Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Montignac (189) ... Stil De Viata, Nu Dieta


Recommended Posts

[bum] CAPITOLE MAI VECHI [bum]
(160) , (161), (162), (163), (164), (165), (166), (167), (168),(169), (170), (172), (173),(174),(175), (176)(177),(178), (179), (180), (182), (183), (184),(185), (186), (187)

DIETA MONTIGNAC  este mai mult un regim de viata decat o dieta, iar deviza acestui program de slabire este "ma hranesc, deci slabesc".

Montignac incearca sa combine dieta cu gastronomia, mergand pe principiul ca nu este necesar sa te abtii de la mancare pentru a slabi si ne invata cum sa combinam eficient alimentele asa incat sa slabim treptat si garantat.

Dieta contine doua faze, prima fiind cea de pierdere in greutate, iar cea de-a doua fiind cea de mentinere a greutatii la care s-a ajuns.

Desi poate parea complicat, dieta Montignac este usor de invatat si de pus in aplicare. Daca vrei sa urmezi dieta iti recomand sa citesti cartile  “Mananc deci slabesc” si "Metoda Montignac pentru femei" ale lui Michel Montignac .... daca le doriti  le trimitem pe mail  [flo2]  conditia este "sa le cereti"  [aerob]

 

    FAZA I a - SCADEREA IN GREUTATE .....  aceasta etapa variaza in functie de numarul de kilograme pe care doriti sa le pierdeti. Etapa consta in alegerea corecta a lipidelor si a proteinelor, dar si in consumarea glucidelor cu un index glicemic scazutsi mediu. Scopul este acela de a consuma alimente care nu produc cresterea nivelului glicemiei. Alegerea inteligenta a alimentelor impiedica stocarea grasimilor in organism  si activeaza procesele care elimina grasimea acumulata 

Fiecare organism este diferit si pierde in greutate diferit dar in medie se vor pierde in jur de 1-2 kg pe saptamana. In functie de stilul de viata anterior este posibil ca pierderea in greutate initiala sa fie foarte mare dupa care sa urmeze o perioada de stagnare sau pierdere foarte lenta a kilogramelor. Nu este insa cazul sa va alarmati (sau sa renuntati la dieta) deoarece pancreasul are nevoie de timp pentru stabilizare.

 

PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE FAZEI I 

- Alimentele cu IG intre 0-35 se pot combina cu lipide 

- Alimentele cu IG intre 35-50 se pot consuma dar nu se pot combina cu lipide

- Alimentele cu indicele peste 50 - INTERZISE complet in faza I 

- Nu amestecaţi niciodată proteinele cu carbohidratii .... adica glucidele rele (pâinea albă, făina, făinoasele) cu lipidele (carnea, grăsimile, uleiurile) în cursul aceleiaşi mese.

- Eliminaţi în totalitate zahărul din alimentaţie ... folositi fructoza sau sirop de agave

- Nu mâncaţi decât pâine neagră cu tărâţe sau integrală, fabricată cu făină necernută 

- Uitaţi cartofii , orezul alb , paste fainoase . Mâncaţi numai orez neprelucrat sau sălbatic (cu moderaţie) si paste din faina integrala.

- Renunţaţi provizoriu la alcool, sub toate formele:  aperitiv, vin, bere, digestiv. Este o măsură esenţială, în Faza I. 

- Laptele este un aliment glucido-lipidic, adica are în compozitie atat grasimi, cat si glucide. Este mai bine sa cumperi lapte degresat.

 - Evitaţi cafeaua prea tare. Obişnuiţi-vă să beţi cafea decofeinizată .... cofeina este interzisa pentru ca, desi nu este o glucida, are ca efect stimularea pancreasului si genereaza o secretie de insulina, ceea ce duce la ingrasare

- Nu săriţi niciodată peste o masă. Repartizaţi alimentele în trei mese si doua gustari .... luate – pe cât posibil  la aceeaşi oră.

- Limitaţi consumul de “lipide rele”, preferându-le pe cele “bune”, pentru a preveni bolile cardio-vasculare 

- Încercaţi să beţi cât mai puţin când mâncaţi, pentru a evita diluarea sucurilor gastrice. nu beţi niciodată la începutul mesei.

- Nu mâncaţi în grabă. Mestecaţi bine şi evitaţi orice încordare în timpul mesei.

