Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

VSH-ul e influentat de sarcina?

Recommended Posts

Bine v-am regasit! Sunt din nou in mare dilema. Azi mi-am luat rezultatul VSH si, din pacate, a crescut foarte mult. Acum 2 luni avea valoare 22, iar acum a sarit la 46/h, in timp ce valoarea maxima este de 10. As dori sa va intreb daca valoarea poate fi modificata din cauza sarcinii (11 saptamani) si din cauza faptului ca sunt putin racita: nu am temperatura, dar ma doare gatul si tusesc putin cu expectoratie ?!

Cam ce valoare are VSH-ul pe sarcina?

Va multumesc mult si va doresc multa sanatate!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

id="Comic Sans MS">

Ciao , sunt Adela !

Sunt asistenta medicala si as putea sa-ti dau unele explicatii in masura in care am avut si eu de-a face cu asta pe perioada sarcinii.

VSH-ul este destul de usor influentabil : orice fenomen de inflamare acuta determina imediat cresterea valorii lui.Daca zici ca esti racita , asta poate fi o explicatie. Sa-ti supraveghezi si dantura, orice carie sau un eventual abces pot influenta VSH-ul. Daca totusi valoarea lui nu scade dupa ce ai eliminat factorii de mai sus , ti-as sugera sa-ti faci un exudat faringian . Eu am avut o problema ca si a ta si am descoperit ca de vina era un streptococ beta hemolitic de care am scapat doar cu moldamin. Sper ca nu te-am bagat si mai in ceata cu explicatiile mele. Pa , pa.

adela

VSH-ul creste in timpul sarcinii. Ginecoloaga nu mi-l daduse de facut dar medicul de familie l-a facut si stiu ca era mare (nu stiu valoarea), bineinteles ginecoloaga a zis ca e ok, ca de aia nici nu imi zisese sa-l fac ca nu are nici o importanta ce valoare are in sarcina.

Sanatate si nastere usoara!

bb Monica si Sorana

In legatura cu VSH-ul din sarcina, eu pot spune ca l-am avut la prima sarcina ridicat si am ramas cu el ridicat si dupa ce am pierdut sarcina(oprita in evolutie, chiuretaj evacuator). Ceea ce ma mira pe mine este faptul ca de la 3 ani de dupa acest nefericit eveniment, VSH-ul meu tot marit este(intre 28-36 variaza, in inflamatii acute are val. aprox. 41). In tot acest timp am facut o multime de investigatii(radiografii, ecografii) si tratamente cu antibiotice(am avut la un moment dat un furuncul), am repetat radiografii, totul pare ok, dar VSH-ul tot marit este. Deci pentru mine acest VSH ramane un mare mister.

Dr. ginecoloaga la care merg eu in vederea obtinerii unei sarcini care sa poata fi dusa la bun sfarsit(sa se finalizeze cu bebele mult dorit), mi-a zis ca trebuie sa-l aceptam asa cum este si sa trecem mai departe, caci nu-i dam de capat...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...