Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Dezbatere pe seama unei sinucideri

Recommended Posts

Da si asta e adavarat. De fapt eu scrisesem ca pentru multi adoptia este ultima optiune pe lista, si doar dupa ce epuizeaza toate celelelate metode (inseminari, fertilizari), recurg la adoptie ca ultima varianta de a-si indeplini visul. Dar este adevarat: cunosc cupluri care nu au avut copii, nu au infiat, s-au impacat cu ideea, chiar la mine in familie.Cea mai mare teama a mea in ceea ce priveste adoptia, este daca nu poti sa iubesti acel copilas? Adica ok, te-ai hotarat sa adopti, reusesti, iti dau un copilas, si tu nu poti sa-l iubesti. pur si simplu. ma gandesc ca iubirea asta nu o poti comanda tu asa, am adoptat, e copilul meu, TREBUIE sa-l iubesc. pur si simplu, daca nu simti?
Citat:
citat din mesajul lui XIO
Lady, eu am spus in mai multe randuri ca in Romanai intimitatea pacientului nu este respectata in general, iar aici intra si statul pe masa de operatie pana acnd vine chirurgul in sala, care uneori dureaza si 2 ore, deschiderea usilor cand pacientul este dezbracat, tuseul rectal efectuat in urgente pe unde se perinda lumea, statul dezbracat in asteptarea cuiva samd.Legatul asta de masa care a creat atata isterie exista si in Romania si in Germania si in celelalte tari, ca este singura modalitate prin care este protejat pacientul in sala de operatie.Ca pe mine ca medic operator nu ma afecteaza daca pacientul desterilizaza campul operator, pe pacient insa il afecteaza.Ma rog, conteaza ca s-a inteles despre ce este vorba.Femeia din articol a fost la psiholog/psihiatru, ca avea diagnosic de depresie.Cu fromarea in alt sistem nu sunt de acord, pt ca acest comportament fata de pacient nu tine de sistem ci tine de tine ca om.Nelia, am propus si eu asta acum cateva pagini.Flo, ceea ce ai spus e extrem de important:nu toate femeile care nu pot avea copii doresc sa adopte.Si se ajunge la a nu avea nici o solutie si la a trebui sa se impace cu gandul ca nu vor avea copii, pt ca vor doar un copil nascut de ele.Nu oricine poate sa adopte, chiar le admir pe acele pers. care fac asta.**Fur is for petting***http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=tshttp://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916
align="right" id="quote2">
Distribuie pe alte site-uri

XIOid="red">, eu ii dau dreptate cu formarea in alt sistem, caci s-a referit profesional. Uman sint formata in cel romanesc sau in cele romanesti si mai ales in familie, iar contactul cu sistemul romanesc a fost doar la nivel de pacient sau cel mult acompaniator de oameni dragi in suferinta. Dar nu stiu sistemul pe dinauntru ca profesionist si de aceea mi se pare incredibil ceea ce se intimpla acolo in multe situatii. Profesional am intrat direct in contact cu cel de aici si numai eu stiu cit am lucrat cu mine ca sa-l inteleg si inca nu am reusit pe deplin, ca sa nu crezi ca aici e doar lapte si miere.

Si are dreptate si cind spune ca vorbim doua limbi diferite si numai daca vrem putem sa trecem pe una comuna, dar se pare ca nu vrem.[:)] De fapt, am spus asta acum citeva pagini, ca nu putem ajunge la un numitor comun, caci planurile sint diferite. Asta in discutia cu tine[flo]. Insa nu e valabil ce a spus LadyJ si in discutia cu gmmmid="red">.

Citat:
citat din mesajul lui danielag
Flo, imi cer scuze, n-am vrut sa te deranjeze intrebarea [flo].Si am mai intrebat pentru cele ce citesc si o sa ajunga la un moment dat intr-o situatie similara. Eu, de exemplu, am o operatie programata prin primavara viitoare (nu seamana cu operatia ta, dar e tot o operatie). Sa stiu ce si cum sa le cer daca cumva ma simt inconfortabil. Pentru ca schimbarea e undeva la mijloc. Pleaca si de la noi (pacienti), si de la ei (medici). Noi trebuie sa spunem (pe cat posibil) si ei trebuie sa vada (pe cat posibil).
align="right" id="quote2">Daniela, o inteleg pe Flo ca nu a cerut sa stea confortabil, ca nu stia cand se intoarce anestezistul.Flo, dar pt extrauterina de ce trebuia sa opereze in pozitie ginecologica?Asta cu statul pe jumate dezbracata iarasi e ceva ce in Romania imi statea pe creier, se poate pune o patura sau ceva peste pacient, nu trebuie sa stea dezbracat, ca e destul ca e stresat, nu trebuie sa se simta si penibil.**Fur is for petting***http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=tshttp://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

pai da, se poate, atunci cand nu iti doresti copilul respectiv, sau mai stiu eu ce motive.dar cand il faci din dragoste, il astepti, ma gandesc ca nu ai cum sa nu-l iubesti. il iubesti de dinainte sa se fi nascut, nu?
Citat:
citat din mesajul lui BlackCat4evR
flo, tocmai asta ziceam si eu.Ca paranteza, nici ca parinte natural nu ajungi intotdeauna la ACEA dragoste. Nu-mi sariti in cap, dar sunt destule cazuri care dovedesc asta!In love with life.

Citat:
citat din mesajul lui flo.flo
Cat despre prieteni, daca ar fi sa pun la suflet tot ce spun ei.... ar trebui sa renunt la multi, si la colegi de servici, si la vecine, la multi. Dar ma gandesc ca nu o fac cu rautate, de fapt stiu ca nu o fac cu rautate, mai degraba din nestiinta sau din dorinta de fi funny.
Ah, si am un repertoriu intreg de fraze/ "sfaturi" de la binevoitori, dar mai bine ma abtin, ca cine stie ce discutii mai starnesc p'aci.
Flo, sa nu te superi ca iti spun [flo] insa pentru mine n-ar fi deloc in regula situatia asta. Nu ma refer la ce ar zice o vecina sau o colega de birou (nu-mi bat capul cu ce zic cei care nu-s apropiati). Insa eu astept ca cei care sunt in cercul meu de prieteni sa aiba un anumit tip de atitudine (din ce ne-ai spus reiese ca te deranjeaza anumite remarci pe care ei le fac). Daca nu-si dau seama ca ma deranjeaza, le spun. Nu ma pot astepta ca ei sa fie empatici, ca raspuns ei sa dea cu bata in balta, eu sa gandesc ca totusi "atata pot si ei, nu vor sa faca rau", dar tot eu sa sufar. Daca le-as spune si nu si-ar schimba abordarea inseamna ca nu-s decat niste oameni toxici pentru mine. Bine, eu personal peste faza cu "hai sa-ti arat eu cum se fac copiii, ca am mai facut" n-as trece, mi se pare prea mult pentru o gluma. Insa eu sunt asa, mai cu fixuri, nu trebuie sa te iei dupa mine.

Ti-am scris doar ca sa vezi lucrurile si din alta perspectiva. Tu treci prin destule acum, iar genul asta de prieteni mai mult te incurca decat sa te ajute. Te consuma, iar tu ai nevoie de multa energie pozitiva, nu de chestii dintr-astea.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...
  • Adaugă...