Getuta Postat August 18, 2003 Raport Distribuie Postat August 18, 2003 Bia, ai mare dreptate.Mai sunt si alte produse. Eu am auzit ceva zvonuri despre Danone. Nu am luat foarte in serios, dar cred ca instinctiv, incetul cu incetul m-am orientat spre alte iaurturi si alta smantana. De vreun an de zile am descoperit produsele Lacta care sunt foarte bune. Incercati sana de la Lacta si o sa ramaneti uimite. In ceea ce priveste laptele, pt mine Dorna cu 1,5% grasime este ideal. Vedeti ca exista un cascaval bio de la Dorna, cam scump, dar merita. V-am pupat si aveti grija ce mancati[alcool] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vistiana Postat August 18, 2003 Raport Distribuie Postat August 18, 2003 Danone sunt cele mai nenaturaleiaurturi!Eu am trait multa vreme cu impresia ca David nu tolereaza jaurturile,ca se deranja mereu la burtica de la ele.Insa eu,ca o mamica grijulie,ii dadeam numai Danone...Dupa ce am citit un articol extrem de defavorabil la adresa Danone,am dat-o pe cele rom(milli,lacta,covalact,etc)Acum nu se mai deranjeaza deloc de la iaurturi! Dana,tu chiar crezi ca laptele Dorna e natural? Nu te supara,da' pe bune,cum ar putea un lapte natural sa stea un an de zile in raft? Eu am incredere in laptele care dupa 3 zile se altereaza. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Madi Postat August 18, 2003 Raport Distribuie Postat August 18, 2003 Din cite am reusit eu sa ma documentez, tot ce are termenul de garantie mare, nu este natural, contine multe E-uri si conservanti, asa ca incercati sa va orientati spre produse cu termenul de garantie mai mic. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
try Postat August 18, 2003 Raport Distribuie Postat August 18, 2003 Vistiana, laptele care rezista 3 luni in raft fara sa se strice este supus unui procedeu UHT (Ultra High Temperature) care consta in aducerea brusca a laptelui la o anumita temperatura (foarte inalta) si apoi racirea lui brusca. Scopul acestui procedeu este de a omori in lapte anumite bacterii care duc la alterarea lui rapida. Nu stiu in ce masura acest procedeu reuseste sa pastreze integre substantele nutritive din lapte, dar dincolo de asta este un lapte natural. Nu are adaos de conservanti sau alte substante care sa ne puna pe ganduri, in plus, metoda de imbuteliere in Tetrapak, ca metoda de conservare, functioneaza in acelasi mod in care mamele noastre fac conservele de toamna. Si ele rezista toata iarna fara sa fie tinute in frigider si nu se strica. O diferenta intr-adevar sesibila exista intre iaurturile simple si cele cu fructe, dar asta nu mai tine de marca. Orice iaurt cu fructe va contine automat E-uri si conservanti/aditivi spre deosebire de iaurturile simple care ar trebui sa contina numai lapte si bacterii de cultura. Daca vreti intr-adevar natural, excludeti iaurturile cu fructe din alimentatia copiilor vostri si folositi numai iaurturile simple, dar pe care nu toti copiii le agreeaza. In ceea ce priveste iaurturile Danone, nu stiu ce sa cred. Probabil ca cel care spunea sa nu ne mai atingem de toate produsele Danone a vazut cate ceva prin firma, dar sa nu-si inchipuie ca procedeele sunt diferite in alte firme. Credeti ca aia de la milli, lacta, dorna sau covalact obtin iaurtul sau laptele prin alte procedee sau in conditii mult diferite? Daca e vreun muncitor care nu pastreaza conditiile de igiena la Danone, sa nu va inchipuiti ca aia de la Covalact o pastreaza in totalitate, daca credeti ca Danone a descoperit o noua metoda de a obtine iaurtul fara ca alte firme concurente sa n-o cunoasca sau s-o aplice, va inselati. In concluzie, daca e ceva care sa faca produsele Danone necomestibile atunci ar trebui sa excludem din acelasi motiv si celelalte produse lactate de la alte firme. Mancarea obtinuta pe scara larga, industriala are tot felul de inconveniente de genul asta si in final, la o triere drastica, ar trebui sa nu mai mancam nimic din comert. Uitati-va dupa E-uri si alti aditivi sau conservanti, dar nu deveniti paranoice, mamicilor. Unii dintre noi inghitim medicamente si mai ales antibiotice cu pumnu', dar ajungem sa ne sclifosim la orice produs din comert. Primul care ne ajuta sa ne mentinem sanatatea la un nivel acceptabil este sistemul imunitar. Medicamentele folosite alandala fara o justificare solida si mai ales fara acordul medicului ajung sa slabeasca sistemul imunitar si cand vom aveam reala nevoie de tratament vom constata cu stupoare ca tratamentul nu mai da rezultate si vom fi nevoiti sa luam ceva mult mai puternic si de aici va puteti inchipui singure reactia in lant. "Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic" Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanal Postat August 19, 2003 Autor Raport Distribuie Postat August 19, 2003 Try are dreptate acum sa nu exageram, daca va uitati, 99% din iaurturi au termen de garantie de peste 15 zile...deci..no comment, nu? este mult mai simplu sa preparati iaurtul in casa, e drept folosim acelasi iaurt din comert drept maia dar nu se compara...cat despre iaurturile cu fructem cel putin vara, este pacat sa le cumparam, luam iaurtul simplu, preparat in casa sau din comert si-l amestecam cu bucati de fructe(pere, piersici, caise, mere, etc) doar acum este piata plina de ele..este adevarat ca nu ies chiar ca cele din comert gen danonino, dar merita..eu am incercat si urmatoarea chestie, am bagat la blender iaurt cu fructe si cu putina frisca naturala batuta anterior si putina miere si pe urma am dat putin la frigider rezultatul..a fost uluitor..e adevarat ca-ti cere un minim efort dar merita pentru puiul tau [:D]succesid="blue"> Roxana Lilea,mama Mariei 2 ani si ceva Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabi25 Postat August 19, 2003 Raport Distribuie Postat August 19, 2003 Vistiana si Madi, sa stiti ca Try a spus bine ce aspus de lapte. Eu am avut contact cu fabrica, care face produsele Dorna si nu e nimic dubios in fabricarea laptelui de exemplu (prin toata cantitatea aceea mare de lapte este si laptele de la vacuta bunicii mele:)). Acum serios, laptele este fiert la o temperatura foarte mare si apoi este racit brusc, astfel mor toate bacteriile si microbii din lapte. In plus periodic sunt verificate grajdurile si vacile, curatenia animalelor si a locurilor sunt foarte importate pentru calitatea laptelui. Daca descopera ca vaca nu este curata sau ca laptele a fost smantanit inainte de a fi dat la colectare, nu mai iau de la persoana respectiva. Spunea, parca Vistiana ca nu are incredere intr-un lapte care tine un an, nu e chiar asa; nici eu nu as manca un lapte care e de un an......, daca desfaci cutia si nu o tii in frigider nu tine pe o caldura ca asta nici doua zile. Apropo de Danonino, Rares are vreo 2-3 luni de cand nici nu vrea sa-l vada, el care manca si cate trei cutiute odata. Nu i-a fost rau dupa el dar pur si simplu nu il mai vrea. La partea de iaurt simplu eu il prefer pe cel facut de Bucovina-Suceava: Iaurt gras - e ceva intre smantana si iaurt................yammmmmmmmmii. Cam atat de lactate Sanatate si pofta de mancare la bebici Camelia si bb Rares http://community.webshots.com/user/cameliac ``````````` Just hope ``````````` Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.