Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ce facem in Frankfurt?

Postări Recomandate

Postat

Salut tuturor, dar in special celor care se afla in Germania sau stiu mai multe despre aceasta tara. Ei bine...miercuri eu si sotul meu mergem intr-o scurta vizita in tara (SUA-Romania) si avem escala la Frankfurt, unde avem de stat ~10h. Asta o sa se intample pe joi. Timpul fiind atat de lung, ne gandeam noi ca ar fi dragutz sa iesim putin din aeroport si sa ne aruncam si noi privirea prin oras. Pe langa faptul ca nu stiu pic de germana...nu am habar de acest oras si in general de Germania, sa fiu sincera.

Asa ca ma gandeam poate cei care locuiesc in acea zona sau au mai fost in acest oras ne vor da si noua niste indicatii cum e mai bine sa procedam, cum se ajunge in oras, ce e de vizitat in scurtul timp... Se merita iesirea din aeroport?

Astept raspunsuri si idei,

Multumesc

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Salut!

Sigur ca se merita sa mergeti pana in oras, daca aveti de asteptat 10 ore intre avioane. Din aeroport sunt trenuri pana in gara mare (Hauptbahnhof). Se fac in jur de 10-15 minute cred. Daca imi spui cu aproximatie ora, iti pot cauta exact legaturile de tren. V-as recomanda sa luati tren din Regionalbahnhof si nu din Fernbahnhof, de unde sepleaca pentru distante foarte lungi.

Iar din gara, din Hauptbahnhof,cum iesi din gara mergi drept inainte si ajungi in Willy Brandt Platz, unde este EZB-ul (Banca europeana Centrala). Si de acolo, te orientezi dupa zgaraie nori. Ti-as recomanda sa urcati pe platforma, la vreo 200 de m, de unde ai o panorama a orasului. Niciodata nu este aglomerat, deci nu iti ia timp. E cam greu de gasit intrarea, dar iti arat turnul, unde e platforma.

In rest, merita de vizitat centrul vechi. Dar ar fi bine sa intrebi cum ajungi acolo. Poti intreba si in engleza.

Sper ca te-am putut ajuta cat de cat!

Alina

Postat

Din aeroport cel mai bine luati S-Bahnuri spre Frankfurt City. Va lasa in centru, adica la Hauptwache. De acolo inceepe zona "interesanta":

- intr-o directie (cea in care se vad zgarie norii) aiveti de vazut pe linga aceste cladiri, si Opera veche - Alte Oper (nu merita ratata).

- in directia opusa incepe zona pietonala cu magazilele si nu numai. Aveti de vizitat Domul, Römer Platz (piata Romana ) de unde se ajunge imediat pe maulul Mainului, unde in aceasta perioada e "nebunie" si un ecran urias troneaza in mijlocul apei pt ca fanii sa poata vedea fotbal.:-)

Tot in zona Hauptawche este si casa lui Göthe.

Pt intoarcere spre aeroport, puteti lua S-Bahnul directia Wiesbaden, via Frankfurt Flughaven, fie din statia Hauptwache, fie de la Konstablerwache.

Un bilet de persoana este 3,30 euro si va trebuie si la dus si la intors. Se iau de la automate.

Daca aveti "nervi" puteti intra si in mahgazilele din zona Hauptawche-Konstablerwache. Au reduceri f. mari si baga marfa zilnic, si.....sunt pline de turisti, asa ca nu va faceti pb ca nu stiti germana. E ok si engleza:-)

Nu prea stiu ce sa-ti mai spun, dar te poti uita si aici (pagina e in engleza):

http://www.frankfurt.de/sixcms/detail.php?id=317578&_myvars[_id_listenartikel]=177743

Daca mai ai intrebari..........

