Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Intrebare salariu bona

Postări Recomandate

Postat

Citind mesajele de mai sus e f interesant sa descopar ca aici,in romania,e destul de rentabil,ca sa zic asa,sa fii bona. Eu am 28 de ani si de vreo juma de an m-am intors acasa,din anglia,unde am facut putin din fiecare. menaj,babysitting,teme cu copii,gatit..Acolo,de ex,daca ei pleaca in oras,vreo 3-4 ore,eram platita 6-7 lire/ora,timp in care eu puneam copii la tv si mai spalam niste vase. Deasemenea,lucram pt o alta familie,in timpul zilei,cam 3 ore,luat copii de la scoala,facut teme,dus in parc si calcat sau o mica curatenie,cam 6 lire/zi,de 4 ori pe sapt.Si acolo era anglia si aici...romania.Ce sa zic?Ca sa fie o oarece multumire de ambele parti cred ca de la bun inceput trebuie sstabilit un oarece orar al zilei sau sapt,dar totusi mi se pare totusi prea mult cam 1 mil /ora,sa fiu sincera...In fine,dar pt ca cererea e mai mare decat oferta,de aia se ajunge aici...id="size1">

Danuka,nu stiu de unde ai scos calculul asta cu 1mil/ora, dar pot sa-ti spun ca eu am facut studii de contabilitate aici in UK si am devenit contabil iar primul meu post aici de contabil a fost platit cu 6 lire/ora, ca deh, nu aveam experienta britanica. Tu ce studii studii ai facut ca sa practici ce ziceai mai sus, de te plingi ca erai prost platita? Afla ca ai avut noroc. 6-7 lire pe ora nu-i rau. Cit despre rentabilitatea de a fi bona in Ro, nu stiu. Incearca si poate ti-o da careva 1 mil/ora![;)]

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Cris27id="red">, perfect de acord cu tine. Atat doar ca, desi nu avanseaza, bona poate deveni tot mai buna in ce face, mai apreciata si ca atare ar trebui sa fie corect sa aiba salariu mai mare decat cea care abia face primii pasi in meseria asta, ori care nu face mai nimic in orele de munca... Doar ca intervine marea nedreptate a zilelor noastre, cand "asta este pretul pietei"! Ba sa am pardon, ar trebui facute unele diferente si unele dintre "bone" sa nu aiba totusi tupeul sa ceara cat au dreptul altele cu reale calitati.

Iar in ce priveste salariul unui profesor vs al unei bone, nu pot sa zic decat ca e vorba pur si simplu de cerere si oferta. Salariile profesorilor sunt inca platite de stat, ale bonelor de noi, parintii, care suntem mult mai flexibili si ne adaptam (si unii si altii) la cererea si la oferta de pe piata. Nu este aici vorba de pregatire, este vorba de cererea enorma in Bucuresti. E un boom de bebei anii astia din urma si normal ca e nevoie si de oameni care sa ii creasca, pentru ca nu orice mama isi permite sa stea acasa cate doi ani cu fiecare copil, pentru ca mai exista o piata dura, cea a locurilor de munca... isi poate pierde un loc de munca bun, pentru care nu numai are studii peste studii, dar a si muncit mult pana sa ajunga undeva! (cazul meu).

Deci, da, acum doi ani, salariile bonelor in Bucuresti era undeva in jurul a 4 milioane pe luna, acum sunt de 8-9, in conditiile in care respectiva bona face ori acelasi lucru, ori mai putin, pentru ca s-a blazat. Nu se pune problema de menaj la banii astia, ca sa nu mai spun ca eu (mamica in parc alaturi de bone) aud chestii precum "ce daca nu mananca copilul, draga, mananca tu!" ori "de cand a mai crescut (are un an si 9 luni) nu mai e hazliu sa ma joc cu el, nu mai am chef asa ca nu ma mai joc". Si cu cat iau mai multi bani, cu ata sunt mai "doamne" si nu mai fac nici acasa se aranjeaza mai cu grija si au pretentia ca de fapt ele stiu sa creasca un copil, iar mama habar nu are.

Si eu am zis multa vreme ca parintii care dau atatia bani sunt de vina ca au crescut preturile, dar m-am trezit la realitate acum, nu-i asa! Caut bone de un an, am dat vreo 4 sau 5 randuri de anunturi. Pur si simplu te refuza si nu gasesti nimic, dar nimic, la mai putini bani. Iti spun in fata. Deci, ca parinte, te trezesti in situatia penibila de a plusa fara ca macar sa ai garantia ca ai ce-ti doresti la banii aia! Pentru ca iti dai seama ca cutare a gasit bona, ca a dat mai multi bani... Si vrei-nu vrei, dai si tu.

