Miriluta Postat Aprilie 14, 2013 Raport Postat Aprilie 14, 2013 Am nevoie sa fac un cont in Euro la o banca din Romania, ca sa pot trimite bani parintilor. M-am uitat pe site-urile mai multor banci insa nu pricep nici sa ma tai. Stie cineva sa imi spuna si mie ce banca are comisioanele de administrare/de retragere cele mai mici? Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007) Citează
marius Postat Aprilie 14, 2013 Raport Postat Aprilie 14, 2013 Cred ca o idee mult mai buna este sa ai acces la un cont cu acces online unde sa fiti unul titular si celalalt imputernicit cu doua conturi euro si lei. Tu depui euro (o% comision) tu transformi euro->lei suma dorita (0%comision) ei platesc direct cu card (0%comision) sau ridica de la ATM bani(cash - lei) si aici exista un comision variabil. Desigur exista un comision bancar lunar pt acel cont bancar si card dar este o suma rezonabila. De exemplu eu la ING platesc 3 lei/luna pt acces on line si 4 lei/luna comision de administrare cont. Citează
nadaflorilor Postat Aprilie 14, 2013 Raport Postat Aprilie 14, 2013 eu la unicredit tiriac platesc: 0 lei acces online, 12 lei/anual administrare cont, 0 lei retragere de la bancomate unicredit tiriac, 0 lei la plata cu cardul oriunde in lume, pot face plati in valuta din contul de lei (nu am nevoie de cont in alta valuta), pot primi bani din orice colt de lume in contul de lei, comisionul de schimb valutar este 0 lei, pot constitui depozite cu dobanda fixa sau variabila..etc. Nina,mami de, [fetita] Citează
rall Postat Aprilie 14, 2013 Raport Postat Aprilie 14, 2013 Optiunea Eficient de la Raiffeisen, cu web banking si doua conturi - in lei si in valuta. Detalii: http://www.raiffeisen.ro/persoane-fizice/optiuni-de-cont-curent 6.9 lei/ luna Citează
Androix Postat Aprilie 14, 2013 Raport Postat Aprilie 14, 2013 Nada, noi am inchis conturile la tiriac pentru mai multe neajunsuri, printre ele on line bankingul care ne costa 40 de lei pe luna! Nu mai stiu daca era pe firma sau pe persoana fizica sau daca e vreo diferenta, ca de exemplu la ing sotul meu are acelasi device pentru ambele conturi, si il plateste o singura data cu 3 lei pe luna. La subiect, si eu cred ca la ing ar fi mai avantajos cu homebank. Contul poate fi pe numele parintilor, iar tu sa depui online de-acasa. Iar ei pot plati cu cardul fara comision, iar pentru retragere cu un comision de 0.5% dar minim 10 lei. Ceea ce mie mi se pare cam mult, deci cel mai bine e sa foloseasca banii direct din banca, sa plateasca utilitati de exemplu e fara comision. Sau ma gandesc ca poate puteti deschide doua conturi la filialele aceleiasi banci, voi in germania si ei aici. Si atunci transferul intrabacar ar trebui sa fie gratis sau foarte ieftin. Citează
andacos Postat Aprilie 14, 2013 Raport Postat Aprilie 14, 2013 Androix,bancile nemtzesti cu filiale in Romania,sunt banci diferite.Au acelasi nume insa nu au nimic de-a face una cu alta. Tata are la BCR,eu nu-mi amintesc sa fi paltit comision de retragere,plateste doar pentru folosirea contului,n-are card! Dana Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.