Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

de ce dau rateuri la prajituri?


msl1

Recommended Posts

As vrea sa stiu de ce dau rateuri in ultimul timp la chestii de patiserie; de ex ultima incercare a fost chocolate chips cookies care au iesit dezastruosi o textura de nisip fin cu gust dulce de cacao....la fel si cup cakes urile care leam facut tot asa gust oribil aveau...

Ma tot uit la tot felul de retete delicioase si nu mai imi vine sa fac nici una majoritatea imi iasa dezastru!

Singurele chestii care iasa bine sint cele cu aluat dospit gen cozonac/brinzoaice/ baigli restul care se fac din aluat cu praf de copt iasa dezgustatoare; cum sa fac sa reusesc prajituri bune si delicioase? Ma puteti sfatui?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika
Pai spune si tu CE si CUM ai facut la ultima reteta care nu ti-a placut, ca sa ne dam seama unde e greseala ... Altfel putem face tot felul de presupuneri ...
align="right" id="quote2">de frica, parerea mea...eu mereu stric ceea ce fac tocmai de frica de a nu strica....1. pui mai multa faina decat prevede reteta2. pui prea multa grasime decat prevede reteta3. dai focul prea "tare" etc.4. le coci prea mult5. pui prea mult praf de copt, sau nu il stigi sau ...diverse pe care le facem convinsi ca asta ar fi secretul reusiteiEu am avut o vreme (adolescenta+prima tinerete) cand nu reuseam sa prajesc cartofii..ieseau ori fierti in ulei ori partial arsi partiali cruzi...de frica sa nu-i ard stateam ca disperata langa ei si ii "racaiam" in tigaie.Nu am reusit sa fac omleta pana...hat...de eram deja batrana...de frica sa nu o ard amestecam in tigaie is in loc de omleta ieseau mereu jumari.Alte mancaruri imi ieseau de minune, dar chestiunile astea doua, mi-au mancat sanatatea :)).Succes la descoperit cauzele![flo]Nina,mami de, [fetita]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui msl1
As vrea sa stiu de ce dau rateuri in ultimul timp la chestii de patiserie; de ex ultima incercare a fost chocolate chips cookies care au iesit dezastruosi o textura de nisip fin cu gust dulce de cacao....la fel si cup cakes urile care leam facut tot asa gust oribil aveau...Ma tot uit la tot felul de retete delicioase si nu mai imi vine sa fac nici una majoritatea imi iasa dezastru!Singurele chestii care iasa bine sint cele cu aluat dospit gen cozonac/brinzoaice/ baigli restul care se fac din aluat cu praf de copt iasa dezgustatoare; cum sa fac sa reusesc prajituri bune si delicioase? Ma puteti sfatui?
align="right" id="quote2">ti-am pus o retzeta de chocolate chips cookies la subiectul precedent care sigur iese.iti dau si o retzeta de cupcakes care la fel nu are cum sa nu-ti iasa:http://allrecipes.com/recipe/black-bottom-cupcakes-ii/detail.aspx?event8=1&prop24=SR_Title&e11=cupcakes&e8=Quick%20Search&event10=1&e7=Home%20Pagemichelle
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

uite ca m-am uitat pe reteta de cookies de la michelle, acolo zice baking soda si mi-am adus aminte ca una e sa folosesti bicarbonat de sodiu, alta e sa folosesti praf de cop...si cu totul alta sa folosesti bicarbonat de amoniu....bicarbonatul de amoniu dupa cate imi amintesc eu face "cocaturile" cu aspect nisipos (fraged)....tu ce ai folosit?

 

Nina,mami de, [fetita]

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pt raspunsuri!

Folosesc praf de copt de la dr oetker; nu folosesc bicarbonat ca nu imi place gustul lui; de amoniu nu folosesc deloc;

Deci ex: chocolate cookies; am mai scris au iesit cu o textura de nisip parca mincam nisip cu gust de cacao; i-am refacut din nou dupa reteta pusa de michelle; au iesit din nou nu prea buni mai dulci decit data trecuta si tot cu textura de nisip dar parca nu asa de pronuntata ca data trecuta;

cup cakes cind am facut au iesit tot asa cu textura ciudata imi "scritiiau" intre dinti nu alta...

incep sa banuiesc faina; este faina mai integrala asa nu este din acea 000 cum e in ro;cind fac cupcakes nu pun unt folosesc ulei iar la cookies am inlocut jumate din unt cu ulei desi nu cred ca asta e motivul pe care nu iasa.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui msl1
Multumesc pt raspunsuri!Folosesc praf de copt de la dr oetker; nu folosesc bicarbonat ca nu imi place gustul lui; de amoniu nu folosesc deloc;Deci ex: chocolate cookies; am mai scris au iesit cu o textura de nisip parca mincam nisip cu gust de cacao; i-am refacut din nou dupa reteta pusa de michelle; au iesit din nou nu prea buni mai dulci decit data trecuta si tot cu textura de nisip dar parca nu asa de pronuntata ca data trecuta;cup cakes cind am facut au iesit tot asa cu textura ciudata imi "scritiiau" intre dinti nu alta...incep sa banuiesc faina; este faina mai integrala asa nu este din acea 000 cum e in ro;cind fac cupcakes nu pun unt folosesc ulei iar la cookies am inlocut jumate din unt cu ulei desi nu cred ca asta e motivul pe care nu iasa.
align="right" id="quote2">ba da, nu intotdeauna poti inlocui untul cu ulei sau faina alba cu cea integrala. faina eu fol all purpose....la prajiturele treb sa freci untul un pic moale(nu topit) cu zahar...si sa iasa fluffy. pai de-aia nu-ti iasa.fac retzeta de ani de zile...doar cand nu sunt atenta si nu pun timer-ul imi ies un pic mai tari, ca le tin prea mult in cuptor. daca respecti totul la litera ies moi si bune.la fel si cupcakes nu inlocui faina alba cu cea integrala...incearca mai intii sa vezi cum e retzeta originala si apoi sa faci mici modificari.eu la toate retzetele pun doar jumatate sau 3/4 din cantitea de zahar...in rest incerc sa respect retzeta macar la inceput.michelle
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Michelle,

cind fac chestii din mixuri iasa f bune si nu pun unt pun ulei; de ex pt cokies se cere unt topit, deci pun ulei in loc si iasa buni cei din mixuri; eventual i-ar face tari uleiul; problema nu este ca sint tari problema este ce textura au si cred ca e faina; am folosit all purpose unbleached si pastry flour, pai eu credeam ca pastry flour e speciala pt facut prajituri...mai speciala de atit nu se poate.Am sa ncerc cu "bleached flour" sa vad daca tot asa iasa; ideea era ca vreuiam sa le fac ceva mai sanatos pt desert la copii acele mixuri chiar daca sint organice tot au chimicale in ele.si sint si scumpe.

Sint pe cale sa renunt si sa ma autodeclar antitalent total la facut prajituri si dulciuri care nu necesita drojdie![bang]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...