Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

despre asigurari medicale in America...

Recommended Posts

Elena draga,

Uite eu am fost pusa in situatia de a-mi schimba vechea asigurare medicala, chiar saptamana trecuta , pentru ca-mi marise pretul cu peste 100 de dolari.

Sotul meu este self emploier, si am gasit un plan la UNICARE, cu un deductible mare -de 2.500 dolari! si dupa plata acestei sume sunt acoperita 100% de asigurare. Este acoperita cezariana, pentru ca este considerata o complicatie a nasterii, nu stiu cum este cu nasterea naturala, daca este acoperita sau nu! Am ales acest plan pentru mine si sotul meu deoarece eu inca nu mai am de gand sa fac un copil(deocamdata) si noi suntem in general oameni sanatosi, am fost la un control general, am facut ceva analize si medicul nostru ne-a zis ca pe persoanele nefumatoare intre varste de 30-40 ani, acest control general se facecam la 3 ani, daca nu intervin alte probleme pe parcurs. Asa ca eu nu am fost la spital sau la dr. decat de vreo 2 ori, sotul o data. Daca esti o persoana fara probleme de sanatate care ar trebui sa mearga la medic des, poti alege o asig. cu un deductibil mare, pentru ca exista sansa de a nu -l plati deloc. Daca crezi ca trebuie sa mergi la medic des, ca ai o problema de sanatate, atunci alegi un deductibil mai mic, dar pretul asig. creste. Acum cum vrei tu si cum stii ca este situatia ta.

Tot de la UNICARE, am luat un plan pentru fetita mea, fara nici o suma deductibila, doar cu plata vizitei la medic, cu vizite nelimitate pe an la madic. Este copil si trebuie un vaccin, si se poate imbolnavi mai usor, raceli, bolile copilariei, etc. Asa am rezolvat eu problema cu asigurarile, acum ma costa vreo 219$/luna pentru toti 3, inainte ma costa 430$/luna pentru ca aveam suma deductibila mai mica!

Asig. cu sume deductibile mici de tot sau fara aceste sume , sunt enorm de scumpe, pentru ca in general o suma mica deductibila o platesti repede si apoi este doar treaba asigurarii.

Din experienta iti dau acest sfat: daca crezi ca mergi des la medic , i-a o asig. cu suma deductibila mai mica, daca nu , suma deductibila poate fii mai mare!

Eu am schimbat deja 2 asig. acum sunt pe a treia, si am invatat ca atunci cand alegi o asigurare trebuie sa stii ce vrei de la acea asigurare, si anume:

- sa fie in sistem PPO, adica sa poti alege medicul la care ve-i merge

- sa nu aiba numar limitat de vizite la medic(aici in general la vizitle limitate au grija cei de la asig. sa fie putine aceste vizite, pentru ca sa le platesti ce urmatoarele!in general nu sunt mai mult pe 3-4 pe an!)

- suma deductibila in functie de starea sanatatii tale:

- daca esti fumator asig. sunt mai mari cu 40 de procente:

Cam astea sunt criteriile. Acum am invatat cate un pic de fiecare data cand am schimbat asigurarea , dar fara ajutorul unui broker de asiguirari cu siguranta nu m-as fi descurcat, pentru ca sunt enorm de multe tipuri de asigurari, cu fel de fel de ascunzisuri, iar un broker stie cam care sunt asigurarile bune si de ce. Eu prima data am cerut brokerului sa-mi zica ce asig. are si sa-mi explice. s-a uitat lung la mine si a inceput omul sa-mi povesteasca. In urmatoarele 15 min. am zis:stop! Spune-mi ce asigurare imi recomanzi in cazul meu, si i-am expus eu conditiile! asa a mers mai usor si am facut o treaba buna! Daca locuiesti in zona Chicago-ului iti pot da numele brokerului meu de asigurari, si poate te ajuta el mai mult . Sau daca nu cauta in zona ta, chiar si pe la persoanele care fac asigurari la masini, realtori de case, se mai ocupa si cu asig. medicale, pentru ca aici sunt cautate aceste asigurari. Intreaba pe la comunitatea de romani de pe langa biserici, centre culturale, de cineva care se ocupa de vanzarea asigurarilor de sanatate, si trebuie sa gasesti neaparat pe cineva !

Succes, si o alegere buna! Nu uita ca o asigurare med. nu o poti schimba decat o data pe an, si daca esti insarcinata nu poti schimba asigurarea medicala, pentru ca nu-ti mai face nimeni alta noua!Mai este o chestie, pretul asigurarii poate varia de zona unde stai. Daca stai intr-un oras mare,o metropola, pretul este mai mare, daca stau mai departe de zona unui oras mare pretul scade. Sunt state unde asigurarile sunt mult mai mici(nu stiu pe ce criterii) de ex. statul Wisconsin! Sunt chestii stiute de brokeri. Sunt poate si pe internet, dar de obicei aceste chestii se scriu a fii citite printre randuri!

La toti numai bine!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Acum a observat ca pe Elena de fapt o cheama Irina.

Deci precedentul meu mesaj, ar fii trebuit sa inceapa:

Irina draga, .....

