o-baba Postat Aprilie 5, 2013 Raport Postat Aprilie 5, 2013 Multumim pentru voturi ! [flo] cap1 cap2 cap3 cap4 cap5 cap6 cap7 cap8 cap9 cap10 cap11 cap12cap13 cap14cap15cap16cap17cap18cap19cap20cap21 cap22cap23cap24cap25cap26cap27cap28cap29cap30cap31 cap32cap33cap34cap35cap36cap37cap38cap39cap40cap41 cap42cap43cap44 cap45cap46cap47cap48 cap49cap50cap51cap52cap53cap54cap55cap56 cap57cap58cap59cap60cap61cap62cap63cap64cap65 cap66cap67cap68cap69cap70cap71 75 Dr hematologi specializati in trombofilie obstetricala: -in Budapesta dr Imre Bodo http://www.medical-center.hu Daca selectam limba Engleza, la 'Medical services', alegem 'Hematology, Oncology' si acolo il gasim pe doctor. -in Bucuresti la spitalul Fundeni dr Uscatescu Valentina 021/2750500 pt hematologie int 2257 sau int 2258 sau la MEDSANA Cum ajungem la d-na dr Uscatescu? Mini-ghid de buzunar datorat lui Felix76 si tuturor "mutantelor" cu experienta . UN LUCRU REMARCABIL: D-NA DR USCATESCU ESTE ATAT DE AMABILA INCAT RASPUNDE LA E-MAIL-URILE NOASTRE DISPERATE SI CHIAR CITESTE ACEST FORUM SI RASPUNDE PE UN ALT SITE LA INTREBARILE PUSE ACOLO! TOATA STIMA! TREBUIE SA INTELEGEM, INSA, CA NU INTOTDEAUNA ARE TIMP DISPONIBIL SI, IN CAZUL UNEI URGENTE, CEL MAI SIGUR ESTE SA AJUNGEM LA FUNDENI! -in Bucuresti la MEDCENTER BERCENI dr Simona Avram 021/331.05.99 sau 031/405.64.87. Analiza anti Factor Xa se face la 2-4 ore de la administrarea subcutanata a Clexane-ului. Valorile acestei analize trebuie sa fie: - profilactic (preventiv): 0.05-0.5 - terapeutic (de ex, la persoanele care au avut tromboze venoase profunde, etc): 0.5-1 Daca rezultatele sunt in afara limitelor mentionate, doza de Clexane trebuie modificata <hr noshade size="1" /> ANALIZE FIV+TROMBOFILIE la sugestia lui aristica aici si foarte bune ptr. noi Informatii Avortul spontan(art in engleza) Avortul spontan (art din Revista farmacist) Avortul spontan #8211; tipuri, cauze si simptome(art pentrumamici.ro) Cauzele genetice ele avortul spontan (art semnat de dr.Tutunaru) Articol in limba engleza despre cauzele pierderii sarcinii Trombofiliile-implicatii obstetRicale Trombofilia in timpul sarcinii art in engleza Profil trombofilie(art synevo.ro) Profil sindrom antifosfolipidic(art synevo.ro) Protocol de explorare biologic-hematologica/Ginecologie-obstetrica postat pe DC de Luca-Luca Sarcina si bolile tromboembolice(art materno-fetala.ro) Strategii de administrare a medicatiei anticoagulante (ANTICOAGULAREA LA PACIENTA GRAVIDA) Despre trombofilie, ce tb sa stim/facem art in engleza Patologia imunologica a implantarii oului sursa Pierderea sarcinii din cauze imunologice Interactiunea medicamentelor si alimentelor asupra anticoagulantilor Site babycenter (contine link-ri utile) Cauze imunologice de infertilitate Autor: dr. Dan Tutunaru - medic primar obstetrica ginecologie <hr noshade size="1" /> Utile Album Photobucket trombofilia(model retete compensate si altele ) Analize Synevo (obs: pt analize de trombofilie bifati sectiunile Biologie moleculara-PCR si Hematologie) Informatii despre analize Synevo Romania Aparat pt ascultarea inimioarei lui bb Prospect Clexane Cum se administraza heparina Sfaturi legate de injectiile clexane <hr noshade size="1" /> Suplimente nutritive