- Preparaţi-vă singuri sucurile de fructe. Evitaţi băuturile acidulate şi sucurile de fructe fabricate industrial, care conţin zahăr.

- Aşteptaţi 3 ore după o masă glucidică (de exemplu, după micul dejun) înainte de a ingera lipide.

- Aşteptaţi 5 ore după o masă lipidică, pentru a ingera glucide.

- Mesele glucidice sunt compuse din carbohidrati cuprinsi intre 0-50 si legume sau proteine sarace in grasimi (de ex branzeturi degresate)

- Mesele lipidice sunt compuse din proteine plus carbohidrati cu indice cuprins intre 0-35 si legume

- Important este sa mancati o singura data pe zi carne 

- Mâncaţi multe fibre alimentare (celuloză), salate, legume verzi, fructe

 

 FAZA a II a  - Mentinerea echilibrului ponderal si prevenirea reacumularii kilogramelor ... in continuare, alegerea glucidelor se face tot in functie de indexul glicemic, dar putin mai permisiva decat in prima etapa.

 

PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE FAZEI II

- Daca ai pierdut kilogramele dorite, nu te intoarce la vechiul stil de viata, deoarece risti sa le pui la loc in scurt timp.

-  Nu amesteca glucidele rele (cu indice peste 50) cu lipidele .... cele cu indice mediu sunt permise a se combina cu lipide din cand in cand

- Chiar si la mentinere evita alimentele cu IG mai mare de 50

-  Nu manca in continuare dulciuri  (ciocolata, napolitane, biscuiti) si foloseste indulcitori permisi ,eventual miere si zahar brun cu moderatie

- Nu manca paine si fainoase decat integrale,  orezului integral (brun, salbatic) 

 -Continua sa nu mananci paine la pranz si cina ... consum-o doar la micul dejun si  combinata doar cu alimente degresate sau legume

 - Fii atenta la deserturi: poti manca un desert  din cand in cand, dar nu imediat dupa masa ci la gustare si cel mai bine ar fi la gustarea din timpul diminetii

- Evita prajiturile din faina , zahar.

- Mananca cu moderatie ciocolata neagra peste 70% cacao, inghetata 

- Nu consuma bauturi acidulate, sucuri de fructe din comert ... cel mai bine este sa le facem noi in casa

- Poti consuma vin cu moderatie: un pahar dupa cina, dar nu-l combina cu apa.

 

RAPORT : MAI  2013


Nume----------------Data______ H___G.I ____G.A__ kg (-) ___ G.T
adinag----------04.02.2013___1.64__67.6___65.4___2.2______60
andanii---------01.10.2007___1.60__95.0___65.0___30.0_____60
ariel-------------25.05.2012___1.64__75.0___60.0___15.0_____57

amironeanu--15.01.2013___ 1.65__89.7___79.8___9.9______65

ariadna---------21.02.2013 __ 1.62__88.8___84.9___3.9______75

bigboy ---------01.01.2013___1.80__121.___109.___12.0_____99
brindusik------21.01.2013___1.68__72.2___72.2 __ 0.0______64

carmen---------05.01.2012___1.65__80.0___71.0___9.0______65
cge--------------03.01.2010___1.56__66.6___58.3___9.0______56
child------------11.10.2010___1.62__60.0___56.0___4.0______52
cryssa----------07.01.2013___1.64__62.0___62.0 __ 0.0______56

caress----------09.03.2013___1.70__63.0___55.8___7.2______55

carmencat ----14.01.2013__ 1.50__ 78.7___68.8___9.9______55

claudia --------15.02.2013____?? _137.0__127.0__ 10.0_____100

dulcetica------15.04.2013___1.58__61.5___59.5___2.0______48

lorelei ---------10.09.2012___1.65__70.5___66.7 __ 3.8______55

ninha ----------01.10.2011___1.60__71.0___57.5___13.5_____55

puisorul ------27.08.2012___1.60__57.0___53.9___3.1______52

 

Explicatii tabel [clo]
H = inaltime

G.I. = greutate initiala

G.A. = greutate actuala

kg (-) = kilograme slabite

G.T. = greutatea tinta

 

Poze cu mancarici monti si poze cu noi si alte fete montignace gasiti pe site-ul  www.4shared.com ....emailul si parola o trimitem pe PM [bis]

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 297
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Caress, eu sunt pasagera prin bucatarie, ai uitat? Mie trebuie sa-mi scrii si cum se face, nu doar ce se pune in ea... [zid] 

Posibil sa fim surori?Diferenta e ca eu cind vad ,citesc  retete  ma entuziasmez si juri ca ma apuc de treaba.

