pe care le-am descoperit aici. La fel, le-am cumparat direct de pe site-ul lor canadian. Plata se poate face si prin cec, nu numai cu carte de credit - la yves rocher sigur, la avon nu mai tin minte exact.

De cartelele de 1 dolar sunt si eu interesata, mai ales daca exista cumva si in Montreal.

Danaid="blue">, cu intarziere iti multumesc pentru reteta de cozonac de la dna Virginica pe care ai postat-o aici. L-am facut de Paste si a iesit grozav. A crescut super, atata doar ca preferam sa fie un pic mai dulce aluatul, insa nu e o problema, data viitoare pun un pic mai mult zahar - sper sa nu fie prea greu si sa nu mai creasca la fel de frumos.

Neliaid="blue">nu stiu daca mai intru pe forum pana duminica, asa ca ii doresc de pe acum Tudorei multi ani fericiti si sa va aduca numai bucurii. Petrecere frumoasa!

In curand aniversam si noi primul an al Aliciei, asa ca sunt curioasa cum te-ai pregatit tu.

Un week-end placut tuturor.

Dragele mele,

AMR 48 de zile. Deja avem biletele... sunt foarte incantata si abia astept sa vin pe meleagurile canadiene. Aterizam la Montreal pe 18 iunie. Zi memorabila!

Am o gramada de intrebari de pus. La unele am mai gasit raspunsuri pe ici pe colo, dar inca mai am.

Eu va mai citesc si pe voi si imi face tare bine. Abia astept sa va cunosc pe toate face-to-face.

Deci... noi venim la Montreal, dar nu stim exact daca vom ramane acolo pentru viitor. Depinde de joburi, unde ne vom gasi si cat de repede. Stiu ca nu e nici o problema sa ne mutam in Ontario (de ex.) chiar daca noi am aplicat pentru Quebec. ASA E??? A mai facut cineva chestia asta? Nu are repercursiuni nici mai tarziu? N-or fi probleme la cetatenie? Sper ca nu...

Daca vom ramane in Montreal, cat de grav e ca nici eu si nici copiii nu vorbim prea multa franceza? Se poate supravietui in Montreal cu engleza si f. putina franceza? Fetita mea mai mare are 16 ani, va fi in clasa a 10-a anul viitor si nu pot sa ii cer sa mai piarda un an ca sa invete franceza si nici nu o pot forta sa o dau la o scoala in franceza din prima. Se poate sa mearga la o scoala in engleza in Montreal? Doar engleza??? Se poate?

Deci asta ar fi una din probleme...

Cea de-a doua ar fi permisul de conducere. EU am permis romanesc dar e expirat din 2002. Il mai pot folosi pentru obtinerea unuia canadian? Sotul are chiar unul din ala veeeeechi, antic si de demult, stil carticica (roz) pe care scrie in franceza. Nu mai e valabil in Ro sub nici o forma, insa pe el nu scrie data expirarii. Credeti ca il poate ajuta? Sau tre' sa ne luam permise de la 0? In ce consta asta? si cat ne-ar costa?

Deocamdata ma opresc aici... mai intreb pe parcurs. Multumesc mult de tot.

Numai bine,

Mamamariana

http://community.webshots.com/user/mamamariana4

mamamariana, si noi am venit pe Quebec. Prostia noastra e ca am si stat in Montreal 6 luni cat sa ne mancam toti banii si nervii. Pana la urma tot in Toronto am ajuns. Daca va bate gandul pe Toronto veniti direct aici. Nu e nici o repercursiune nicaieri.

Cat despre mutat, e destul de nasol ca am simtit-o ca o a doua emigrare. Diferentele sunt mari. sa-ti spun ca am luat permisele pe Quebec si a trebuit sa dam iar examen aici ca nu le recunosc? Chestie aberanta darasta e. Doar numarul social ramane acelasi restul nu e valabil. Mie personal mi s-a parut aberant in conditiile in care se recunosc permise de alte tari. Nu stiu nimic de faza cu permisul expirat.

Drum bun si bafta!

Olga

Si maine e o zi

Mamamaria,

copii de imigranti sunt obligati sa frecventeze scolile franceze; acum nu stiu cit ati stat voi in Thailanda, si daca pe baza perioadei respective veti putea obtine o derogare, sa mearga copii la scolile engleze; altfel vor fi in clase de accueil, clase speciale pentru copii nou-veniti care nu stiu franceza, si ulterior vor intra in clase normale de franceza;

daca aveti de gind sa nu ramaneti aici, trebuie sa fiti atenti cind inchiriati apartamentul, pentru ca in general contractele se incheie pentru un an;

eu...as pleca direct in Ontario; si noi am pierdut aici trei ani, din anumite motive personale, dar vrem sa ne mutam in Alberta anul viitor.

Ana

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

nelia, La multi ani fetei, si tot ce va doriti voi.

fetelor, am avut ieri neplacuta surpriza sa dau peste o floricica frumoasa neaosa d'a noastra, cu fuste crete si cu un panou in mina, cum au homless, pe care scria:

refugiat din Romania (al drek pielea pe ei), n-am ce minca, etc;

cind am lasat geamul la masina si frumusetea s-a apropiat crezind ca sar cu $, i-am soptit doar ca daca o mai vad pe-acolo, chem politia urgent; binenteles c-au urmat urarile de bine, in limba noastra dulce;

uite-asa, parca cosmarul se intoarce [bang], ca vad ca oceanul e prea mic pentru astia sa ne faca de kko si aici.

Olga,dar ce are mai Montrealul? e ciumat?

faptul ca nu ai reusit tu(in Mtl.) asta nu inseamna ca este regula generala pt. toti noii veniti!!!

Reusita in Canada in general depinde foarte mult de "capacitatile" fiecaruia dintre noi[:D] Asa ca: [canada]

mamamariana,bafta in "noua" viata![canada]

ange,

nu-i vorba de reusita; poate efectiv mediul in care te simti bine tu nu-i perceput la fel de ea, sau de mine, sau de X;

si-apoi reusita e o notiune relativa, depinde de ceea ce cautam noi in viata; uite, eu daca ma uit la mine, la noi trei, pot sa spun cu gura mare ca in trei ani am facut multe aici, ca ne-am atins targeturile in mare; si totusi vrem sa plecam.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...