Savvy Postat August 29, 2012 Autor Raport Distribuie Postat August 29, 2012 Astept un ajutor din partea voastra, va rog frumos: peste doua saptamani plecam la mare, cu copilul de un an si doua luni, care are dermatita atopica (cu perioade linistite si perioade de revenire a petelor). Ce crema/ulei ar fi potrivit pentru protectie? Doctorita pediatru ne-a recomandat gamele Nivea, Klorane. Eu as cauta ceva bio, organic, dar sunt cam dezamagita, pentru ca sunt 20-30 de ingrediente si la cremele astea si nu mi se par deloc bio si organice. Sa folosesc un ulei natural (masline, samburi de struguri etc.)? dar stiu ca uleiul e interzis la dermatita atopica... Sa nu las deloc copilul la soare, doar sa ne plimbam pentru aerosoli? Multumim! [flo] Mami de Robert (07.07.11) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Publicat August 29, 2012 Raport Distribuie Publicat August 29, 2012 dar are voie la soare? ce spune dermatologul? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Savvy Publicat August 29, 2012 Raport Distribuie Publicat August 29, 2012 Da, mi-da zis sa-i dau cu crema cu factor de protectie 50. O s-o mai intreb o data, dar acum nu se poate, peste o saptamana. Mami de Robert (07.07.11) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
diuna Publicat August 29, 2012 Raport Distribuie Publicat August 29, 2012 Incearca din aceeasi gama pe care o folosesti in tratamentul dermatitei. Adica in cazul in care folosesti Trixera, ia-i Avene spray de copii 50+, daca folosesti Lipikar, ia-i La Roche Posay spray copii cu factor 50+ etc. Eu stiu, totusi, ca nu se recomanda expunereea la soare a copiilor sub doi ani, decat pe perioade scurte si la ore rezonabile. Poti ruga dermatologul sa-ti indice exact crema si perioada de expunere solara. Iar pe pediatra care in dermatita atopica, chiar si in faza recesiva, ti-a recomandat gama Nivea, evit-o!!!! Distractie placuta si sanatate multa! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aschiutza Publicat August 29, 2012 Raport Distribuie Publicat August 29, 2012 Pt protectia impotriva soarelui ai nevoie de anumite substante care sa opreasca razele soarelui si nici un ulei simplu, natural au ba, nu poate face asta cu efectivitate. Intreaba la farmacie si incearca pe o mica portiune de piele inainte de a da pe tot corpul sa vezi daca are reactii adverse. ------------------ Still looking for pieces of heaven... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AlinaEmi Publicat August 29, 2012 Raport Distribuie Publicat August 29, 2012 Nivea...brrr...ceva mai chimicos nici ca se putea.... Noi folosim cu succes Klorane spf 50. Totusi, noi avem dermatita intr-o forma usoara, nu-i fac tratament. Cu toate astea de la crema Avene mi-a facut o reactie urata de tot... cred ca depinde de copil cum reactioneaza la compusii din fiecare crema. Am mai luat una scumpa pe baza de uleiuri minerale de la Bioderma Photoderm Mineral, am folosit fara reactii si La Roche Posay. Intr-un final ne-am intors la Klorane (asta noua tip spray - e scumpa dar mai usor de aplicat) A mai fost aici un subiect f interesant ceva cu "alergia la cremele de protectie solara". cauta-l si citeste-l. Eu de acolo m-am inspirat Mamica de Calin 26.11.2009 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxana_ctbv Postat August 30, 2012 Raport Distribuie Postat August 30, 2012 Avand in vedere ca noi locuim in Constanta si ne putem "lauda" ca avem aceeasi dermatita atopica, dar bb e mai mare, are deja 18 luni pot spune ca pe timpul verii poti jura ca am avut vreodata ceva pe piele. Umiditatea din aer ii prieste pielii de minune. Asta nu inseamna ca am stat la plaja zi lumina, am fost cu el cand avea 7 luni in Grecia si a facut putina plaja iar anul acesta la inceputul sezonului in iunie cateva bai de soare. Ca si crema de protectie ne-am inteles de minune cu Bioderma - Photoderm KID 50+ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cafea Publicat August 30, 2012 Raport Distribuie Publicat August 30, 2012 Baietelul meu a avut eczema cand era mai mic, acum are 18 luni si numai din cand in cand ii mai apar cateva pete, este mult mai bine. Nu ca in UK ar fi foarte mult soare, deci e usor sa stea la umbra, dar i-am dat cand a fost nevoie cu Eucerin spray pentru copii, 50+. Nu a avut nici o problema, nu s-a iritat deloc. Oricum cel mai bine e la umbra, la soare numai 10-15 min cu maneca scurta pentru vitamina D (nu stiu daca in Romania e asa problema ca aici cu lipsa vitaminei D), dar asta ori dimineata ori dupa 4-5 dupa amiaza. In rest, camasi subtiri si pantaloni cu maneca lunga, si neaparat palarie. Off topic: cel mai bine a functionat pentru baietelul meu crema hidratanta data pe pielea umeda, imediat dupa baita. Si crema nu trebuie frecata bine, sa intre in piele, ci pielea se tamponeaza usor cu prosopul. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Publicat August 30, 2012 Raport Distribuie Publicat August 30, 2012 savvy, stiam ca la sensiblu gasesti gama produselor apivita, cauta mai multe informatii despre aceste produse. daca nu, o varianta ar fi sa-i cumperi copilasului un costum cu factor de protectie UVA/UVB 50 + sepcuta din acelasi material, astfel incat mare parte din piele sa fie protejata de costum, urmand sa-i dai cu crema/lotiune doar pe maini si picioruse. gasesti genul acesta de costume in mall baneasa, la c&a sau pe net. costumul poate fi stil combinezon sau din doua bucati - bluza si pantalon. cam asa arata : http://www.hainuteshop.ro/hainute-5622-costum+de+baie+cu+protectie+uv+++mickey.html http://www.reclamamascataatentie/Produse-bebelusi-u127/Costum-de-baie-cu-protectie-UV-s6102.html?album&id_poza=3321 Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Savvy Publicat August 30, 2012 Raport Distribuie Publicat August 30, 2012 Va multumesc mult pentru raspunsuri, ca sa fiu sincera traiesc si o dilema personala: sotul meu, care e montaniard de felul lui, deci n-are nicio treaba cu marea, spre deosebire de mine, a zis el ca ne-ar prinde bine niste zile la mare. Ce i-o fi trecut prin cap, cand copilului i-ar fi fost de zece ori mai bine la munte! si eu sunt de vina ca am acceptat, pentru ca in perioada cand am facut rezervarile Robert nu avea nimic si cred ca am mers asa, la noroc, sperand ca dermatita n-o sa se mai activeze [bang]. Ma uit pe toate cremele si apele pe care mi le-ati recomandat, si pe hainute la fel [pup]. Off-topic: e vreo discutie pe forum pentru parintii care au copii cu dermatita atopica? Multumiri![flo][flo][flo] Mami de Robert (07.07.11) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.