Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Despre manualele scolare

Recommended Posts

Fratilor, am in maini Abecedarul, editura Aramis...

Citesc si ma crucesc, ma crucesc si citesc! Si tot asa o tin si nu-mi pot stapani uimirea!

Cateva exemple:

"Corina e cu Ica. Ica are o carie. Caria e mare"

"Tutu este motanul lui Ticu. El este plin de viata.Acum alearga dupa un cocolos de ata.Ticu tine cocolosul.Tutu da cu labuta.Cocolosul se desira.Mama aduce laptele.Tutu se repede la castron.Uita de cocolosul de ata.Motanul mananca linistit."

"Este seara.Acum stam la masa.Tata a luat salata.Mama ia sosul.Costel ia sucul.El este ascultator.Acasa este minunat."

Mai jos, va voi reda textul "La masa" din Abecedarul copilariei mele:

"Este ora mesei.Intai iau loc la masa tata cu mama. Apoi, noi, unul cate unul.

-Anca, ai uitat painea!

-Indata, mama!

Anca aduce painea la masa.Mancam supa.Parvu se ineaca.

-Parvule, mananca incet!"

Voi dupa ce manuale lucrati/ati lucrat?

Ma intereseaza cu precadere Abecedarul.

Eu citesc si ma crucesc...

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

sincera sa fiu nu stiu care e marea problema. textele astea de inceput nu trebuie sa exceleze in arta literara, ci sa exerseze mai multe litere. in plus, nu se pot folosi toate literele alfabetului pentru ca in acel moment scolerul nu le-a invatat.

incercati si voi sa faceti texte scurte in care sa folositi doar anumite litere, sa vedeti ce iese [:)]

e timp sa faca si texte frumoase in clasele mai mari, acum se concentreaza totul pe invatarea corecta a literelor.

Roxana

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz
sincera sa fiu nu stiu care e marea problema. textele astea de inceput nu trebuie sa exceleze in arta literara, ci sa exerseze mai multe litere. in plus, nu se pot folosi toate literele alfabetului pentru ca in acel moment scolerul nu le-a invatat. incercati si voi sa faceti texte scurte in care sa folositi doar anumite litere, sa vedeti ce iese [:)]e timp sa faca si texte frumoase in clasele mai mari, acum se concentreaza totul pe invatarea corecta a literelor.Roxana
align="right" id="quote2">Foarte corect spus.Literele se invata intr-o anumita ordine si e greu sa faci "compozitie" cu ele.Nu cred ca nu va aduceti aminte ce texte aveam si noi in Abecedar, nu difereau cu mult de acestea.La manualele de religie nu ma bag [:I], cele 2 profesoare ce le-a avut copilul meu de-a lungul timpului la aceasta materie nu le-au folosit deloc, au mers pe povesti dragute si cate un desen de colorat cand si cand [:)]In clasele de gimnaziu s-a pastrat "lejeritatea" orelor, sper sa o faca si de acum incolo.

Sa vedeti bazaconii si in alte manuale! La clasa a doua am avut surpriza sa avem ca tema: Scrieti ce stiti despre macaleandru. Traiasca net-ul. Alta bazaconie: Scrieti cateva randuri despre superstitiile legate de ghionoaie.

Cu religia am rezolvat. Am facut in fiecare an cerere de retragere de la ora. Pana acum profesorul lor a fost ok si copilul a participat la o parte din ore, dar la grupul de mamici de clasa a 4-a (acum) am auzit si de profesori care ii puneau pe copii sa asculte Triniti acasa, plus sperieturi cu pedeapsa divina.

Anya

Anya nu vrei sa vezi ce exprimari "clare si precise" gasesti prin manualele de matematica, fizica si chimie ( desi din pacate le vei vedea in urmatorii ani).

Sau in cel de educatie tehnologica ce este o "opera de arta" [bang]

Eu m-am referit strict la ce spunea autoarea topicului si Marina despre Abecedar ce este relativ ok fata de ce se va intalni in anii urmatori, la alte materii [:I]

Foarte multi dintre profesorii fiului meu nici nu folosesc manualele, au avut unele, de exemplu cele de matematica, nedeschise macar nici in a cincea, nici in a sasea, atat de "bine" sunt facute.

Roxanaz si Lala D, gasiti mai jos doua texte: unul din Abecedarul actual, altul din Abecedarul copilariei noastre.

1. Text din Abecedarul actual:

"Este seara.Acum stam la masa.Tata a luat salata.Mama ia sosul.Costel ia sucul.El este ascultator.Acasa este minunat."

2.Text din Abecedarul copilariei noastre :

"Este ora mesei.Intai iau loc la masa tata cu mama. Apoi, noi, unul cate unul.

-Anca, ai uitat painea!

-Indata, mama!

Anca aduce painea la masa.Mancam supa.Parvu se ineaca.

-Parvule, mananca incet!"

Cat despre: "Corina e cu Ica. Ica are o carie. Caria e mare", consider ca in loc de "carie", puteau folosi, de exemplu, "creion"...Are tot sase litere, tot atatea cate are si un alt cuvant folosit in textul cu pricina:"Corina".In plus, contine toate literele pe care se presupune ca cei mici le cunosc, dat fiind ca ele sunt utilizate in cuvintele precedente.

Si da, ma intereseaza foarte mult si "frumusetea" textului. Arta frumosului incepe a se deprinde la varste fragede.Este parerea mea, nu vreau sa intru in polemici cu nimeni. V-ar placea sa va auziti copilasii ca va cer un "cocolos de ata"?!

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...