Andreia

Postat

Eu una sincer nu v-as recomanda sa mergeti în oras. E caldura mare, poluare si plin de lume. În locul vostru as lua-o pe ruta descrisa de Alina spre Main si as trece rîul pe podul pietonal Hobein-Steg, care va conduce direct pe malul cu muzee. Cum majoritatea muzeelor din Frankfurt se afla însiruite pe mal, într-o plimbare de ca. 30 de min le puteti trece în revista si va puteti hotarî daca vreti sa vizitati vreunul. Chiar daca veti fi prea obositi pt. a vizita o expozitie, merita sa intrati, ca majoritatea au si mici terase/restaurante/cafenele în incinta, unde puteti bea o cafea/mînca o salata/prajitura, într-o atmosfera placuta si linistita. Preferatele mele sunt muzeul Städel resp. cafeneaua din Liebig-Haus, muzeul de sculptura veche.

Sejur placut!

E.

Postat

Scuze, podul pietonal se numeste Holbein-Steg. Iar în caz ca optati pt. ruta propusa de Helbi, puteti trece Main-ul pe celalalt pod pietonal, Eiserner Steg, si ajungeti tot pe malul cu muzeele.

Noapte buna!

E.

Postat

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns. Va marturisesc ca am citit cu greu numele locurilor indicate :D...dar sa speram ca ne vom descurca. Imagini drgutze pe net...Am avut experienta sa fac acelasi lucru in Paris, intr-o escala prelungita si sa descopar ca putin francezi vorbeau engleza. Sper insa ca in Germania sa fie altfel.

De intrat in magazine...greu de gasit nervi...i-am intins la amzim aici cu cumparaturile pt calatorie :)

Pt Alina...cd zici ca ajung in 10-15 min in Gara mare...de aici deja pot iesi afara si vizita sau de aici luam alt tren mai departe? A, si avionul e programat sa ajunga in Frankfurt la 10.30 dimineata.

Multumesc inca o data!

Postat

Da, poti iesi direct din gara mare (Hauptbahnhof, Central Station - numele statiilor se spun si în engleza) sau mai mergi parca 2 statii, cu acelasi S-Bahn, pîna la Hauptwache, cum ti-a recomandat Helbi.

Iar cu engleza sa nu-ti faci griji, chiar ca se vorbeste cam peste tot, mai ales acum, cu CM.

Postat
quote:Originally posted by lostintheworld

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns. Va marturisesc ca am citit cu greu numele locurilor indicate :D...dar sa speram ca ne vom descurca. Imagini drgutze pe net...Am avut experienta sa fac acelasi lucru in Paris, intr-o escala prelungita si sa descopar ca putin francezi vorbeau engleza. Sper insa ca in Germania sa fie altfel. De intrat in magazine...greu de gasit nervi...i-am intins la amzim aici cu cumparaturile pt calatorie :)Pt Alina...cd zici ca ajung in 10-15 min in Gara mare...de aici deja pot iesi afara si vizita sau de aici luam alt tren mai departe? A, si avionul e programat sa ajunga in Frankfurt la 10.30 dimineata.Multumesc inca o data!

id="quote">id="quote">Nu cobori la gara, ca nu ai ce vedea in zona. In cel mai rau caz, coboara la urmatoarea statie, adica Taunus Anlage. De acolo incepe zona cu zgarie norii, Banca central-europeana, turnul despre care scria si copiloi si pe care te poti urca sa vezi orasul de sus. Mergind pe jos de la Taunus Ahlage spre Hauptwache, gasesti Alte Oper, adica opera veche, care nu ar merita ratata.Andreia
Postat

lostintheworld, deci, din aeroport iei trenul ca sa mergi in oras. Te uiti la indicatoare in aeroport (sau cum se mai numesc astea)ca sa ajungi in Regionalbahnhof. De acolo iei S-Bahn pana in oras. M-am uitat si sunt trenuri din sfert, in sfert de ora (10.47, 11.02, 11.17, s.a.m.d). Poti cobori fie in Hauptbahnhof, fie, cum ti-a spus helbi, o statie mai incolo in Taunusanlage. De la aeroport (Flughafen)se fac 13-15 minute pana in oras.

Faptul ca vizitezi pentru prima data Frankfurt-ul merita sa vezi si zona asta cu bancile....de la a doua vizita, te poti concentra si pe altceva [:D]

Drum bun! (Gute Reise! [:D])

Alina

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...