Tabel cu medicamente si cantit de B-ri incluse in ele B6 100mg (1/zi)de aici B12 500mcg (2/zi)de aici Cele mai bogate surse de B12: ficatul de vita (850 g - 60 mg)Atentie!! In sarcina ficatul este interzis!!, tonul (550 g - 1,32 mg), pestele (850 g - 0,85 mg), puiul (850 g - 0,36 mg), laptele slab (1 pahar - 0,95 mg). Acid folic 5mg (1/zi) din farmacii Metafolin acesta (acid folic natural mult mai bun decat acidul folic sintetic, intra in celule si converteste homocisteina in metionina mai repede ) Info aici HS Fightersaici contine 800mcg metafolin(acid folic natural), 1000mcg methylcobalamina(B12) si 50mg B6 Vitamina C 750mg/zi informatii Multivitamine pt MTHFR : Neevo, Neevo DHA Site cumparare Medyn Forte si Femibion 800 folsaure metafolin aici Femibion 800 folsaure metafolin de aici In Belgia se gaseste sub denumirea Omnibionta. Prospect Femibion 800 in engleza aici Pt fetele alergice la aspirina, exista si aspirina naturala: aici Un calciu f bun cu o asimilare f rapida este Cal-Mag plus D de la GNLDaici Pt fetele care vor tratament in afara perioadei de sarcina:aici Produs natural protector pentru vene aici O VESTE IMPORTANTA SI MULT ASTEPTATA: FEMIBION 1 SI FEMIBION 2 SE GASESC SI IN ROMANIA (DE EXEMPLU IN LANTUL DE FARMACII DONA, SENSIBLU) <hr noshade size="1" /> Avertizari 1. Nu consumati alimente care contin vitamina K Alimentul (100 g) Vitamina K (micrograme) varza creata ..................... 500 spanac ............................... 350 varza de Bruxelles ................ 230 broccoli ............................... 210 fetica .................................. 200 nasturel .............................. 200 laptuca ............................... 120 conopida ............................. 80 fasole verde ......................... 45 castraveti ............................. 30 dovlecei ............................... 30 rosii .................................... 10 Tabel cu alimente Calculator alimente <hr noshade size="1" /> Analize: Analize pentru Sindromul antifosfolipidic (SAFL) + Trombofilie APCR (rezistenta la proteina C activata) INR APTT(activated partial thromboplastin time) homocisteina anticoagulant lupic (LUPUS ANTICOAGULANT) anticorpi anticardiolipinici IgG anticorpi anti-beta 2 glicoproteina 1 IgG, IgM antitrombina III proteina C proteina S Biologie moleculara (analizele urmatoare nu sunt influentate de tratamentul pe care-l urmati si nici de faptul ca ati mancat/baut inainte de recoltare): Mutatia factorului V Leiden obs: aceasta iese pozitiva in 90% cazuri cu APCR, Mutatia protrombinica (factorII) , gena MTHFR (mutatii C677T; A1298C) obs: daca iese pozitiva se va face si analiza homocisteinei pt a vedea cat de grav este afectat organismul, Mutatia Factorului XIII (G102T)-risc trombofilie * RECOMANDARI: Laboratorul Synevo - pachetele numite: "Profil sindrom antifosfolipidic" (pret 210 ron) - contine: anticoagulant lupic, anticorpi anticardiolipinici IgG, anticorpi anti-beta 2 glicoproteinaI IgG, IgM. "Profil trombofilie ereditara II#8221; (pret 690 ron), contine: antitrombina III, proteinaC, proteina S, mutatia factorului V Leiden (obs: aceasta iese pozitiva in 90% cazuri cu APCR), mutatia protrombinica (factorII) , gena MTHFR (mutatii