Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Postări Recomandate

Postat

A mai fost cineva la Viena cu trenul ? M-am interesat si este tren direct din Bucuresti , cam 16 ore . Intrebarea mea este imi trebuie viza , asigurare de sanatate ? Daca mi-ati putea recomanda si niste hoteluri ...

Mersi mult

Bia

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

da, este tren direct. am fost acum 2 ani, plecarea e dupa masa si ajungi la 9 in viena. (asa a fost la mine) nu ai nevoie de viza, doar ce se cere, cei 30 de euro/zi, cazare asigurata, si asigurare de sanatate. nu prea stiu exact, la mine nu a fost controlul chiar riguros, desi auzisem multe povesti cu vamesii unguri. ti-as recomanda sa iti iei la cuseta, eu am fost pe scaun si desi era compartimentul gol nu am putut dormi prea bine.

"Men always want to be a woman's first love; women have a more subtle instinct: what they like is to be a man's last romance."id="size1">

Postat
Da, asa cum spune si Josefine, este tren direct, de viza nu ai nevoie dar de asigurare medicala da. Iar parerea mea este ca cel mai sigur si cel mai bine e la vagon de dormit si nu la cuseta.
Postat

Eu am venit in septembrie cu copil de 5 ani dse la Bucuresti la Frankfurt, via Viena (unde am si ramas 2 nopti). Miam luat la cuseta cl.1. Atunci am platit numai locul in cuseta cca 1100 000 lei, dar a meritat. Conditii f buna, 2 paturi in cuseta (noi am fost singure). Pleci pe la 17.10 din Bucuresti si ajungi pe la 9 dimineata in Viena.

Cit priveste cazarea....eu am rezervat la un hostel, dara fost ok. Insa, vezi ca mai e un subiect pe tema Viena si erau recomandata niste pensiuni in centru, la preturi ok.

Editez: aici e subiectul cu cazare in Viena:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72648

Postat

Mersi mult , unele oferte sunt chiar foarte avantajoase .

Am citit ca in Viena exista cartele de 3 zile valabila pe toate mijloacele de transport in comun si reduceri la unele muzee . Stiti cam cat costa ?

Si am mai citit ca poti sa intri la Opera cu "locuri in picioare" si costa cam 2 euro , in limita locurilor disponibile . A fost cineva asa ? :)

Postat

O intrebare off-topic dar care ma macina de mult: la cuseta sunt 2 paturi iar la vagon de dormit 6?

cand am venit din Salzburg pana in Buc prin Viena si Budapesta am calatorit in compartiment cu 6 paturi desi cerusem cuseta (de aici confuzia) si sa stii camelia ca a fost horror. Am avut si ghinionul sa stam pe locurile de sus, brr! te apuca claustrofobia!

Astept sa ma lamuriti, merci!

J si Carla (05.02.2006)

Postat
La vagon de dormit sunt 2 paturi suprapuse, iar la cuseta sunt 6. De aia spusesem ca la vagon de dormit e mai bine si nu la cuseta!!
Postat

JG, nemtii si austrieci numesc locul la cuseta "Liegeplatz". Eu imi iau de fiecare data acolo, dar cer in mod expres locul de jos. Femeile care calatoresc singure pot cere loc in custea pt femei, care e chiar prima, in partea unde sta responsabilul de vagon. Nu am prins-o nicioadata plina, pt ca nu sunt multe femei care sa calatoreasca fara barbati si care sa stie de acest compartiment. Cel mai mare dezanvantaj la cuseta e locul limitat pt bagaje.

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...