La intrebarile tale, la pct. 2. Cam asa este cum zici tu . deci ai deductibila suna de 2500$/an. daca tu beneficiezi in timpul unui an de tratamente spitalicesti de 25.000 dolari tu ve-i plati ce-i 2.500 iar asigurarile restul de 22.500 dolari, toti odata sau fractionati. de obicei suna asa, suma deductibila de 2.500 $, cu acoperire pana la 1.000.000 dolari. Adica asig, acopera tot dupa 2.500 dolari platiti de tine , pana la plafonul max. de 1.000.000 dolari. Pana la asa o suma trebuie sa te faca medicii din nou, nou nouta!!!

La pct. 3 - depinde de asig. Sunt unele care acopera doar cezariana. Eu am asa una, pentru ca mai am o cezariana si la a doua nastere voi opta tot pentru cezariana!!

La toti numai bine!

Petra, inclusiv cu HMO iti alegi doctorul, poate s-a inteles contrariul din postarea mea initiala. providerul ti-l alegi cum vrei tu si de unde vrei (conditia e sa lucreze el cu compania ta de asigurari, asta e tot). eu vorbeam de medicii la care mergi cu referral, pe care tot tu ii alegi, dar lista e mai limitata. oricum sunt destui pe lista aia,asa limitata cum e, ai de unde alege. pe scurt,am fost multumita de HMO, desi nu e perfect, vorba cuiva de aici, sistemul e mai mult de indrumare decit de restrictie.

Elena, succes in alegere, noi am schimbat pe Cobra de luna viitoare.

Lamuriti-ma si pe mine ce asigurarea este asta Cobra??

O fii una care functioneaza in anumite state, ca pe aici prin Ilinois nu am gasit o asa asigurare. va spun asta pentru ca si eu am schimbat de luna viitoare asigurarea si chiar am intrebat de ea brokerul meu de asig.

Da cu PPO sau HMO sunt ceva asemanari, dar eu una nu cunosc sistemul HMO, decat asa din auzite. ce asigurari am avut pana acum au fost PPO!

La toti numai bine!

Maudi, iti multumesc pentru informatiile trimise si pentru aprecieri.

Din ce am citit fugitiv despre Cobra, aceasta se adreseaza persoanelor care vor asigurari te termen mai scurt, studentii la studii, si alte categorii. Cred ca face parte din ceea ce stiam ca sunt asigurarile care se pot face pentru parinti. de ex, cand vin aici, si daca mai au si unele probleme de sanatate sa fie acoperiti pe timpul sederii in State.Oricum nu stiu daca este in Ilinois o asa asig. Deocamdata pentru inca 1 an, nu am nevoie, dar parca stie cineva vreodata!?

La toti numai bine!

Da, Petra, ai dreptate, noi recurgem la solutia asta temporar pentru ca schimbam locatia (ne mutam din Kansas in Orlando) si pana gasim alte joburi acolo, sa pastram totusi asigurarea medicala. eu am mare nevoie, tocmai am pierdut bebele intr-o extrauterina si am trecut prin doua operatii acum doua saptamani, imagineaza-ti ce frica imi e sa fiu fara asigurare medicala tocmai in perioada asta. si Cobra mi se pare cea mai okay alegere la asigurari temporare...sa vedem.

sanatate tuturor si sa nu avem devoie de [medic]

Maudi,

Important este sa fii acoperit de asigurare, si bine ca exista si astfel de solutii, pentru ca de altfel este mai greu. Imi pare rau pentru tine, pentru operatiile avute. Prin asa ceva este oricum greu sa treci , dar sa mai stai cu grija ca -ti vine acasa un bill enorm, este infricosator!Stiu pe cineva care a ramas o luna faca servici, asigurarea de la servici ii expirase si ce-a noua nu intrase in vigoare si tocmai atunci a trebuit sa fie operata de apendicita. Operatia a costat-o 14.ooo $ si asta cu vreo 7-8 ani in urma cand asigurarile nu erau asa de scumpe!

Iti doresc sanatate multa si numai bine.

Te invidiez un pic, pentru ca te muti in Orlando. Cald, frumos, oceanul aproape, - succes!

La toti numai bine!

Petra, cred ca pana la urma asa am sa fac, am sa caut un broker si poate o sa ma ajute el; eu locuiesc in sudul californiei asa ca trebuie sa caut unul pe aici, dar oricum multumesc...

Eu am 29 de ani, nu sunt fumatoare si nici nu am avut probleme de sanatate pana acum, sper ca nici de acum incolo, dar vreau sa am un copil asa ca imi trebuie asigurare....

As prefara o asigurare mai scumpa, in jur de $200,daca trebuie atunci si peste 200, dar cu deductible mic sau chiar fara...

Asigurarea tip PPO nu pare deloc avantajoasa pentru mine asa ca prefer una HMO...am vazut ca sunt multi doctori in retea si am de unde alege si apoi, oricum eu nu cunosc pe nimeni, deci nu pot sa stiu care e bun si care nu...

Asa cum spuneai si tu ca e important, si eu vreau cu nr. nelimitat de vizite la doctor pentru ca nu stii ce complicatii mai apar pe timpul sarcinii...

As vrea sa stiu ca imi este acoperita atat nasterea naturala cat si cea prin cezariana...sau ca mi se face epidurala in caz de nevoie...

Asa ca o sa caut un broker ca sa-mi caute el o asigurare si sa-mi dea si mai multe explicatii; poti sa-mi spui,te rog, cat incaseaza un broker pentru astfel de servicii? sau nu platesti nimic pentru ca lor le revine oricum ceva din faptul ca au vandut o asigurare?

Thanks again, Irina

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...