In ideea lui Cris27, daca nu-mi permit, clau2tomaid="red">, sa platesc 7 din 10 milioane la o bona, atunci gasesc alta modalitate. Exista crese de stat, gradinite de stat, nu ma obliga nimeni sa dau banii astia unei bone. Ah, nu sunt locuri? Sunt, cu o spaga nu foarte consistenta. Ah, nu au grija de ei bine? Acum nu o sa vrem si gratis si calitate de exceptie. (sunt suparata pe subiectul asta, nu am nimic cu tine, sa nu crezi altceva).

Gradinite particulare vs bona, ca doar sunt la acelasi pret... stau si eu acum si ma intreb: au aparut in Bucuresti ca ciupercile dupa ploaie, semn ca renteaza... Dar de unde isi iau personalul? Nu tot de pe "piata" bonelor? De ce avem mai mare incredere in gradinite (care nu-si permit salarii enorme, daca vor sa supravietuiasca) decat in bone? De ce credem ca nu angajeaza ce ramane mai "ieftin" pe piata bonelor? Le scolesc, le pregatesc? Zau nu cred, pentru ca in doua luni le pleaca, ori ca bone ori la alta gradinita... Vrem gradinite care sa invete copiii ceva deosebit? Sunt si din astea, la preturi "exotice".

Oricum am da-o, discutiile despre asta sunt fara sfarsit. Iar noi, mamicile care suntem in pragul luarii unor decizii importante pentru puii nostri care se apropie sau au depasit varsta gradinitei, ne vedem in situatia de a gresi si corecta, de a face incercari nenumarate pe pielea copiilor nostri, cu pretul echilibrului si fericirii lor.

La intrebarea ta, Delsimid="red">, pot raspunde asa: in momentul asta, nu te intreba cat costa o bona, pentru ca pana vei avea nevoie, multe se vor mai schimba. Gandeste-te la ceva mai frumos. Pentru mama ta: se lucreaza cu ziua, pretul se stabileste la ora de fapt. Se da undeva intre 40-75.ooo lei vechi pe ora. Cel mai frecvent 50.000/ora. La momentul asta.

Imi cer scuze pentru mesajul lung si dezlanat, am simtit nevoia doar sa zic ce gandesc, puteti sa nu ma luati in seama. Sunt mamica "crizata" a unui baietel de aproape doi ani... si in curand va trebui sa ma intorc la munca, dupa ce intarc pitica cea mica... deci SCUZE INCA O DATA!

Gandacel, Bogdanel (14.11.2005) si Stefania (16.04.2007)

Postat

Buna ziua... si eu sunt o mamica in cautare de bona...

Dc nu il duc la cresa/gradinita?... id="red">As prefera aceasta varianta... dar credeti-ma pe cuvant... in final cheltuielile ma ajung pe luna mai mult decat as plati o bona la pretz de lux..[bang] Daca totul a fost ok cd l-am dus ca cresa la 1.5 luni... si a stat vreo 3 luni... (a fost perioada iunie-aug) cd a reinceput anul, desi am asteptat sa inceteze nebunia de septembrie si l-am dus la inceput de oct... tot f aglomerat era si mamele isi duc copii bolnavi... ii trimit la cresa cu pastilele dupa ei... sunt copii ... isi baga mainile in gurite ... ce stiu ei... se joaca... Il duceam exact 2 zile si apoi il tineam o luna acasa racit... timp in care pierdeam sedinte de innot preplatite si extrem de scumpe... bani pe medicamente si pe doctori... am mai incercat dupa 5 luni... la fel; 2 zile si tinut o luna acasa bolnav..[bang]

Cat despre bone... am avut 3 ... pe ultima am dat-o afara... de fapt sotul meu s-a infuriat si a zis sa nu o mai vada in casa... Nu facea toata ziua decat sa se uite la telenovele... si mai toata ziua il adormea... daca trebuia sa ii pregateasca fructele cu biscuiti... rupea biscuitii in canapeaua din sufragerie uitandu-se la telenovele...[bang] etc A culminat cu faptul ca a plecat sotul meu cu baiatul vreo 2 ore si jumatate si am zis sa nu o trimit acasa... Am rugat-o sa calce in acest timp 4 bluzite... mi-a ars covorul din sufragerie...

