Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Primele notiuni de pudoare, discretie.

Recommended Posts

Vroiam sa intreb cand ati inceput sa introduceti elemente de pudoare si / sau discretie fata de copil?

D ex cand ati inceput sa-i explicati ca nuditatea e ceva privat in familie si in societate. Ca si tot ce tine de camera de baie, mostly.

Faceti baie impreuna cu copiii, da, nu, pana la ce varsta.

Pe la ce varsta explicam copilului ca anumite lucruri sunt doar pentru ochii sai, fara sa punem pecetea de "ii rusini mamaica" pe propriul corp?

Aveti o tinuta "lejera" prin casa, da, nu, cam pe la ce varsta - si ma adresez mamicilor in special - ati inceput sa va schimbati in alta camera, sau poate faceti asta dintotdeauna, sau poate deloc.

Stiu ca e un teren minat, pe de o parte nici atitudinea fata de corpul uman ca fiind ceva pacatos, rusinos, nu e ok, pe de alta parte nici nu putem umbla chiar ca in gradina Edenului (sau putem?) prin casa cu cel mic dupa noi, etc.

Va reprimati si gesturi intre soti? d ex saruturi, pupaturi, etc? Intra si acestea in domeniul pudorii?

Disclaimer!

Draga cititoare / cititor,

In primul rand promite-mi ca, indiferent de ce opinii vei citi in acest thread, nu vei sari cu invective pe cei cu obiceiuri care poate ti se par diferite si bizare fata de cele proprii.

In al doilea rand, promite-mi ca vei incerca sa nu deturnezi discutia in rafuieli personale. Stiu ca e tentant, am vazut-o de atatea ori, in threaduri de la politica la suzete, de la olite la insule exotice. E foarte tentant, mai ales cand persoana nesuferita se mai intampla sa aiba o opinie fix contrara celei proprii. Apa la moara. Promite-mi ca incerci sa ii dai concediu morarului pt topicul asta [flo][pup]

[Am incheiat disclaimerul, dumnezeu cu mila de ce s-o alege si de topicul asta]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Prea tare disclaimeru`[pk]

Eu nu pot raspunde la subiect, sunt mama de fata si s`tem sole, asa ca e foarte usor totul, dar sper sa te lamureasca restul de mamici de feciori [flo]id="size1">

____________________________________________________id="red">

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,

inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra

obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,

botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.id="black">id="size1">

_____________________________________________________id="red">

Au nevoie de noi:id="black"> Iuliaid="red">[floare3] Copiii Monicaiid="purple">[flo2] Alexid="green">[flo] Lucaid="navy">[floare3]

Copilul meu stie ca partile lui intime nu sunt (deocamdata) interzise in familie. Dat fiind si ca eu nu am curajul sa-l las inca singur sa faca baie/dus (e destul de neastamparat si oricand ar putea aluneca pe-acolo). Acu', ca si tine ina.click, ma intreb cand ar trebui sa zic stop... sau ar trebui? Mai stie si ca in public nu se aratam partile intime.

Eu am o tinuta lejera prin casa, nu ma feresc sa apar in lenjerie. Insa nud consider ca nu e cazul (in familia noastra, altii fac cum cred in familia lor). In plus, el stie regula (si de la gradi) ca nu are voie sa intre in baie cand sunt eu acolo. Nu m-a intrebat inca de ce eu intru in baie cand e el acolo [:I] Nu stiu ce i-as raspunde [:-@]

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

Mami de [cavaler] Denis (17.06.2006)

Eu am baietel si acum are 7 ani. Niciodata nu am umblat dezbracata in fata lui, dar daca s-a nimerit sa intre in baie sau in camera cind ma imbracam, nu am facut caz. Acum e golanel mare si e curios, se amuza cind ma vede punindu-mi sutienul, a inceput sa aiba curiozitati si pune intrebari la care ii raspund ca pentru virsta lui. Cred ca secretul sta in masura, nici pudibonderia si nici exhibitionismul duse la extrem nu fac bine :)

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Aveti o tinuta "lejera" prin casa, da,

align="right" id="quote2">

Da

Citat:

Stiu ca e un teren minat, pe de o parte nici atitudinea fata de corpul uman ca fiind ceva pacatos, rusinos, nu e ok, pe de alta parte nici nu putem umbla chiar ca in gradina Edenului (sau putem?)

