andanii Publicat Iunie 3, 2013 Raport Distribuie Publicat Iunie 3, 2013 (editat) Postat 09 mai 2013 - 09:58 CAPITOLE MAI VECHI (160) , (161), (162), (163), (164), (165), (166), (167), (168),(169), (170), (172), (173),(174),(175), (176)(177),(178), (179), (180), (182), (183), (184),(185), (186), (187), (188) (189), (190)DIETA MONTIGNAC este mai mult un regim de viata decat o dieta, iar deviza acestui program de slabire este "ma hranesc, deci slabesc".Montignac incearca sa combine dieta cu gastronomia, mergand pe principiul ca nu este necesar sa te abtii de la mancare pentru a slabi si ne invata cum sa combinam eficient alimentele asa incat sa slabim treptat si garantat.Dieta contine doua faze, prima fiind cea de pierdere in greutate, iar cea de-a doua fiind cea de mentinere a greutatii la care s-a ajuns.Desi poate parea complicat, dieta Montignac este usor de invatat si de pus in aplicare. Daca vrei sa urmezi dieta iti recomand sa citesti cartile “Mananc deci slabesc” si "Metoda Montignac pentru femei" ale lui Michel Montignac .... daca le doriti le trimitem pe mail [flo2] conditia este "sa le cereti" [aerob] FAZA I a - SCADEREA IN GREUTATE ..... aceasta etapa variaza in functie de numarul de kilograme pe care doriti sa le pierdeti. Etapa consta in alegerea corecta a lipidelor si a proteinelor, dar si in consumarea glucidelor cu un index glicemic scazutsi mediu. Scopul este acela de a consuma alimente care nu produc cresterea nivelului glicemiei. Alegerea inteligenta a alimentelor impiedica stocarea grasimilor in organism si activeaza procesele care elimina grasimea acumulata Fiecare organism este diferit si pierde in greutate diferit dar in medie se vor pierde in jur de 1-2 kg pe saptamana. In functie de stilul de viata anterior este posibil ca pierderea in greutate initiala sa fie foarte mare dupa care sa urmeze o perioada de stagnare sau pierdere foarte lenta a kilogramelor. Nu este insa cazul sa va alarmati (sau sa renuntati la dieta) deoarece pancreasul are nevoie de timp pentru stabilizare. PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE FAZEI I - Alimentele cu IG intre 0-35 se pot combina cu lipide - Alimentele cu IG intre 35-50 se pot consuma dar nu se pot combina cu lipide- Alimentele cu indicele peste 50 - INTERZISE complet in faza I - Nu amestecaţi niciodată proteinele cu carbohidratii .... adica glucidele rele (pâinea albă, făina, făinoasele) cu lipidele (carnea, grăsimile, uleiurile) în cursul aceleiaşi mese.- Eliminaţi în totalitate zahărul din alimentaţie ... folositi fructoza sau sirop de agave- Nu mâncaţi decât pâine neagră cu tărâţe sau integrală, fabricată cu făină necernută- Uitaţi cartofii , orezul alb , paste fainoase . Mâncaţi numai orez neprelucrat sau sălbatic (cu moderaţie) si paste din faina integrala.- Renunţaţi provizoriu la alcool, sub toate formele: aperitiv, vin, bere, digestiv. Este o măsură esenţială, în Faza I. - Laptele este un aliment glucido-lipidic, adica are în compozitie atat grasimi, cat si glucide. Este mai bine sa cumperi lapte degresat. - Evitaţi cafeaua prea tare. Obişnuiţi-vă să beţi cafea decofeinizată .... cofeina este interzisa pentru ca, desi nu este o glucida, are ca efect stimularea pancreasului si genereaza o secretie de insulina, ceea ce duce la ingrasare- Nu săriţi niciodată peste o masă. Repartizaţi alimentele în trei mese si doua gustari .... luate – pe cât posibil la aceeaşi oră.- Limitaţi consumul de “lipide rele”, preferându-le pe cele “bune”, pentru a preveni bolile cardio-vasculare - Încercaţi să beţi cât mai puţin când mâncaţi, pentru a evita diluarea sucurilor gastrice. nu beţi niciodată la începutul mesei.- Nu mâncaţi în grabă. Mestecaţi bine şi evitaţi orice încordare în timpul mesei.