Deci dupa asa experiente nu ma mai arunc la preturi... daca dupa o luna sau doua sunt multumita... ok, am sa ii cresc salariu, dar daca nu... pt asemenea muca de o asemenea calitate, se justifica banii? Plus ca eu ii pot face si carte de munca ... deci dezavantajata nu ar fi..

Acum vine problema... nu prea se gasesc bone... [xx(] daca aveti vreo idee cum as putea sa gasesc o bona ... sa-mi ziceti...[pup]id="purple">

Felis si [copil] Mihai-Cristian (06.12.04)

mart 07,aprilie 07,iunie 07

www.felis.ro

"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic"id="green"> Cicero

Postat

Dragele mele, de maine incep cu o bona. Sper sa fi ales bine... Am dat anunt separat pentru bona si menajera, pt ca deocamdata am nevoie de ajutor de orice fel, mai tarziu oricine s-a obisnuit cu copiii putea ramane cu ei acasa... asa am gandit eu. Si am vazut cateva fete/femei si am ales... o bunicuta din parc! [:D] I-am povestit de necazul meu ca nu gasesc nimic, BOgdan se lipise deja de ea si ea m-a intrebat cam ce as vrea sa faca, ca poate ma ajuta ea. SI uite asa ne-am lipit de tot. E vecina (aproximativ) cu noi, sper sa fie ok. Am sa povestesc poate pe alt topic despre asta, sa nu stric subiectul lui Delsim, ca si asa mi-am permis o ditamai divagatia in mesajul anterior. [flo]

Bafta si voua, celor care cautati in continuare. Ca mamica nimeni nu va fi, dar o bunicuta poate merge...[:I]

Gandacel, Bogdanel (14.11.2005) si Stefania (16.04.2007)

Postat
Saptamana aceasta am batut vreo 6 agentii. Am fost taxata cu 35 RON de o agentie si cu cate 90 RON de altele doua numai pentru vizionare! Toate "bonele" cereau 8 mil pt 8 ore/zi, 9 mil pt 9 ore/zi, 10 mil pt 10 ore /zi. Ceea ce mi s-a parut deprimant a fost ca din 17 persoane pe care le-am vazut in total, doar 2-3 corespundeau cerintelor mele. Restul erau cu 8 clase, agramate, "de culoare", foste zugravite, zidarite, persoane fara ocupatie, una era cam nebuna si avea si 62 de ani(mi s-a si spus ca e cam nebuna si asa era!). M-am hotarat la 2 care erau cu liceul si care stiau sa vorbeasca. Am spus cerintele mele: sa se ocupe numai de copil, fara mancare copil, fara spalat rufe copil, doar plimbare si educatie. Una mi-a cerut 9-10 mil net+ carte de munca=12,2 mil lei iar alta 9 mil net + 900.000 carte de munca + abonament ITB = 10,5 mil. lei. Am ales-o pe a doua pt ca mi-a placut si avea si experienta- lucrase cu un copil de 1 an. Deci sa nu va asteptati la preturi de 6 mil. Mi s-a spus la o agentie ca acum astea sunt preturile! Eu pot sa dau salariul cerut dar mai am si rate la casa si nu prea mai raman cu mare lucru dupa ce scad obligatiile mele lunare de plata. Asta e !
Postat
Specific: cele care cereau minimum 6 mil lei erau cele cu 8 clase-dar nu cred ca vreti sa va auziti copilul care de-abia invata sa vorbeasca spunand "e multe ". Cele cu liceul terminat- ca sunt o gramada cu 10 clase !- se aruncau la sume intre 8-9 mil. Eu nu inteleg de ce nu triaza agentia din moment ce tu le spui ce vrei- eu le-am spus clar ca vreau o persoan educata-nu cu facultate, dar educata! O agentie m-a pus sa vad 5 persoane jalnice numai ca sa ma taxeze 200.000 pt fiecare - e strigator la cer! Daca vreti va spun agentiile "bune" si cele "rele". Am cautat in disperare, am pierdut mult timp dar acum am oarecare experienta. Va pot recomanda cateva agentii unde se face testarea psihologica a bonelor.
Postat