Noi :) putem

Citat:
Va reprimati si gesturi intre soti? d ex saruturi, pupaturi, etc?

nu ne sarutam in toata regula in fata copiilor. pupaturile sunt ceva normal ce ei inteleg si li se pare natural, ii pupam si pe ei, nu?

sa ma si explic putin: mama mea umbla mai mult decat lejer prin casa iar taica-mio comenta. ca sa ne faca noua educatie, probabil. numai ca asta a acutizat pudoarea. daca umblau amandoi lejer, sau amandoi imbracati sau daca nu existau comentarii, nici probleme nu cred ca existau.

dupa o vreme am lasat pudoarea la o parte, sau am incercat sa mi-o inving, sa imi inving complexele, sa ma accept asa cum sunt, asa ca pe la 16 am aterizat la nudisti. unde l-am cunoscut si pe al meu si unde mergem si cu copiii. so, fie ca umblam lejer sau nelejer, nimeni nu se jeneaza sau comenteaza.

andi, baiatul care acum are 9 ani, m-a intrenat mai demult ce inseamna "sexy". i-am spus ca inseamna frumos.

apoi, cand a invatat sa citeasca, m-a intrebat ce inseamna "sperma" (de pe pachetele de tigari). i-am spus ca ajuta la facut copii.

nu a avut alte curiozitati.

cred ca depinde de cum vezi tu lucrurile. daca le vezi naturale, le tratezi ca atare. daca nu, nu. copiii simt, si stiu [:)][pup]

mami de andi [bat] si ilinca [copil]

traduceri si asistenta

Ina, deocamdata la noi nu se pune problema (junioara e prea mica), dar ma "fugareste" pana la baie dimineata, am ajuns sa stau pe WC cu ea "trebaluind" la bideu si incerc sa o lamuresc ca olita aia mica e pentru ea, iar olita mare pt. mami - deocamdata se joaca cu olita.

Oricum, super interesant subiectul, iar disclaimerul e mortal [:D][flo] [pup]. Sa ne rugam impreuna sa n-o ia prin balarii - subiectul, nu disclaimerul...[:)]

Dana & [copil] Amelia (21.06.2011)

Baiatul meu are 3 ani si 8 luni. de pe la 3 ani am inceput sa inchidem usa la baie si sa ii spunem ca avem nevoie de privacy, pana atunci era lipit de noi si mai ales de mine (a coincis cu o perioada cand am fost insarcinata si imediat dupa cand a stat foarte mult atasat de mine). Dar si acum daca se mai intampla sa intre cand fac dus nu fac mare caz, el are o atitudine foarte naturala fata de nuditate, stie ca barbatii sunt diferiti de femei, stie exact denumirea organelor genitale. Ca o paranteza, nu a fost absolut curios cand s-a nascut sora-sa, stia deja ca ea este diferita fata de el si nu a manifestat nici o curiozitate.

O alta paranteza, am alaptat si alaptez foarte mult de fata cu el, nu m-am ferit, el vede sanii ca pe o sursa de hrana pt bebe, nu ca pe ceva rusinos care trebuie acoperit.

Alta paranteza[:D], a avut intr-adevar o perioada intre 2 ani jumate si 3 ani in care isi atingea putza non-stop, am tratat totul cat am putut de relaxat, i-am zis ca poate sa o faca acasa, mai precis la baie, dar NU in public. A trecut[:D]

Incet, incet o sa introducem si chestii legate de atingerile in public si de catre straini, i-am spus ca nimeni nu are voie sa ii atinga partile intime (in afara de mama/tata si uneori doctor). La gradinita nu mai are nevoie de ajutor cand merge la baie, nu am vrut sa pun accent pe aspectul acesta pana acum pt ca inca mai avea nevoie de ajutor pana pe la 3 ani si mi-era teama ca il confuzam.