- Preparaţi-vă singuri sucurile de fructe. Evitaţi băuturile acidulate şi sucurile de fructe fabricate industrial, care conţin zahăr.- Aşteptaţi 3 ore după o masă glucidică (de exemplu, după micul dejun) înainte de a ingera lipide.- Aşteptaţi 5 ore după o masă lipidică, pentru a ingera glucide.- Mesele glucidice sunt compuse din carbohidrati cuprinsi intre 0-50 si legume sau proteine sarace in grasimi (de ex branzeturi degresate)- Mesele lipidice sunt compuse din proteine plus carbohidrati cu indice cuprins intre 0-35 si legume- Important este sa mancati o singura data pe zi carne - Mâncaţi multe fibre alimentare (celuloză), salate, legume verzi, fructe FAZA a II a - Mentinerea echilibrului ponderal si prevenirea reacumularii kilogramelor... in continuare, alegerea glucidelor se face tot in functie de indexul glicemic, dar putin mai permisiva decat in prima etapa. PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE FAZEI II- Daca ai pierdut kilogramele dorite, nu te intoarce la vechiul stil de viata, deoarece risti sa le pui la loc in scurt timp.- Nu amesteca glucidele rele (cu indice peste 50) cu lipidele .... cele cu indice mediu sunt permise a se combina cu lipide din cand in cand- Chiar si la mentinere evita alimentele cu IG mai mare de 50- Nu manca in continuare dulciuri (ciocolata, napolitane, biscuiti) si foloseste indulcitori permisi ,eventual miere si zahar brun cu moderatie- Nu manca paine si fainoase decat integrale, orezului integral (brun, salbatic) -Continua sa nu mananci paine la pranz si cina ... consum-o doar la micul dejun si combinata doar cu alimente degresate sau legume - Fii atenta la deserturi: poti manca un desert din cand in cand, dar nu imediat dupa masa ci la gustare si cel mai bine ar fi la gustarea din timpul diminetii- Evita prajiturile din faina , zahar.- Mananca cu moderatie ciocolata neagra peste 70% cacao, inghetata - Nu consuma bauturi acidulate, sucuri de fructe din comert ... cel mai bine este sa le facem noi in casa- Poti consuma vin cu moderatie: un pahar dupa cina, dar nu-l combina cu apa. Die Montignac-Methode.pdfThe Secrets Of Nutrition - M. Montignac.pdf Editat de Iunie 3, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andanii Postat Iunie 3, 2013 Autor Raport Distribuie Postat Iunie 3, 2013 (editat) RAPORT : IUNIE 2013Nume----------------Data______ H___G.I ____G.A__ kg (-) ___ G.Tandanii---------01.10.2007___1.60__95.0___67.0___29.0_____60 [flo2] ariel-------------25.05.2012___1.64__75.0___60.0___15.0_____57amironeanu--15.01.2013___ 1.65__89.7___79.8___9.9______65 brindusik------21.01.2013___1.68__72.2___72.2 __ 0.0______64cge--------------03.01.2010___1.56__66.6___58.3___9.0______56child------------11.10.2010___1.62__60.0___56.0___4.0______52caress----------09.03.2013___1.70__63.0___56.3___6.7_____55 [flo2]carmencat ----14.01.2013__ 1.50__ 78.7___66.7__12.0_____55 [flo2]claudia --------15.02.2013___1.64 _137.0__124.0__ 13.0____100 [flo2]dulcetica------15.04.2013___1.58__61.5___60.5___1.0______48 lorelei ---------10.09.2012___1.65__70.5___66.7 __ 3.8______ 55 [flo]ninha ----------01.10.2011___1.60__71.0___57.5___13.5_____55 puisorul ------27.08.2012___1.60__57.0___53.9___3.1______52 Explicatii tabel [clo]H = inaltimeG.I. = greutate initialaG.A. = greutate actualakg (-) = kilograme slabiteG.T. = greutatea tinta Sunt in pauza sau au renuntat ????adinag----------04.02.2013___1.64__67.6___65.4___2.2______ 60 [vraji] ariadna---------21.02.2013 __ 1.62__88.8___83.6___5.2______75 [vraji]carmen---------05.01.2012___1.65__80.0___71.0___9.0______ 65 [vraji]cryssa----------07.01.2013___1.64__62.0___62.0 __ 0.0______ 56 [vraji] Poze cu retete, mancarici monti, poze cu noi si alte informatii gasiti pe site-ul www.4shared.com ....emailul si parola o trimitem pe PM Editat de Iunie 18, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
