aniela23 Postat Septembrie 17, 2012 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 17, 2012 De cand m-am mutat in Anglia singurul lucru de care mi-a fost mereu pofta au fost covrigii. In timpul concediilor mele in România dieta mea consista in mare proportie din covrigi. Abia de curând m-am hotarat sa imi iau inima in dinti si sa incerc sa mi-i fac singura. Am gasit cateva retete pe internet, le-am combinat cum mi s-a parut mai bine si sa va zic ce mi-a iesit... 1. Am amestecat drojdia uscata cu lapte si apa calda si zahar pana cand s-a activat drojdia (a inceput apa sa faca bule mici si multe la suprafata) 2. Am amestecat drojdia cu atata faina cat scria in reteta, dar mi s-a parut compozitia prea moale si lipicioasa asa ca am mai adaugat faina si am tot framantat vreo 20 min pana cand alaturi era destul de ferm. Nu am mai facut aluat niciodata asa ca nu stiu cat de tare ar trebuie sa fie... La final am mai framantat aluatul cateva minute cu vreo 2 linguri de ulei 3. Am lasat aluatul la caldurica vreo ora. Cand l-am luat crescuse deja aproape dublu 4. Am facut covrigi. In timp ce ii modelam aluatul era mai moale decat atunci cand l-am pus la crescut (oare asa o fi normal?) 5. Am pus o oala cu vreo 3 litri apa la fiert in care am adaugat 2 ligurite de bicarbonat de sodiu si niste sare. Am înteles ca bicarbonatul e menit sa dea covrigilor coaja crocanta si usor gumata. 6. Am pus covrigii in apa fierband, câte 3-4 odata. S-au ridicat la suprafata dupa cateva secunda dar i-am lasat sa mai fiarba un minut -doua 7. Am scos covrigii din apa, i-am dat prin susan, mac si sare si i-am uns cu o zeama de ulei, apa, sare si faina ca sa se lipeasca semintele de ei. I-am pus pe gratarul de la cuptor (nu in tava ca am citit multe reviews cum ca se lipsesc de tava) si i-am bagat la cuptor la foc tare. Problema e ca cuptorul meu e cu gaz si arde pe pe-o parte in timp ce pe cealalta parte nu coace mai deloc. In fine, am întors gratarul in toate directiile (inclusiv cu fata in jos ca se lipisera covrigii in asa hal incat nu aveau cum sa se desprinda si sa cada) pana cand s-au copt - a durat vreo 20 minute poate Rezultatul final arata f bine, mai crescusera un pic si in apa la fiert... Dar la gust erau un pic uscaciosi, nu pufosi inauntru si crocanti/ gumati la coaja ca la brutarie ci cam uscaciosi peste tot cu ceva diferenta între miez si coaja. O zi mai tarziu sunt cam tari, mai degraba similari covrigilor aia mici cu care iti spargi dintii si care se vând la punga decat celor de la covrigarie care sunt totusi înca moi dupa o zi. De fapt cred ca e mai bine sa ii descriu drept uscaciosi/ faramiciosi decat tari Cu ce am gresit? Am pus prea putina drojdie, prea multa, trebuia sa fac aluatul mai moale/tare sau e de vina cuptorul? Orice parere e binevenita Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marumiha Publicat Septembrie 17, 2012 Raport Distribuie Publicat Septembrie 17, 2012 Si noua ne plac covrigii si cind mergem in tara nu putem sa ne abtinem sa nu mincam mari cantitati de covrigi. Sotul meu cum se trezeste merge la cumparat covrigi.E mereu cu sirul de covrigi dupa el. Eu nu am incercat niciodata ,ideea ta e buna si poate ca intr-o zi o sa incerc si eu sa fac .Parerea mea e ca cuptorul are o mare importanta ,din cite am observat eu ,covrigariile au niste cuptoare speciale cu o banda ,pe o parte ii pui ,pe alta ies covrigii copti si temperatura din cuptor cred ca e destul de mare si uniforma. Poate un cuptor ventilat si electric este mai indicat pt.copt covrigi. Pe mine ma "sperie",faptul ca trebuies pusi direct pe gratar ,daca se lipesc oare mai reusesc sa-l curat ? Mi-ai facut o pofta de covrigi ....ca tare buni sint . Poze Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aniela23 