C677T; A1298C, daca iese pozitiva se va face si analiza homocisteinei pt a vedea cat de grav este afectat organismul). obs: analizele de biologie moleculara nu sunt compensate de stat si se platesc integral Anal genetice de trombofilie se mai pot face in Bucuresti la: - Genetic Lab - www.geneticlab.ro (undeva in Drumul Taberei) - Laboratoarele UNISYN - www.unisyn.ro, Bd.T.Vladimirescu nr.29, Sect. 5; Tel: 0757 073 718 - Medlife - www.medlife.ro (multiple laboratoare in Bucuresti, nu stiu daca la toate se pot face aceste recoltari, sigur la cel de pe Calea Grivitei) - Centrul Medical Matei Basarab - Pachet de analize in care intra: Factor V Leiden(G1691A), Factor II(G20210A), MTHFR(C677T), MTHFR(A1298C), Antitrombina III(plasma, SysmexCA 560), Proteina C-activitate, Anticoagulantul lupic, Anticorpi antifosfolipidici- toate costa 580 ron si sunt gata in maxim 10 zile; daca nu te poti deplasa trimit chiar si un curier care ridica eprubetele si fara bani in plus. Cluj-Napoca: Genetic Center aici Alte anal necesare pt sustinerea unei sarcini: Analize imunologice Imunoglobulina G (IgG)- daca iese in afara limitelor normale, se recomanda efectuarea: Imunoelectroforezei Imunofenotipare limfocitara (li
o-baba Postat Aprilie 5, 2013 Autor Raport Postat Aprilie 5, 2013 spor la discutat va promite baba ca o sa croseteze la prima pagina copacel-copacel
olimp Postat Aprilie 5, 2013 Raport Postat Aprilie 5, 2013 multumin babuta de capitol XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot 2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat 2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani [gravi] 27 + [fetita] Ilinca Ilinca
Ramonika Postat Aprilie 5, 2013 Raport Postat Aprilie 5, 2013 mai spun o data, daca tot e capitol nou. a mai luat cineva Prednison? pt. ce ar fi bun? dr. U mi-a recomandat Prednison si Clexane de la pozitivarea testului, fara Aspenter.
MeAlex Postat Aprilie 5, 2013 Raport Postat Aprilie 5, 2013 Prednisonul ajuta uterul sa nu respinga embrionul in caz de probleme autoimune (care sunt cam greu de diagnosticat). In schemele de fiv, este folosit prednisonul, de asta il da si dr. U. Ai PM. Multumim de capitol, babutzo! Oare cine esti?id="Verdana"> Daca viata iti ofera lamai, cere si o tequila!id="Verdana">id="size1">id="purple">
QiaoBing Postat Aprilie 5, 2013 Raport Postat Aprilie 5, 2013 MeAlex legat de prednison, eu nu am luat, am avut si eu recomandare de la dr U dupa unul din FIV-uri dar fara indicatia si a gineco nu il iau. efectul lui este de scadere a imunitatii, asa ca se reduce riscul ca organismul sa respinga sarcina. pe de alta parte, sunt fete care au avut reactii la el - ori au facut o raceala f urata, ori dupa oprire s-au umflat. mare atentie la regimul alimentar, trebuie fara sare. cam atat stiu eu. [flo] --------------------------------------------- TANARA SPERANTA id="blue"> Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran) id="size1">
MeAlex Postat Aprilie 5, 2013 Raport Postat Aprilie 5, 2013 Qiao, ! Sigur, trebuie si acordul ginecologului pentru prednison.id="Verdana"> Daca viata iti ofera lamai, cere si o tequila!id="Verdana">id="size1">id="purple">
