Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sezatoarea canadiana (46)

Recommended Posts

Ange faptul ca am zis ca ne-am mancat banii si nervii nu inseamna ca am zis ca e ciumat. Da, sunt mai fericita in Toronto decat am fost in Montreal. Ceea ce ziceam era ca daca are gandul la partea engleza nu vad nici un point in a sta si "testa cum e in Montreal ca mai tarziu sa se mute. Ca asta a fost greu pentru noi, mutarea in sine. Oricum nu e cazul sa facem in continuu interpretari...ci sa incercam sa citim ceea ce a fost scris si fara sa se simta nimeni ofuscat. Cand fata a intrebat o opinie "mi-am permis luxul" sa-i raspund. Scuze daca am deranjat pe cineva.

Olga

Si maine e o zi

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 150
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna, fetelor.

Bine v-am regasit si Hristos a Inviat !

Iaca a trecut aproape un an de cand nu am mai scris pe forumul desprecopii, in parte pentru ca timpul a zburat mult mult prea repede, poate si delasarea, bate-o vina.

Important este ca ... deh, m-am reintors.

Suntem de 9 luni in Montreal, deja ne simtim ca acasa, dar mai avem multe de descoperit si de invatat, in primul rand mi-ar face mare placere sa va redescopar pe voi - mamici din Canada.

Fetita mea are 4 ani si 4 luni, noi locuim intr-o zona superba - in Ile des Soeurs (apropo - mai sta cineva pe insula?), Andra a mers la gradinita aproape de cand am ajuns, asa ca acuma vorbeste aproape cursiv franceza si se descurca bine si cu engleza, sunt multumita de noua gradinita (la inceput a fost in mediu familial, am vrut doar sa invete limba si sa fie intr-un mediu mai calm, cu mai putini copii - s-a dovedit o alegere foarte buna). Acum merge la o gradinita educativa cu un program de care sunt multumita.

Acuma ne gadim la un al doilea puiut, dar imi fac probleme cu doctorii, pentru ca pana acuma nu am avut contact decat cu docgtorita de familie, si aici doar ca sa fim inscrisi. Nu suntem din fire tare bolnaviciosi. Andrei i-am gasit un pediatru si un walking doctor, asta in caz de necesitate si urgenta (stiu ca sunt probleme cu urgentele in spital), dar inca nu am gasit un ginecolog sau un neonatolog pentru bebe - daca voi aveti ceva informatii in acest sens... va rog dati-mi si mie un nr de telefon.

Va pup si daca va pot si eu ajuta cu ceva, nu ezitati sa intrebati.

A la prochaine !!

Alina si `copilu' de la 3 la 5 ani" Andra - Ioana

Ana, coletele au fost cam 1 dolar/pound si am pus 3 colete, cam 20 de pounzi fiecare. Daca pui colete mari iesi mai bine decat daca pui colete mici. Asta este USPS (posta americana), cel mai ieftin (4-6 saptamani).

Bun venit noilor fete Ymellda, Laura si Mamamariana in Canada si acomodare cat mai usoara fara nici o urma de stress va doresc [cheers]. Bine ca a venit in sfarsit primavara si aici [il]. Maine se anunta 20 grade [8D]. Putem pleca deja la plaja la Ontario Lake eventual [beach] [surf] [inec]

Cristina

noi si poze mai noi

Mersi tare mult fetelor pentru raspunsuri. Imi pare rau ca v-am pus la discutii[blabla]...

Olga, as fi vrut si eu sa merg direct in Toronto. Mai ales pentru copii. Fetele mele vorbesc mai bine engleza decat romana, in special cea mare. Suntem de mai bine de 6 ani in Thailanda si inainte am stat aproape 3 in China. Deci, Ioana (care are 16 acum) nu prea a stat pe acasa. Emi (3 ani) nici atat!!! Ambele merg la scoli internationale aici. Nu prea stiu (de fapt nu prea am studiat) ce se intampla cu asigurarile, alocatiile si celelalte beneficii in momentul in care mergem direct in Toronto si nu in Montreal asa cum am scris in hartii.

Pe de alta parte, chiar daca avem o gramada de prieteni in Toronto, nu s-a oferit nimeni sa ne tina la inceput o saptamana - doua. In Montreal avem pe cineva... Nu stiu ce sa zic??? Avem bilete rezervate si pe o parte si pe alta, acu mai ramane sa ne decidem pana le platim.

Pe Ioana TREBUIE sa o dau la o scoala in engleza, nici nu se pune problema scolii in franceza pentru ca nu vorbeste franceza prea multa. A facut ca a treia limba la scoala aici... S-ar descurca mai bine in thai.

Am auzit o gramada de lucruri frumoase despre Montreal, insa si pentru mine e putin cam peste mana sa mai invat o limba acum la 40 de ani aproape. Nu ca n-as sti nimic... am invatat in scoala, am fost si la interviu pentru emigrare si l-am trecut. Dar nu stapanesc franceza ca si engleza. In plus, eu sunt profesoara... imi trebuiesc cel putin 5 ani ca sa ma pot pune la punct cu limba si sa pot preda. Si nu sunt sigura ca reusesc nici peste 5 ani. Asa ca, tot o zona engleza va fi chiar daca mi-ar placea Montrealul.

Mersi pentru pontul cu permisele. Nu ne vom lua permise decat cand suntem siguri unde ne vom stabili, pentru ca nu are sens.

Noi aici avem amandoi masini si conducem cu permisele pe care le avem - al meu expirat de 4 ani si al lui tati... nici nu mai zic.

Norocul nostru e ca nu ne verifica nimeni, si chiar si atunci cand ne-au verificat, nu au zis nimic de expirare.

Acu mai am o intrebare: ce ar trebui sa imi aduc cu mine? si aici ma refer la chestii care nu se gasesc pe acolo, care sunt f. scumpe sau neaccesibile (cum ar fi antibioticile). Sunt sigura ca toate aveti cate un sfat.

Va multumesc mult pentru ajutor! Ce bine ca existati...[grup]

Numai bine,

Mamamariana

http://community.webshots.com/user/mamamariana4

Mamamariana,

trecerea prin Montreal inseamna timp si bani perduti, daca tot vreti sa ajungeti in Ontario; iar sansele ca fata sa fie primita la scoala engleza de stat aici sunt MINIME, ; (iti spun asta pentru ca eu am avut dreptul teoretic sa-mi inscriu copilul la scoli engleze datorita diagnosticului,dar pe de alta parte spitalul ne-a conditionat orice terapie de limba franceza, deci practic m-au strins cu usa sa-l dau pe copil in mediu francofon)

intra pe ESCAPEFROMROMANIA, e un grup de discutii a celor din Ontario, pe yahoo, unde unul din admini se ocupa din cite stiu cu ajutorarea noilor veniti, adica va poate ajuta cu cazarea pentru prima perioada, cu transport de la aeroport, etc

orasul, da, este foarte frumos, plin de viata si cultura,dar cu buzunarele cam goale si cu salarii mai mici, comparativ cu alte provincii, iti cam trece dragul de el;

medicamente nu cara in plus fata de o mica trusa de depanare, dupa primele trei luni aveti asigurare, poti incheia o asig.privata pentru primele trei pentru copii, pentru linistea voastra (noi n-am avut, dar a fost ok); oricum nu-i poti trata dupa ureche, si virusii sunt diferiti;

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Archived

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru răspunsuri ulterioare.

• Adaugă...