Postat Septembrie 17, 2012 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 17, 2012 Pe mine nu m-au impresionat deloc cuptoarele alea cu banda in care se fac covrigii, imi aduc aminte de cuptorasele de prajit pâine pe care le tot folosesc cand merg in vacantele cu mic dejun inclus. Mi se par o alternativa ieftina a cuptoarelor adevarate. Si mi se pare si ca erau mai gustosi covrigii cand erau facuti in altfel de cuptoare (si cand aveau forma rotunda impletita si nu in forma de 8) Nu iti fa griji ca se lipsesc de gratar, e oricum mai usor de curatat decat o tava, crede-ma. Il lasii un pic la muiat si se duce relativ repede.... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marumiha Publicat Septembrie 17, 2012 Raport Distribuie Publicat Septembrie 17, 2012 Nu vroiam sa se inteleaga ca m-au impresionat ci ca acest tip de cuptoare probabil ca sint facute sa ajunga in ele o temp.f.mare in care covrigul se coace destul de repede si uniform. Da ,asa este ,odata se foloseau cuptoare cu vatra ,erau din caramida si se incaljeau cu lemne,cel putin asa am vazut in orasul meu si spre surprinderea mea am gasit totusi si acum o covrigarie care face inca covrigul rotund cum se facea odata si era mult mai bun decit restul. Probabil ca aceste cuptoare noi sint mai performante ,covrigii se coc pe banda rulanta ,continuu ,fiind electrice se economiseste timp si sint destul de practice. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aniela23 Publicat Septembrie 18, 2012 Raport Distribuie Publicat Septembrie 18, 2012 Ah, nu, nu asta s-a inteleg,m-am exprimat eu gresit [flo] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aniela23 Publicat Septembrie 27, 2012 Raport Distribuie Publicat Septembrie 27, 2012 Hai ma fetelor, chiar nu face nimeni covrigi? Sau nu ma poate invata nimeni cum sa fav aluatul sa nu mai iasa uscacios? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dorsilia Publicat Octombrie 1, 2012 Raport Distribuie Publicat Octombrie 1, 2012 hello eu covrigi inca nu am facut dar fac saleuri si saratele, care au gust ca de covrigi si mai ales nu-s uscative, se pot "asezona" cu mac, susan, sare, cascaval, chimen etc http://mihaelaliarusu.blogspot.ro/2011/11/saratele-asortate.html Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Publicat Octombrie 1, 2012 Raport Distribuie Publicat Octombrie 1, 2012 Citat:citat din mesajul lui aniela23Hai ma fetelor, chiar nu face nimeni covrigi? Sau nu ma poate invata nimeni cum sa fav aluatul sa nu mai iasa uscacios?align="right" id="quote2">am o varsta, dar sincer n-am auzit pe nimeni sa faca acasa covrigi. poate si din cauza faptului ca se gasesc pe toate drumurile, ca sa zic asa ?in orasul/zona in care locuiesti/muncesti, nu exista magazine si restaurante cu specific turcesc ? stiu ca si turcii au niste covrigi traditionali, s-ar putea sa semene la gust cu ai nostri...Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Biara Publicat Octombrie 5, 2012 Raport Distribuie Publicat Octombrie 5, 2012 Retete incercate :) http://artaculinara.com/forums/topic/3658-covrigi-turcesti-simit/page__p__136670__hl__covrigi__fromsearch__1#entry136670 http://artaculinara.com/forums/topic/1191-brezel/page__p__128626__hl__covrigi__fromsearch__1#entry128626 Bianca, mami de [zana] Maia Teodora id="red"> (28.11.2009) Maia Teodora minunea noastra cu ochi de peruzea Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Biara Publicat Octombrie 5, 2012 Raport Distribuie Publicat Octombrie 5, 2012 http://artaculinara.com/forums/topic/1095-covrigi/page__p__28145__hl__covrigi__fromsearch__1#entry28145 Bianca, mami de [zana] Maia Teodora id="red"> (28.11.2009) Maia Teodora minunea noastra cu ochi de peruzea Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.