parpalak Postat Iulie 23, 2003 Raport Distribuie Postat Iulie 23, 2003 Iuliana, si noi sintem singuri-singurei pe-aicea, dar ne descurcam de minune! :) Incearca sa iei Fenugreek si Blessed Thistle pentru sporirea lactatiei. Daca tot nu merge, un medic poate sa-ti prescrie Domperidon, la mine a ajutat. Succes. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
martta Postat Iulie 23, 2003 Raport Distribuie Postat Iulie 23, 2003 Buna, dragi mamici! Se pare ca tot mai multe mamici se plang de "insomniile diurne" ale bebicilor...Ma inscriu pe lista.Vlad are zile in care de la 8 la 18 doarme cam 3 ore,cu toate ca iesim la plimbare si dimineata.Mai mult, afara este mai tot timpul treaz. Romana,m-am amuzat putin cand am citit de "sacosa".Si la noi cautarile pentru carucior au fost mai lungi decat ne-am fi asteptat si tati s-a gandit sa-l scoatem pe bb la "sacosa", lucru care m-a enervat, caci si mie mi se parea greu,iar tati a acceptat sa plimbe doar el copilul...iar dupa 2 zile a gasit un carucior,care nu intra in lift.Acum am schimbat caruciorul si ma descurc sa-l scot pe Vlad singura, iar port-bebe-ul il folosim pentru masina.Vlad se simte foarte bine in el si a doarmit tot drumul.Suntem foarte fericiti ca am reusit sa iesim din Buc.,de 2 ori pana acum, in weekenduri, de dimineata pana seara.Am reusit sa ma mai relaxez si eu. Cum stau bebicii vostrii cu parul? Pupici pentru mamici si bebici Marta &[copil] Vlad Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
amik Postat Iulie 24, 2003 Raport Distribuie Postat Iulie 24, 2003 hello everyone!!! fata mea are astazi doua saptamani...a iesit din spital cu 3200g,la 10 zile avea 3600g.a facut falcute-parca-i Aschiuta- si pernute la degetele.plus ca i s-au inmultit pliurile! tot cumintica este,dar pare-mi-se ca a cam prins gustul tinutului in brate.cel mai bine doarme la mami sau la tati pe burtici... de doua zile o scoatem afara.din pacate,iesim dupa ora 8,ceea ce mie nu-mi prea onvine,dar mai devreme e prea cald.ma oftica si faptul ca deocamdata nu prea pot esi singura cu carutul,caci e greu sa-l cobor pe scarile de la intrare-noi stam la parter! cand ma mai intremez si eu imi voi lua inima-n dinti!:)))acum il asteptam pe tati sa nu plimbe.si nici eu nu prea apuc sa pun mana pe carut.razvan e asa de mandru!in prima seara chiar avea emotii! alexandra mananca bine,ca un purcelus!deja scoate niste sunete asemanatoae ganguritului.parca e un pisoias cand se cuibareste la sanul meu si ma strange de mana sau de pielea de pe piept! de azi vom incepe sa luam si noi Vigantol,iar pt colici i-am cumparat Sab Simplex,dar nu am inceput inca sa-i dam. pupici. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cornelia Postat Iulie 24, 2003 Raport Distribuie Postat Iulie 24, 2003 Dupa ce m-am chinuit jumatate de ora si am scris o groaza, din cauza unei "erori" s-a pierdut totul. Nu mai pot sa rescriu. Va zicem doar ca suntem bine, mami e putin deprimata, dar trecem noi si peste asta. Pupici la bebici. Cornelia si bb Mariuta Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kehleyr Postat Iulie 24, 2003 Raport Distribuie Postat Iulie 24, 2003 GIO - laptele meu este galbui si acum la apropae o luna Eu cred ca asa trebuie sa fie laptele matern. Si Stefania adoarme in timpul mesei, cand era mai mica parca si mai mult decat acum, si durau mesele aproape o ora. Acum e mai bine, avem dati cand suge in continuu 15 minute si dupa aceea cand adoarme o face pentru 3-4 ore. Pe masura ce bebe creste e mai bine, cred ca acum cand e mica suptul o oboseste si mai tare si de aceea adoarme. CORNELIA - Bepanthen pe mine m-a ajutat pentru sani. Ma mai dor cand suge sau imediat dupa ce a terminat, dar rani nu am. Foloseste-l cu incredere. Imi pare rau sa aud ca esti deprimata, sper ca e de moment... ROMANA - mie la proba laptelui imi iesea ca suge cam 80-100 ml la o masa (din ambii sani). Cred insa ca aceasta cantitate creste o data cu bebe. Cat despre plans... de exemplu Stefania plange cateodata in somn, de