Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Bucuresti, fratele meu (vitreg) esti

Recommended Posts

Cand am plecat din Bucuresti taman incepuse un primar mare la stat sa puna beculete in copacii din sectorul sau. Si pancarte din 10 in 10 metri cu "realizarile primarului mare la stat". Le explicam fetitelor mele ca nu vine Mos Craciun, abia ce fuse iepurasul... Se amenaja inca pasajul de la Universitate, se inchidea Coltea pentru renovare si se prefigura parculetul din colt de la Coltea. Se mutasera statuile de la Universitate. Se vorbea de proiecte pentru Piata Universitatii, de renovarea TNB si ulterior, in poze primite de la prieteni am vazut ca la Teatru chiar se lucra, iar in fata aparuse un grup statuar dedicat anului Caragiale. Am vazut si Coltea in poze, nou si luminos. Am vazut si poze cu centrul istoric, dar ma abtin sa comentez asta. Am citit acum vreun an in presa de concursul castigat pentru amenajarea arhitecturala a Pietei Universitatii si m-am bucurat. Am citit de curand si de fantana de la Universitate si m-am catranit... Dar azi am citit asta: http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-13235228-fotogalerie-cum-amenajeaza-piata-publica-centrul-madridului-plaza-luna-piata-universitatii.htm ...si mi-au revenit in minte beculetele primarului mare la stat :( Un Bucuresti caruia de drept nu-i apartin, decat printr-un buletin pe cale sa expire, dar pe care in 20 de ani l-am iubit si l-am urat cu patima. De aici mi-ar fi mai la-ndemana sa-mi fie indiferent... Sa mor de pot!
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Nu, nu, n-au facut nicio economie, asta e doar un studiu comparativ cu Madridul, facut de Hot News. Altfel, Piata noastra costa 500.000 si cu proiectul original (si mai de bun simt), si cu cel modificat (si urat). Dar nu de costuri era vorba, ci de bucuria de a vedea facandu-se ceva respirabil. Ca, vorba ta, daca nu se poate sa lase totul verde, macar sa nu scoata gurile de aerisire de beton (ale parcarii subterane), mai inalte de un metru, fix in mijlocul Pietei - asa cum s-a modificat proiectul, fara a se cere parere arhitectilor care au castigat concursul.

De unde stim ca proiectul modificat va fi urat? Eu de exemplu nu sunt de acord cu piatra cubica intr-o zona pietonala. -------------------------------------------------------------------------------------------------- Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...