Stie cum se nasc copiii, nu ii aduce barza ci se formeaza in burta la mama, dar nu am pus foarte mare accent pe felul in care sunt conceputi pt ca nu m-a intrebat inca in amanunt.

Gesturi de afectiune ...nu le reprim, nu vad ce e rau in a-ti manifesta afectiunea fata de sot/sotie de fata cu copilul. Normal, ma refer la pupaturi pe gura/obraz, imbratisari si nu saruturi erotice[:D] .

In rest...ne adaptam pe masura ce creste.

Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.

Ok, sunt datoare si cu experienta proprie.

Eu am facut baie cu Alex pana de curand. Era mai putin riscant pentru noi doi, Doar ca din motive de igiena mai intai faceam eu o baie, apoi schimbam apa, spalam cada si il bagam si pe el. si dardaiam in juma de kil de apa sa nu ia apa la bord juniorul.

Insa de curand am constatat ca nu mai merge asta. Alex a inceput sa se uite, sa...ma rog, sa se uite [:D][:I] si sa intinda mana sa vada ce e colo si e dincolo. Asa ca am iesit prompt din cada si de atunci stam unul pe-o parte unul pe alta a cazii.

Tinuta noastra e de asemenea lejera prin casa. Ma intreb daca e ok sau nu. Eu zic totusi ca da. Sper, cel putin. Inca nu ne schimbam cu usa inchisa - de altfel cand incercam se lasa cu urlete anxioase.

Cu atingerile lui in propriile zone il lasam momentan in pace. Si noi ii vom spune ca si voi, mai tarziu, ca poate sa faca ce vrea in pantaloni, dar nu in public.

Multumesc pt replici, keep'em coming.

Noi n-avem treaba. 3 ani si 4 luni, dupa cum stii. Bine, cu mine e simplu ca suntem de-un sex si mai si alaptez:)). Dar nici pe tac'so nu-l da afara din casa pudoare, adica daca uita sa-si duca chiloti la dus n-are treaba sa iasa asa dupa ei sau chiar o striga pe Sophia sa-i duca, ticalosul, ca a observat ca fetei ii place la nebunie sa ne faca mici servicii, de ex ea ne aduce pantofii cand plecam de-acasa:))(nici macar Manole nu facea de-astea[:D]). Eu ii mai spun din cand in cand lui huzband:"ba, nu-ti mai flutura atata buzduganu' prin fatza copilului" dar pe copil nu-l deranjeaza, pentru ea "nyunyu" e o parte ca oricare alta, deocamdata, cel putin:))

IULIA va invinge CANCERUL

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Noi nu ne ferim de baiat... 2,6 luni

iesim din baie cu prosop, ne schimbam in camera...daca e si baiatul asta e...intra peste noi in baie daca nu ne gaseste prin casa... etc

In vara asta am renuntat la pampers si a stat mai mult in fundul gol prin curte ...ba chiar mai iesea si pe strada uneori...

cand aveam musafiri era un pic jenant, ca acum avea pantaloni acum se plimba pe langa tine in fundul gol... imi ceream scuze daca erau colegi ai sotului sau cineva mai nou si cu asta basta. Cine intelegea bine...cine nu...ghinionul lui.

De cand s-a mai racorit vad ca a inceput sa-si tina pantalonii pe el [:D] eu nu am insistat si nici nu am facut caz...

Alta faza care m-a lasat masca e de acum cateva luni...era prin iunie si venisera caldurile asa ca dormeam in chiloti...el s-a trezit primul ca de obicei si apoi m-a tras de chiloti si se uita ce am eu acolo [:)] m-am trezit si i-am explicat ce e cu fetitzele si baietzeii... nu stiu cat a inteles...

PS.

Maica-mea o femeie f pudica care inchidea usa cu un zavor ca pierduse cheia de la baie niciodata nu se schimba cu noi de fatza... nici cu mine nici cu fratele meu...

ghiciti cine era pe gaura cheii de la baie in fiecare seara [:D]

ba chiar ne mai si bateam (eu cu frati-miu) cine sa se uite primul [:D]

[copil] & [gravi] +30

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...