Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cozonac pufos, auriu, fraged..etc


Andrada

Recommended Posts

Cred c-a pus un 1 in plus din greseala. Poate era o ora- o ora si jumatate (1-1 1/2). O sa incerc si eu imediat, sa vad ce iese http://community.webshots.com/user/adrianacalin http://www.babiesonline.com/babies/e/ena/ http://www.babiesonline.com/babies/a/antim
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Cozonac simplu cu nuca sau cu mac Ingrediente: Aluatul: 800 gr. faina 100 gr. margarina 50 gr. ulei 150 gr. zahar 40 gr. drojdie 500 ml. lapte 4 galbenusuri o lingura gris o lingurita rasa de sare Umplutura de nuca: 500 gr. nuca macinata 150 gr. apa 250 gr. zahar 100 gr. rom Umplutura de mac: 500 gr. mac macinat 250 gr. zahar 200 gr. apa o lingurita coaja de lamiie rasa Mod de preparare: Se pun drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se cerne faina intr-un vas adinc. Peste ea se toarna drojdia crescuta si se amesteca. Se topeste margarina impreuna cu uleiul si se amesteca cu faina. Se adauga galbenusurile frecate cu sarea, zaharul , grisul si la sfirsit se adauga laptele caldut amestecind tot timpul, sa nu se faca cocoloase. Se framinta si se bate pana apar bule de aer. Aluatul se presara cu faina, se acopera cu un servet si se pune deoparte sa creasca. Prepararea umpluturii de nuca: Se pun la fiert apa si zaharul. Cand fierbe se adauga nuca macinata si se fierbe putin. Se stinge focul si se adauga romul. Se lasa sa se racoreasca. Prepararea umpluturii de mac se face la fel ca cea de nuca cu deosebirea ca in loc de rom se pune coaja de lamiie rasa. Prepararea cozonacului: Se pune multa faina pe masa de lucru,iar miinile se vor da prin faina tot timpul. Aluatul crescut se rastoarna pe masa, se imparte in doua. O jumatate se intinde cu mina de marimea tipsiei, peste ea se intinde umplutura de nuca, se ruleaza si cu grija se pune in tipsia bine unsa. La fel se procedeaza cu cealalta jumatate care se umple cu mac. Se ung cozonacii cu galbenus de ou , se mai lasa sa creasca in tipsie cca. 10 min., se pun apoi in cuptorul incalzit in prealabil. Se coace la temperatura de 180-200 grade cca. 45-6o min. Se scot cind sunt rumeni. Se scot calzi din tipsie si se pudreaza cu zahar cind sunt reci. am gasit-o azi reteta si mi se pare interesanta.....v-am scris-o si voua!!!!o sa va spun maine cum iasa pt ca are sa o faca mama mea.!!! | don't worry....be happy. mona78
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Hai sa va spun cum am facut eu ieri cozonaci, care chiar au iesit bine pt prima oara de cand incerc (si incerc de cativa ani) 1/2 l lapte 1 kg faina 250 gr zahar 4 oua 25 gr drojdie esente Intai am facut putina maia (drojdia, un praf de sare, putin lapte si faina), am pus zaharul in lapte si le-am tinut la foc pana s-a topit bine tot zaharul. Dupa ce s-a racit putin laptele am pus si ouale batute (unul intreg si 3 galbenusuri)si esentele. Cand a crescut maiaua am pus laptele peste ea si faina. Am amestecat cateva minute pana s-a omogenizat coca si pe urma am inceput sa pun uleiul, cate putin, pana s-a incorporat tot. L-am lasat pana a crescut bine, am uns masa cu ulei, am intins o bucata de coca si am pus compozitia (albusurile ramasa, batute spuma, nu prea tare, cu zahar, cacao si nuci macinate), l-am rulat si l-am pus in tava tapetata cu hartie de copt, l-am lasat sa mai creasca putin, l-am uns cu ou batut, l-am presarat cu zahar si l-am bagat la cuptor la foc mic http://community.webshots.com/user/adrianacalin http://www.babiesonline.com/babies/e/ena/ http://www.babiesonline.com/babies/a/antim
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by lexi
cum se ruleaza si, mai ales, cum se lipeste marginea de la rulat cu latura ramasa, astfel incat sa nu iasa umplutura de nuca si cacao pe dinafara? Eu, recunosc, nu prea am reusit, desi am incercat si s-o inmoi cu un pic de apa, si s-o strang intre degete pana se unesc marginile de coca... in van! Asa ca, dati cu idei si va ajut la framantat.
Eu am incercat sa nu pun umplutura pana in marginea care ramane la exterior, asa ca nu mai iese umplutura. Dupa ce il rulez pun cozonacul cu imbinarea asta in jos, asa ca nu mai e nevoie s-o lipesc http://community.webshots.com/user/adrianacalin http://www.babiesonline.com/babies/e/ena/ http://www.babiesonline.com/babies/a/antim
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dragele mele specialiste in cozonaci, intrebare intrebatoare: este vreo problema daca folosesc drojdie uscata in loc de cea proaspata?? stiu ca toata lumea zice ca trebuie folosita drojdie proaspata dar nu stiu daca o cumpar azi cit de "proaspata" e....pe cind cea uscata (granule) nu m-a lasat niciodata balta. credeti ca ar fi vreo diferenta semnificativa? Roxi
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pai de ce sa nu folosesti drojdie uscata, daca asta iti place? In cazul meu singura problema ar fi ca eu m-am obisnuit cu cantitatile pt asta proaspata, si n-as sti exact cata drojdie uscata sa pun. Si mi-e frica sa nu pun prea putina si sa nu creasca, sau sa pun prea multa si sa iasa cozonacul sfaramicios http://community.webshots.com/user/adrianacalin http://www.babiesonline.com/babies/e/ena/ http://www.babiesonline.com/babies/a/antim
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...