Exista bone pensionare care au facut si ele candva o facultate,acum au o pensie mica si o completeaza cu munca de bona-au probabil pretentii ca sunt cu studii superioare.De multe ori nu studiile conteaza ci calitatea de OM(cum cauta Diogene un OM?)[mamica]

quote:Originally posted by madaluta

quote:Nu am studiile lor,nu am responsabilitatile lor,nu am salariile lor.Eu sunt cea vinovata...pentru ca nu am muncit la fel de mult,ca nu mi-am facut o cariera...
id="quote">id="quote">Eu nu inteleg cum poate o bona sa ia mai mult k un profesor... Eu sunt profesoara de 7 ani si inca nu am depasit 7 mil pe luna...Si mi-am mai tocit si coatele pe bancile facultatilor...am o cariera, am muncit din greu sa obtin un post de titular, dar ni se cer si cate-n luna si-n stele, suntem denigrati sau ponegriti cu orice prilej...se arunca-n noi cu noroi cu orice prilej... Mai bine ma reorientez , nu????danuka78id="red">: ai inteles gresit..nu e vorba de 8 mil pe zi..ci pe luna...Madalina +[baietel]Darius Cristian ( 14.12.2006 )concediu 2007Darius - luna a 8-aSITE FULGULETI,
id="quote">id="quote">Sa te temi de omul prea tacut si de apa prea lina.(proverb turc)Cuvintele sincere nu sunt totdeauna elegante;cuvintele elegante nu sunt totdeauna sincere(Lao Tzi)
Postat

Pai toate mamicile care nu au venituri suficiente nici nu pun problema sa apeleze la o bona sau menajera,asa a fost de cand e lumea.S-a mai schimbat ceva acum?E ceva asemanator cu dorinta de a avea o masina,sau o anumita masina(care e utila si necesara tuturor dar accesibila doar unora)Daca bona trebuie sa accepte salariu mic si sa nu pretinda un concediu platit din aceasta munca(ca n-are decat liceul-in unele cazuri)tot asa si mamicile cu venituri mici nu au dreptul moral sa spere la o bona,sa se descurce cum se descurca mii de femei in tara asta cu salarii mici.Stiu multe functionare (si alte functii) prin tara care au doar liceul si cel mult un curs de perfectionare organizat de unitatea la care lucreaza-acestea beneficiaza de salarii bune(ex.banci) concedii platite,cotizatii ptr.pensie si sanatate platite de angajator si tratate cu respect de cei din jur,nu tratate cu dispretz cum vorbiti dv.pe aici ca bonele sunt niste persoane inculte(asa se intelege din comentarii)care nu merita cine stie ce bani ptr.munca lor.VULPEA CAND NU AJUNGE LA STRUGURI ZICE CA SUNT ACRI[:D]

quote:Originally posted by clau2toma

Pai daca un parinte castiga 1000 de Roni pe luna ,la bona de unde ii mai da 700 de Roni ca nu inteleg .Am o prietena care zice asa:Baiatul meu are 4 ani jumate si nu trebuie decat supravegheat dar bonele se arunca la 8 ore pe zi la peste 5 mil ,iar eu ii zic ca sunt de acord sa ii8 dau si opt ,dar sa il invete o limba straina ,sa faca lecvtii cu el si ce studii are pt asta?am incheiat citatul si sunt perfect de acord cu ea .Dar mai stiu si pe cineva care ii da bonei 13 mil bani vechi ca sa supravegheze copilul decat si sa-l duca si sa-l aduca de la gradi ,iar copilul are 5 ani.Deci sunt si cu potential si fara.Si sunt si de acord cu mamica profesoara care a zis ca la cat a invatat ea nu a ajuns nici la cei 7 mil pe care bonele din Bucuresti ii cer cu atata obraznicie. Vinovate sunt mamicile care nu au cu cine sa isi lase copilasii si apeleaza la serviciile acestor bone si le dau atat cat cer ele .Dar si ele cer atat ca stiu la cine urmeaza sa se duca ,cine sunt parintii respectivi si ca pot sa ceara oricat ca au potential .O sa cam primesc rosii gratis pe ceea ce am scris mai sus ,dar trebuia sa imi scriu pasul.VA PUP.In fiecare zi trebuie sa ne hidratam cu apa poze cu Zanul meu http://pg.photos.yahoo.com/ph/clau2toma/album?.dir=/4f18re2

id="quote">id="quote">Sa te temi de omul prea tacut si de apa prea lina.(proverb turc)Cuvintele sincere nu sunt totdeauna elegante;cuvintele elegante nu sunt totdeauna sincere(Lao Tzi)

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...