Sint treaza de 5.50 si bintui prin casa. Ca in orice zi cind e sarbatoare ,parca as face curat in balcon. [:)]  Deocamdata am mutat florile si m-am oprit ,ca azi e ziua mamei si sorei si incerc  sa intru in atmosfera.

   Daca e printre  noi o Orhidee ceva, de Brindusik  stim, le urez sa fie delicate , parfumate , distinse,frumoase ,proaspete si iubite.La multi ani! Petrecere frumoasa!

   Am iar ginduri mari cu inghetata,dar eu o sa folesesc smintina,nu iaurt. Foarte ciudat ca e un iaurt grecesc cu 12 % grasime si o smintina degresata ,tot cu 12% grasime. Ma intreb care-I diferenta la IG cu atita grasime? 

     Azi nu stiu exact ce o sa maninc ,posibila iesire la gratar ,dar categoric incerc sa fie 100% conform.

 O zi frumoasa!

Pup!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Andanii, multumim de capitol nou [flo2] Si ce frumos ai aranjat pe prima pagina! Era deraiata rau inainte

Eu iar sunt bolnava, racita, ma doare gatul, tusesc, etc, tot tacamul. Plus balonata de la CM, [consti] [titanic]

Imi place ideea de budinca de ovaz cu cacao. o sa o fac si eu.

Va pup, ma duc sa-mi fac o [incada]  relaxanta si lunga, ca am copiii la bunici si vreau sa profit de aceasta dimineata linistita.

 

La multi ani Floricelelor! [flo2] [flo2] [flo2] [flo2]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

M-am apucat de facut inghetata. Doamne ,cine mi-o fi dat voie in bucatarie? Am uns toata casa si nu cred sa fi iesit. Dupa ce am inceput ,am ajuns la concluzia ca nu e monti, capsunile ar trebui mincate singure, cu smintina e o combinatie nepermisa. Andanii,help! In lumina acestei revelatii, am facut-o cu cacao si indulcitor. Deci,e bine sa amestecam fructe cu iaurt 0? Fructele nu se maninca doar singure? Clar n-ar fi de f1! Am facut cu oua,smintina ,cacao si indulcitor. Capsunile, deocamdata, pina primesc o opinie pro sau contra ,le maninc independent. Experimentele mele culinare s-au oprit in plina glorie! Copilul meu a fost foarte impresionat de noile mele "apucaturi". [:)] [pup]

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna dimineata fetelor, va doresc o zi de Florii minunata si La multi ani tuturor celor care isi sarbatoresc onomastica astazi!

Ariadna, din pacate nu am mai intrat aseara, si nici nu m-am gandit ca ai nevoie de cantitati, fa budinca dupa gustul tau,pune 500 ml lapte de soia la fiert cu 1 lingura rasa de fructoza,cand fierbe adauga o lingura de cacao, amestecand cu un tel mic sa se dizolve bine, apoi taratele le pui in ploaie, ca si cum ai face mamaliga.Pui 2 linguri, amesteci, astepti putin sa se ingroase, si daca o vrei mai consistenta, mai pui.Gusti, verifici daca e destul de dulce,daca are destula cacao, daca nu, mai adaugi.Taratele fierb f repede, in 5 minute maxim obtii consistenta finala, deci dupa asta te orientezi.Ca esenta, eu as pune rom.Tu pui ce iti place tie...

 

Aseara am facut covrigi opariti pentru micul dejun, masa glucidica, reteta de pe blogul Alinei.Prea multa munca si prea mult timp pt 4 covrigi, bunuti dealtfel.De-aia nu imi plac mie aluaturile cu drojdie... [:)]

post-79951-0-69085100-1367137704_thumb.jpg

 

Si din glazura ramasa de la prajitura ,am facut un fel de salam de biscuiti-am adaugat faina de migdale, tarate de ovaz, fructe deshidratate (smochine) taiate marunt, amestec de seminte si putina esenta de rom.

post-79951-0-63852600-1367137664_thumb.jpg

Nu stiu cum e ca nu l-am gustat...dar cred ca e bun.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.



×
×
  • Adaugă...