cryss30 Postat Aprilie 7, 2013 Raport Postat Aprilie 7, 2013 Buna fetelor va citesc si eu de cateva zile.As vrea sa va spun povestea mea.Acum 3 ani vreo 7 luni am intrat pe acest forum la sectiunea fibromul uterin.Eram insarcinata si aveam 3 fibroame in burta care au crescut progresiv cu sarcina.Era unul de 10 cm,unul de 9 cm si unul de 6 cm.Am stat acasa,cu utrogestan,prenatale,nospa caci avem contractii f dese si cu ajutorul Bunului Dumnezeu am reusit sa duc sarcina la capat, am nascut la 38 de saptamani un baiat sanatos, frumos si mancacios[:D].Un mare nazdravan si o mare minune in viata mea.Dar.................dupa nastere chinul meu a inceput.La 10 zile de cand am nascut am facut o tromboza venoasa ...........cauza in mare parte am spus eu apartine personalului medical care nu mi-a facut anticoagulant dupa ce am nascut (cezariana).Asa ca.........21 de zile de clexane de 0.6*2/zi si de atunci sintrom. La 6 luni dupa ce eu am facut tromboza tatal meu a facut un tromboembolism pulmonar repetitiv si atunci s-a pus problema ca ar fi ceva genetic.Au trecut 3 ani de atunci si am ramas cu sindrom postrombotic, adica chagul nu s-a dizolvat complet, a ramas pe vas , vasul s-a ingustat si sangele circula greu.Iau tratament cu sintrom, verific INR ,port ciorapi elastici si e greu dar asta e viata. Acum am descoperit un nodul la san care are 6 cm si tb operat dar.............dr.USCATESCU mi-a spus ca e f riscant sa ma operez ca anestezia generala si restul problemelor constituie un risc f mare ca acel cheag sau altele sa plece oriunde si sa patesc multe alte pbl.Asa ca m-a pus sa fac testele genetice.Am facut doar PAI la medsana care are urmatoarele concluzii: pacienta este homozigota pentru polimorfismul PAI 1 5 G. Am aflat mai multe despre aceste mutatii multumita voua ca in rest e f greu sa geseti ceva din care sa poti intelege care este treaba.Deci e clar ca la mine este trombofilie care s-a si manifestat prin acea tromboza acume f nasol ca riscul in caz de operatie sau alte probleme ete f mare. Nu as vrea sa va sperii cu ce mi s-a intamplat mie as vrea doar sa va pun in garda ca si pe viitor trebuie sa fim foarte vigilente cu aceste pbl ca totul sa fie bine.Luni merg si eu la dr, U sa-mi stabileasca o schema de clexane pentru operatie s dupa. Si eu am pierdut o sarcina la vreo 8 saptamani dar cu baiatul am ramas destul de repede insarcina in ciuda fibroamelor din burta si a faptului ca dr ginecolog zicea ca pe uterul asta nu o sa obtinem niciodata o sarcina.Fibroamele au rmas acolo au scazut in dimensiune dar cu nodulul de la san e mai greu ca tb scos. Un sfat rugati-va cat mai mult la Dumnezeu face minuni iar ingerasul meu este una dintre ele. Eu m-am impartasit in fiecare luna in timpul sarcinii si mi-a fost f bine iar copilul meu s-a nascut sanatos.
iulya333 Postat Aprilie 9, 2013 Raport Postat Aprilie 9, 2013 Cryss, imi pare rau pentru probleme, sarcina cu baiatul ai dus-o la capat tot cu clexan, aspenter ceva? Multa sanatate!
cryss30 Postat Aprilie 9, 2013 Raport Postat Aprilie 9, 2013 Buna fetelor ieri am fost la dr Uscatescu si m-a trecut pe clexane 1 f de 0.6 mg, am inceput de aseara dar simt amorteli in piciorul cu tromboza si dureri la nivelul unde este cheagul,Nu stiu ce sa spun poate o fi nevoie de o doza mai mare?
Postări Recomandate