goguta Postat Iunie 15, 2006 Raport Postat Iunie 15, 2006 Salutare! Fetita noastra vrea ca de ziua ei -cand va implini 5 ani - sa primeasca un pestisor. Toate bune, dar nu stiu nimic despre acvarii. Mi-ar place sa ii iau un bol cu un pestisor auriu (cred ca este caras), asa ca in Tom &Jerry, din mai multe motive: nu am bani pentru un acvariu mai mare cu toate accesoriile, plus ca stam in chirie si nu avem loc unde sa punem un acvariu mare. De pe site-urile specializate nu am aflat mare lucru despre boluri :-), se pare ca nu prezinta importanta...Da' io fix din ala vreau!! Ce ma sfatuiti? Trebuie acoperit? Trebuie sa imi iau neaparat filtru? Apa se schimba in totalitate sau partial ca la acvariile serioase? Pot sa iau un singur caras sau se plictiseste si ii trebuie pereche? Cati litri minim trebuie sa aiba bolul? Multumesc de idei. gogutza [hippi], mami de 2 gogoshele
diana904 Postat Iunie 15, 2006 Raport Postat Iunie 15, 2006 Si eu am vrut tot asa bol si pestisor auriu...dar cand m-am dus la magazin mi-au explicat nu trebuie sa ma inspir din desenele animate. Cica pestele se streseaza in bol, ca se invarte in cerc si asta nu-i prieste deloc, ca le trebuie filtre si pompe ca sa poata respira..in final m-am ales cu un acvariu mic, dreptunghiular, cu capac, dotat cu pompa si filtre. Oricum, mai intreaba la magazinele specializate...nici eu nu ma pricep mai deloc la pestisori.
goguta Postat Iunie 15, 2006 Autor Raport Postat Iunie 15, 2006 Multumesc de raspuns. Si eu auzisem ca se streseaza in bol; dar am citit pe un site specializat ca nu e adevarat. Da' oricum pasionatii de acvarii nici nu se uita la boluri. Numa' la acvarii d'alea de suta de litri cu n'shpe mii de sofisticarii in el. Da eu cum sa dau zeci de milioane pe un acvariu de care fii'mea probabil se va plictisi intr-o saptamana?? gogutza [hippi], mami de 2 gogoshele
diana904 Postat Iunie 15, 2006 Raport Postat Iunie 15, 2006 Eu am luat un acvariu mititel...cred ca a costat vreo 2 milioane, cu toate accesoriile. Are 25 de l.Nu e nici pe departe ceva sofisticat, chiar cred ca dintre cele mai simple. Noi tot pentru placerea copiilor l-am luat, nu sintem pasionati de cresterea pestilor. Faza cu stresatul pestilor am auzit-o de la un domn care se recomandase ca fiind medic veterinar, acum habar n-am cat e de adevarat...chiar asa, oare cum face un peste stresat??? :))
goguta Postat Iunie 15, 2006 Autor Raport Postat Iunie 15, 2006 Si este greu de intretinut acvariul de 25 de l? Schimbi toata apa sau partial? Si de cate ori pe saptamana? gogutza [hippi], mami de 2 gogoshele
mariana75 Postat Iunie 15, 2006 Raport Postat Iunie 15, 2006 Nu se schimba toata apa! Numai intre 10-25% si asta se face saptamanal. Iar hrana pestilor este foarte ieftina, eu le dau Tetramin, care costa 70.000 lei si ma tine 10 zile (in conditiile in care am 50 pesti si le dau sa pape de 2 ori/zi). Vezi ca exista pe un forum (cred ca il stii deja), acvarii la mana a doua de cumparat. Lasa bolul si cumpara un acvariu micut de minim 50 litri. Mult succes.
joxy Postat Iunie 15, 2006 Raport Postat Iunie 15, 2006 Regula de baza este urmatoarea: un peste la minim 5l de apa. Ce depaseste se cheama "aglomeratie". DA, nu sunt indicate bolurile DA, iti trebuie: filtru/vibrator, incalzitor pt. la iarna + termometru Iti mai trebuie: substrat pt. plante (pietris cam de marimea bobului de mazare - maxim) si plante. Functie de marimea acvariului iti alegi pestii care sa nu creasca prea mari daca acvariul este mic. Functie de pestii alesi.. iti vei alege plantele si mancarea pestilor. Functie de lumina din camera... pui lumina la acvariu (neon, lungimea acvariului sa fie min. 40-50 cm pt. asta) si alegi culoarea substratului. etc, etc. Sa stii ca nu este ieftin un acvariu pana la urma... Cu respect, G. Suntem urate... si ne tarim!id="size1">
irbo Postat Iunie 16, 2006 Raport Postat Iunie 16, 2006 la inceputuri am incercat si eu varianta cu bolul. dupa 2 zile era negru carasii fac o groaza de mizerie in primul rand. apa nu o poti schimba in totalitate pt ca se imbolnaveste pestele. si ar mai fi de spus dar sfatul meu este sa renunti la ideea cu bolul. daca vrei sa ii faci totusi un acvariu o poti face chiar tu. adica te duci la un magazin de geamuri, (daca esti din bucuresti dute in obor ca stie nenea ala de acolo ce si cum)iti cumperi tu geamurile pe ce dimensiune vrei si exista un adeziv special pt geamuri nu foarte scump cu care poti lipi acvariul chiar tu. al meu are o capacitate de 150 l si e facut de noi, asa ca acel adeziv chiar rezista. si obligatoriu iti va trebui filtru dar pt un acvariu micut gasesti si cu ~150.000. asa ca poti sa faci chiar tu totul si iesi mult mai ieftin. bafta
Field_mouse Postat Iunie 16, 2006 Raport Postat Iunie 16, 2006 Am avut un acvariu de 100 l, dar l-am dat, caci copilasii mei tot bocaneau cu jucarii in el. Intr-adevar, mai bine cumpara-ti un acvariu mic, dreptunghiular, filtru e obligatoriu. Plus niste plante. P.S. Daca iei carasii, sa iei deja unii mari (2-3 cm fara coada), ca astia mici, nu stiu de ce, imi mureau in proportie 80%, pe cand carasii mai mari au rezistat cu totii. Daca vrei mai multe feluri de pesti, intereseaza-te de compatibilitatea lor (sa nu se manance intre ei, sa traiasca in aceleasi conditii de temperatura, etc.). Te sfatuiesc sa-ti iei si sanitarii (sunt cam urati, dar oricum nu se vad ca stau la fundul acvariului), curata foarte bine pe jos.
Postări Recomandate
Arhivat
Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.