Administrators redactor Publicat Mai 2, 2013 Administrators Raport Distribuie Publicat Mai 2, 2013 Stiu ca titlul suna socant insa am citit articolul asta si am vrut sa il impart cu voi ... Despre cocalarism si slujba de inviere :) [balo] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
OanaRusu Postat Mai 2, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 2, 2013 hmmm... ma sperie articolul... optimista fiind de felul meu, nu cred ca "brandul" descris de articol e chiar reprezentativ. Exista cu siguranta, falsitatea si aparentele sunt "articole" prea importante pt societatea noastra, dar...... absenta credintei (falsa si aceea) de acum 25 de ani nu a fost mai sanatoasa.Cred ca o sa supravietuim... Multumesc de articol - a meritat sa-l citesc [flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Mai 2, 2013 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Mai 2, 2013 ori credinta adevarata, ori deloc ...in opinia mea.Orice cade la mijloc e un fel de chestie care pana la urma ajunge la ... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
A_Iulia Postat Mai 2, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 2, 2013 Nu cred ca e vorba de credinta aici, nu din credinta respectivii merg la slujba de Inviere. e vorba doar de niste obiceiuri, an de an si cam atat. De altfel scrie asta pe undeva si in articol... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Mai 2, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 2, 2013 Nici eu nu cred ca totzi cei ce merg la Inviere(la slujba d einviere)o fac pentru ca sunt credinciosi. Multzi merg ca...asa se face,tineretul are o ocazie de a se distra,credinciosii sunt aia de ramin la slujba pina dimineatza(ma rog sunt si care nu pot ramine din anumite motive),nu aia care iau lumina si apoi merg acasa sa dea drumul la gratar si la muzica. Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ralcat Postat Mai 2, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 2, 2013 Ok, mi se pare destul de ... corect articolul, in sensul descrierii faine a cuplului pitzi-coca ... "hai fata sa luam lumina ...geeeen" fluturand svaroavska din unghie. E cool sa iei Lumina si sa se vada interesant machiajul si tzoala in lumini/umbe de lumanare.Dar nu e ceva nou, doar exprimarea era pe masura timpurilor dar sincer ... si pe "vremea mea maica" veneau la Inviere cu berea in mana (ca sa aiba cu ce se hidrata in timp ce cantau), cu cele mai scurte fuste pe care le gaseau in casa (ca sa prezinte marfa la tot cartierul) si altele similare. Nu aveti astfel de amintiri ? Sincer, cred ca maxim 20 % din cei prezenti la slujba o fac cu piosenie, umilinta si pentru importanta ei crestina. Ceilalti ajung(em) la biserica din traditie, sa luam Luminca ca ne spurca mama/soacra/constiinta ca nu are lumanarea pe masa de Inviere, sa poata manca linistit de dulce dupa un Post chinuitor de lung ... Cati stam la toata Liturghia in noaptea de Inviere? SI cati acordam tot respectul sufletului si curatirii lui in timpul Postului, rugaciunii, dusului la biserica si inainte de Inviere ?Eu recunosc ca nu reusesc sa o fac, nu o faceam nici in tara cand aveam o biserica la fiecare colt de bloc, dar acu ca am scuza ca e departe rau biserica romaneasca. Nu ajung la Denii, nu ajung in Vinerea Mare sa trecem "pe sub masa" cum stiu eu expresia, desi parintele a incercat sa ne invete ca ne inchinam la Epitaf (cred). Am reusit pentru prima oara intr-un post al Pastelui, ieri sa mergem la biserica in timpul zilei, pentru ca a fost zi libera si oricum imi vajaia in cap ca ... intarzii cu curatenia stand 2-3 ore la biserica .. de parca perdeaua e mai importanta ca neuronu ...Asa ca nu ma mir de comportamentul lor, unde sa invete si cine sa-i calauzeasca ? Ca poate parintii lor sunt ai cu sticla si cu fusta, sau altii similari in comportament. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
giulia81 Postat Mai 2, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 2, 2013 mi-a placut articolul [flo2] nu doar tinerii merg si fac cutare lucru fara sa stie motivul, asa sunt si multi dintre cei "batrani si intelepti" - cautati pe youtube vox populi si mirati-va cum romanii habar nu au ce sarbatorim de paste, de craciun si cine e Isus.... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aschiutza Postat Mai 2, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 2, 2013 Mie nu imi place articolul, mi-i se pare tare privit de sus si cu dispret. Eu zic bine ca acei oameni care vin la slujba macar sunt in stare sa tina un obicei traditional. Mai bine si asa decit nimic. Eu vad Invierea si Slujba pt ea ca o portita pt cei necredinciosi, o portita vesnic deschisa. Poate vei intra, poate nu. Dar ai macar sansa. Si eu fac parte din cei "necredinciosi" (pun in ghilimele fiindca eu cred in Dumnezeu si in alte lucruri, dar nu asa cum le descrie biserica ortodoxa) si am fost adesea la slujba sperind ca acea portita sa ma invite. Nu e perioada a anului in care sa fiu mai aproape de credinta ca de Paste. Dar pina acu nu a fost sa fie si pasul final pe usa. Biserica ortodoxa nu e un club exclusivist in care sa intri doar dupa nu stiu cite temenele si pupari de icoana. Si asa trebuie sa si ramina. Desigur e lipsa de respect. La asta nu contrazic. Dar poate lumina aia le va lumina cindva si sufletul, ii va face mai buni. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mik Postat Mai 2, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 2, 2013 Eu am impresia ca nu inteleg tot ce scrie autorul. E drept ca nu mai locuiesc in Ro de multa vreme, ca ultima oara am fost in 2005, da' tot nu inteleg sunt cuvinte, expresii ? si un mod de exprimare ciudat si autorul se pare ca e medic. Om fi din alta generatie, cine stie. Ce sunt : extensii ? un cocalar ? (pentru ultima chestie mi-a pus Sabina un link da' totusi imi scapa ceva, ca nu inteleg). Pe linga forma, gasesc ca in Romania omenii sunt profund cuviosi (cei care sunt si care nu sunt putini deloc). Au credinta si bun simt, si nu sunt toti "bunicute". Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
giulia81 Postat Mai 2, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 2, 2013 Ce sunt : extensii ? un cocalar ? (pentru ultima chestie mi-a pus Sabina un link da' totusi imi scapa ceva, ca nu inteleg). Pe linga forma, gasesc ca in Romania omenii sunt profund cuviosi (cei care sunt si care nu sunt putini deloc). Au credinta si bun simt, si nu sunt toti "bunicute". extensiile sunt niste meshe de par care se pun pe scalp in diferite maniere (prin lipire, coasere sau cu clipsuri) astfel incat de la par scurt sa ai par lung - un fel de peruca, doar ca aceasta cnu acopera capul, ci e pus de la baza parului. extensiile sunt sa zic asa un must-have pt a fi pitzipoanca in trend cocalar - este modelul masculin al pitzipoancei - de obicei gelat, imbracat in haine de firma, genul manelist sa zicem.... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.