Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Codul bunelor maniere

Recommended Posts

Buna ! O sa va spun ce nu-mi place mie : - Sa ma invite cineva la masa si cind intru, cu burta lipita de spate, sa nu miros nimic...si defapt sa aflu ca mincarea nu e facuta si ca trebuie sa particip la prepararea sa. - Sa fiu invitata undeva si ficecare sa-si vada de treaba lui (TV, computer, etc) - Sa fiu invitata undeva si sa nu mi se propuna nimic de baut sau de rontait - Sa primesc la nunta sume mici care nu acopera nici macar meniul - Sa se vina la zile onomastice fara cadou - Sa particip la chefuri unde fiecare isi aduce propria bautura (da, da am vazut aceasta aici, mai ales la tineret) - Sa vin la masa cu mincarea de acasa - Sa vin frumos imbracata pe cind toata lumea e in T-shirt - Sa vin la un chef unde nu sint servita cu nimic Din fericire, aceste neplaceri nu mi s-au intimplat cu romanii, ci mai degraba cu localnicii care, fara intentie rea, au alte obiceiuri... Adina si [copil] Gabriel
Distribuie pe alte site-uri

• 2 weeks later...
  • Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Draga Adina, faza cu bautura am observat-o peste tot aici. Se practica la scara larga, de la petreceri mici, la nunti, botezuri, etc. Meniul il platesc ei dar bautra e pe cont propriu. Si faza cu cadourile care nu acopera nici meniul e iar cat se poate de des intalnita. De aceea nuntile nu sunt asa mari pt ca pierzi mult, nu-ti recuperezi nici jumate din cheltuieli. Pompos fac cei care nu se uita la bani. Si ca sa mai adaug la lista ta, ce ma mai deranjeaza pe mine e atunci cand gazdele le dau de inteles musafirilor ca e timpul sa plece. Se pun pe spalat vase, isi cauta de lucru, se intind la TV...etc. Adela http://community.webshots.com/user/adela23_1999

Ai perfecta dreptate,"Mamica Dulce". Eu sunt in Austria, dar si aici exista aceeasi mentalitate ca si in Germania.Mama mea se afla odata in apropierea unui bar cu masina in pana.Avea nevoie urgenta sa ajunga la toaleta, dar, a fost refuzata de catre barman, desi ea a spus ca va comanda ceva dupa ce se intoarce de la toaleta.Si in cazul acesta barmanul a bombanit ceva de genul:"blöde Ausländerin!".Mi se pare inuman gestul acesta, nu numai lipsit de bun simt...cand cineva are pana se poate intampla sa nu aiba deloc bani le el(ea)si atunci tu il lasi pe bietul om sa crape acolo in fata ta???Cat despre calitatea caracterului nemtoaicelor..m-am lamurit-aceeasi eterna poveste cu padurea si uscaturile.Ca sa nu va mai spun despre accentul vienezilor care este execrabil,desi Ausländer, eu nu spun "I wü" in loc de "Ich will"sau "net" in loc de "nicht" si multe altele... angie

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
De obicei, la noi in familie fiecare e cu caruta lui, chiar daca plecam undeva cu socrii ei cu a lor, noi cu a noastra, dar s-a mai intamplat sa ne si cuplam, nu avem o regula, fiecare se aseaza care cum vrea, dar am observat ca vine cam asa: In masina noastra cu sota-miu la volan, daca pe bancheta din spate e ceva gramadit stam toti trei in fata (sota-miu, eu si soacra-mea), daca e libera bancheta atunci ea sta in spate, asa vrea ea, n-o trimit eu acolo. Daca e si socra-miu luam masina lor ca ei doi sunt corpolenti si stau prea inghesuiti pe bancheta din spate. In masina socrilor cu socra-miu la volan, daca e si sota-miu stau cu el in spate, daca nu e si el, indiferent de ce persoane mai sunt pe acolo eu stau in fata. La inceput am vrut sa ma duc in spate sa o las pe soacra-mea sa stea acolo, dar ea tot insista sa stau eu in fata si daca asa vrea, atunci nici nu mai intreb ma asez direct[:D]. Oana_B

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...