fapt nu plange propriu zis, ci scoate doar cate un sunet lung a jale. Eu cred ca are cosmaruri. Ideea e ca m-am invatat cu asta si nu ma duc la ea cand face asa... ca oricum nici macar nu se trezeste. Sau uneori dupa masa se trezeste 2-3 minute si plange, dar se linisteste imediat singura si adoarme la loc. Cred ca trebuie sa invatam cand e plans de-adevaratelea care necesita linistire sau cand e ceva normal, ca sa nu sarim la cel mai mic sunet. Apropo, ieri Stefania a plans prima oara de somn Nu stiam ce are: mancase, pampers-ul era curat, gazele erau scoase, in brate nu tacea, asa ca am pus-o la ea in pat si am iesit din camera si a adormit imediat. Cred ca era obosita dupa o zi agitata. IULIANA si EMMA - bine ati venit! CRISO - spune-mi si mie te rog cum te descurci si ca carutz, si cu copil, si cu catzel ca eu una nu am reusit Asa ca am eliminat catzelul de la plimbare, saracul. AMIK - fata mea are si gusa Cateodata mi se pare ca e prea grasa! MARTA - voi ati iesit deja cu bebe din Bucuresti? Va pupam pe toate si toti! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
madishor Postat Iulie 24, 2003 Raport Distribuie Postat Iulie 24, 2003 Salut fetelor! Bun venit Kehleyr, Gio si Iuliana! M-am laudat degeaba cu bebele meu somnoros - de 3 zile se scoala des noaptea, iar ziua e mai mult treaz. Oricum ii multumesc din suflet ca m-a lasat sa ma odihnesc cat timp m-a durut taietura. Mai prost e ca acum am ramas singurica, tati sta la servici pana noaptea si trebuie sa ma descurc cu toate - cel mai greu e ca nu am nici un adult cu care sa stau de vorba toata ziulica si imi cam urla cainii in cap. Matei a crescut cam 530g in 2 saptamani si are o burta haioasa foc. Mananca lacom, maraind si grohaind, se ineaca cu lapte, inghite aer de se umfla ca un balon dar nu da drumul la san deloc. Evident, la sfarsit il doare burta si dupa ce plange, sughita si scoate o cantitate rezonabila de gaze adoarme pe burta mea. Ceea ce n-ar fi chiar un lucru rau daca nu ar fi prins deja ideea ca e mult mai bine sa doarma pe o burta calda decat pe un pat rece si n-ar face o gramada de scandal cand il mut in cel de-al doilea. Oricum, in urma unui sondaj facut in parc pe vremea cand era Ana mica, m-am consolat cu ideea ca bebelusii aia care adorm singuri la ei in pat exista mai curand in cartile de pediatrie decat in realitate (din ~20 de bebelusi de ~2luni doar unul adormea singurel la el in pat). Romana mai da-le incolo de treburi din casa si odihneste-te - toate or sa ti se para mai putin negre pe urma. Apropo de "sacosa" - sa stii ca e buna cand te duci in vizite (cu conditia sa apuci sa mergi in vreo vizita inainte ca bebe Cristian sa fie prea mare pentru ea). Pentru nasucuri infundate - nu bag mana in foc dar din cate stiu eu sprayurile cu apa de mare nu se recomanda la copii atat de mici. Cel de-al doilea spray se cheama Sterimar si se gaseste la farmaciile 2NA. Ma bucur sa vad ca nu-s singura cu gandul la "prostioare". 6 saptamani sunt luuuuuungi si n-au trecut nici 3 inca :(. Azi am incercat sa fac oleaca de gimnastica si am constatat cu oroare ca nu pot face nici 2 abdomene - am muschii burtii adormiti rau de tot - o sa am de lucru nu gluma. pe curand, madishor si bb Matei Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
parpalak Postat Iulie 24, 2003 Raport Distribuie Postat Iulie 24, 2003 Claudyei i s-a rupt apa, asa ca va zic si voua, sa nu fiu singura cu emotii pe-aicea. Pumnii strinsi!!! :) Sa ai nastere usoara Claudya, si bb cumintel!!!!!!! