Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Alt an, alta...clasa?

Recommended Posts

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca este normal ca o grupa de gradi sa fie mutata in alt corp de cladire, asadar in alta clasa, fara ca noi, parintii sa fim intrebati daca suntem sau nu de acord.

Am ramas afis cand am vazut ca se trece cu tavile cu ceai fierbinte si mancare printre copiii nostri! In plus, sala respectiva are 2 usi, ce stau mereu deschise si este un curent infiorator. Nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi la iarna...[bang]

Tot astazi am aflat ca s-a schimbat educatoarea (asta am inteles, si-a gasit femeia un post mai aproape de casa) si ca s-a redus programul cu o ora, pentru ca in aceeasi sala, incepand cu ora 13, este program de afterschool. Cu alte cuvinte, microbi la gramada.

Toti parintii cu care am vorbit sunt revoltati. Putem face ceva?

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Pai ati putea sa va intalniti toti parintii si sa discutati cu directoarea>ii spuneti clar ca nu sunteti de acord cu ce se intampla, eventual faceti o cerere scrisa pe care o semneaza toti parintii, o depuneti la directoare si cereti numar de inregistrare.

Varianta mai urata dar mai rapida este aceea de a-i spune sa mute urgent copii din clasa, pentru un singur motiv, in nici o gradinita , scoala, etc din lumea asta nu au voie sa circule cu mancarea, cani cu lichide (ceai lapte ) sau orice alte produse printre copii din clasa( in primul rand din cauza pericolului de a rani copii si in al doilea rand pentru ca este complet neigienic sa treci cu mancarea printre copii, care stranuta, tipa, tusesc si improsca alimentele cu microbi, Sanepidul ii arde imediat pentru o faza ca asta).Este de neacceptat.Daca nu intelege ii puteti spune ca anuntati Sanepidul si dati gradinita si inspectoratul in judecata (ceea ce puteti sa si faceti pentru ca sigur aveti castig de cauza )

"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

Raluca mami de gargarita Andra-Bianca

DN 26.12.2008

In aceeasi situatie am fi fost si noi azi,doar ca afland putin mai devreme am reusit sa mobilizam parintii si sa incercam gasirea unei solutii mai bune pentru copii nostri.

Este posibil ca in momentul in care va veti strange sa va spuneti pasurile sa se incerce intimidarea parintilor.Iar cel/cei care isi vor lua sarcina sa sune parintii vor fi acuzati de "conducere" ca agita spiritele.

Noua ni sa spus ca parintii au venit pentru un loc in gradinita si ca nu au dreptul sa aleaga educatorul,ca este o lupta pentru supravietuire(a educatoarei ...pe care nu am vruto la clasa),ca nu avem dreptul sa decidem soarta unei educatoare.....multe balari de genul asta ca ne-am socat de ce am putut auzi de la un educator care a fost si director in acea gradinita.

Am ajuns si la inspectorat ,la sindicatul profesorilor.....cam peste tot.Probabil ca ajungeam la minister daca nu reuseam sa rezolvam in mod convenabil situatia.Norocul nostru a fost ca printre parinti am avut consilier juridic,invatatori care au stiut cum sa reactioneze.

Deci singura solutie este sa va strangeti cat mai multi parinti si sa incercati rezolvarea problemei cu directorul gradinitei,daca nu sa va indreptati catre inspectorat ....sau sa mutati copilul de la aceea gradinita(asta ar fi solutia cea mai usoara si fara batai de cap)

Multumesc pentru raspunsuri![flo]

Pe noi nu ne deranjeaza ca s-a schimbat educatoarea (din fericire, cea noua este ok), ci sala in care au fost mutati copiii.

Din pacate, am inteles ca procedeaza legal. [bang] Marius, multumesc inca o data![pup] Asta inseamna ca nu prea avem ce face...

O mamica a spus sa facem o sesizare la Minister sau la primaria de sector, insa vom rezolva ceva? Directoarea gradinitei este tare, tare nervoasa mereu si are impresia ca ea taie si spanzura acolo.

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Am ramas afis cand am vazut ca se trece cu tavile cu ceai fierbinte si mancare printre copiii nostri! In plus, sala respectiva are 2 usi, ce stau mereu deschise si este un curent infiorator.
align="right" id="quote2">

Daca sala este "culoar de trecere" facand legatura cu alte sali de clasa si acesta este "circuitul" alimentelor ( deci nu a fost o intamplare ca au trecut cu mancarea prin clasa sau nu era doar mancare de la grupa lor) atunci este in mod cert ilegal.

O gradinita are un circuit strict stabilit al circulatiei interne atat al mancarii cat si al copiilor. Regulile sunt extrem de stricte ( ti-a mai spus cineva asta daca nu ma insel) SANEPID-ul le poate chiar inchide unitatea pentru o astfel de incalcare a normelor.

In baza normelor existente faceti reclamatie intai la director si apoi la inspectorat deoarece este exclus ca o grupa de copii sa fie culoar de trecere al alimentelor intr-o gradinita.
Teoretic aceasta incapere nu ar fi trebuit sa aiba destinatia de grupa/sala de clasa ci de hol.

Salile de clasa tebuiesc sa fie strict independente/delimitate de culoarele pe care circula alti copii/persoane si caruciorul cu alimente.

Din pacate, Lala, asa este. E o sala gen vagon. Si astazi am vazut iar una dintre bucatarese cum trecea de la o grupa mijlocie, la grupa mica, prin...grupa mare, cu tava cu canutele de ceai.[bang]

Astazi am avut un nou soc, cand am dus fetita, la 8:15. A iesit o educatoare de la grupa mica si efectiv a inceput sa urle la mine, tragandu-si parul din cap, ca de-acum ea incuie usa de la intrare, ca nu mai poate avea grija de 30 de copii si ca tocmai a incercat sa fuga unul. Am ramas interzisa!

Oscilam intre a o intreba cum isi permite sa urle la mine, a-i spune sa-si dea demisia daca nu e in stare si a-i plesni una.[:I] In loc de asta, m-am inchinat si mi-am muscat limba.

Joi va fi sedinta. Sa vedem ce va iesi...

ralina, nu vreau sa mut fetita, gradinita respectiva este ff aproape de casa. In plus, i-as face rau luand-o de langa copiii pe care deja ii cunoaste.

DE VANZARE

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...