caress Postat Iunie 3, 2013 Raport Distribuie Postat Iunie 3, 2013 Ah, acum vad ca de fapt nici nu era 1 kg...Good for me! Spor la scris si la slabit, dragelor! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
carmencat Postat Iunie 3, 2013 Raport Distribuie Postat Iunie 3, 2013 Bine v-am gasit in capitol nou. Schimba si la mine te rog, la greutate curenta 66.7, adica total slabit -12.0 kg Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ninha Postat Iunie 3, 2013 Raport Distribuie Postat Iunie 3, 2013 Andanii, multam fain de capitol nou . ai fost plecata? pe unde ai fost?Ma inscriu si eu cu stagnare [batcap] , tot e binede maine pun meniul, ca ma fac cuminte [soricel]sunt racita cobza [help] atata ati scris, ca nici nu stiu de unde sa incep.Carmen, bravo ptr cele 12 kg! Revin... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andanii Postat Iunie 3, 2013 Autor Raport Distribuie Postat Iunie 3, 2013 ninha cu mult drag deschid capitol nou de fiecare data ... stii ca sunt aici [pl]eu la sat plec in we-duri .... cand e vreme faina nu-mi vine sa stau in oras [hop] si cand merg pe acolo iegzista multe tentatii Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cge Postat Iunie 3, 2013 Raport Distribuie Postat Iunie 3, 2013 (editat) Ariadna, uite reteta de chec Monti:http://www.petitchef.ro/retete/chec-de-cacao-si-nuci-monti-fid-360264 si la cana:http://www.culinar.ro/forum/continut-pagina/21951/Retete-Montignac-Checulet-in-cana/pagina/80/ Eu zic sa nu te descurajezi, sa vezi cand or sa inceapa sa fuga kilogramele, ce bine o sa fie. Carmen, felicitari. Editat de Iunie 3, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Postat Iunie 3, 2013 Raport Distribuie Postat Iunie 3, 2013 Buna!Pot sa spun miine?Ieri am fost la ciorba de potroace de dupa nunta ,dar care a fost o nunta in reluare si azi am 61.5kg. Sper ca miine sa fie mai bine,ca ma apuca disperarea.Azi:MD-cireseg-cirese,1 marprinz -o ciorba piept de pui cu verdeturi si 1 lingura de smintinaG -cireseCina -1 rosie cu cascavalVa pup! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
caress Postat Iunie 3, 2013 Raport Distribuie Postat Iunie 3, 2013 Eu azi sunt in cooking mood, si chiar ar fi cazul, ca bate vantul prin frigider, am terminat si tortul, trebuie sa iau masuri.Asa incat am in plan:-http://cerulina.wordpress.com/2013/02/22/placinta-sarata-cu-iaurt-cascaval-si-telemea-f1-f2/O am in plan de mult, dar abia ieri am luat de la Mega niste wasa cu 22 sau 23 % fibre-nu stiu de ce aveam impresia ca sunt mai scumpe, e ditamai pachetul care costa vreo 7-8 lei...asa ca momentan ma opresc din copt painici, turtite , wasa sau altceva de acest gen.-conopida pane-dar nu as vrea sa o prajesc, oare daca o fac pe hartie, la cuptor, si pun un strop de ulei in ou, iese rumenita putin?Pe post de pesmet voi folosi wasa rasnita.-fasole batuta din naut-adica nu pun tahini si lamaie, ci uleiul in care am inabusit ceapa, si ceapa cu bulion deasupra.Sa vedem ce voi face din toate astea...:) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
amironeanu Postat Iunie 3, 2013 Raport Distribuie Postat Iunie 3, 2013 (editat) Salut! Stiu ca nu am mai intrat de mult, dar am avut si o tona de treaba si nici nu am avut cu ce sa ma laud [alcool]Astfel in luna mai am stagnat, adevarul este ca nici nu am fost foarte cuminte, ce reuseam sa dau jos in timpul saptamanii puneam la loc in week-end, dar sunt hotarata sa ma tin de treaba, un prim pas am facut cu abonamentul pe un an la sala Intrebare: ce fel de rasnita recomandati? Vreau sa coc niste painici, mi-e tare greu sa resist la mirosul de paine proaspat coapta [batcap] Pupici, Andrea Editat de Iunie 3, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.