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Marox Postat Iulie 24, 2003 Raport Distribuie Postat Iulie 24, 2003 Buna seara, Primiti-ne si pe noi in "clubul" vostru: Alex Victor s-a nascut pe 14 iunie la ora 2.08. Avea 3.200 kg si 48.5 cm. A fost o nastere destul de rapida, 6 ore, fiind primul copil. Am nascut natural, cu anestezie epidurala (cooool!!!) si cu forceps (dupa aceea am aflat, la momentul respectiv eram cu ochii inchisi fiind prea ocupata cu impinsul). Sotul meu a fost prezent, la inceput nu eram prea incintata, dar i-am respectat decizia si nu am regretat. Citind mesajele voastre imi dau seama ca avem aceleasi probleme: -lipsa de lapte-nu ma intind la subiectul asta ca as avea de scris 15 pagini. Vreau sa spun doar ca eu ii dau intii biberonul si pe urma sinii, invers nu merge. -lipsa de somn-a lui Alex-eu din fericire, de cind a venit mama reusesc sa dorm destul de bine. In plus, in noptile lui bune, Alex nu ne deranjeaza prea mult, se scoala pe la 3 si pe la 6 si accepta lapticul de la mine. Ziua e mai greu pt ca si eu gasesc ca bebe doarme foarte putin -canale lacrimale infundate-ii spal ochisorii cu ser fiziologic si astept sa-i treaca -colici???-habar n-am. Alex se contorsioneaza teribil cind e pus in patut. Am incercat sa-i dau ceai, n-a tinut, insa nu are burtica umflata asa ca ma gindesc ca poate nu-i din cauza asta. -regurgitari-da pe afara foarte mult, dupa fiecare masa. Doctorul mi-a dat un fel de sirop pe care, bineinteles, bebe l-a tratat cu dispret. Ca sa fiu linistita ca nu se ineaca i-am cumparat un plan inclinat din burete, e o chestie grozava, cel putin noaptea nu mai sar disperata din pat la fiecare mormait. -pete albe pe cerul gurii-asta e un aspect pe care nu l-am vazut discutat aici...sau numai copilul meu are asa ceva? E vorba de niste bubite albe,2-3 ca afta, localizate pe partile laterale. Este o ciuperca ce se numeste "candida albicans" si apare adesea atunci cind alaptezi, dar nu numai. Doctorul mi-a dat un gel, Daktarin, nici pe asta n-am putut sa-l folosesc in primul rind pt ca era pe baza de alcool si n-am avut curajul, in al doilea rind pt ca bebe se ineca, nu reusea sa inghita. Acuma asteptam sa treaca de la sine. La capitolul "Realizari" mentionez cu incintare ca Alex isi tine destul de bine capul si, mai ales ca, de vreo doua ori, fiind pe burta (pus de noi) s-a intors singur pe spate. Gata, ma opresc aici ca imediat trebuie sa incepem operatiunea "Baia". Apropo, ca fapt amuzant, in prima luna i-am facut baie...in chiuveta! Era mult mai simplu pt noi, iar bebe intra perfect acolo. Acuma a crescut si nu mai tine figura... O noapte cit mai linistita va doresc ! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
parpalak Postat Iulie 25, 2003 Raport Distribuie Postat Iulie 25, 2003 Ora 21:30, ora Canadei, Claudya are dilatatie probabil 5! :) A intrat si pe oxitocina, ca probabil se cam plictisise nenea doftoru' :) Abia astept povestea cu ruptul apei la coada la Walmart! :) Si acuma e vesela si pusa pe telefoane. Si-a facut si epidurala, si-acuma asteptam (noi) cu sufletul la gura.. nu stiu voi... :) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
romana Postat Iulie 25, 2003 Raport Distribuie Postat Iulie 25, 2003 Bun venit MAROX. Sanatate lui [copil] Alex Victor! Si Cristi al meu regurgiteaza foarte mult in ultima vreme. Ieri si dimineata si seara in timp ce minca. Si mie asa de mila de el ca ii vine si pe nas si face o figura chinuita. Dupa ce ne curatam insa pare ca nici nu isi aminteste ce s-a intimplat si continua sa pape ca doar si-a golit stomacul si o luam de la inceput. Nu inteleg de ce? Sa nu fie o boala. Mi-e teama sa nu aba ceva la sistemul digestiv. MADISHOR: Daca nu fac eu treaba in casa cine sa le faca? Acum imi doresc o masina de spalat haine ca nu mai pot: mi se intimpla sa le pun la inmuiat si din cauza lui Cristi se face seara cind ajung sa le spal si nu mai am nici un chef. Aseara am iesit si noi prima data afara . Taticul l-a dus in "sacosa" aia si pe urma a zis ca-l doare spatele. Macar asa ma intelege si pe mine cind ii zic ca ma doare si ca nu e bine sa-l luam atita in brate. Acum astept sa se mai incalzeasca un pic afara ca sa ies cu el cu carutul. Deocamdata sint 19 grade, dar deja se face ora 8 asa ca ma pregatesc sa ies pina nu se trezeste si incepe sa tipe iar de foame. Voi ce faceti cind il apuca foamea pe afara? Ii dati ceai sau apa? Va saruta Romana si [copil] Cristian Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.