Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Intrebare salariu bona

Postări Recomandate

Postat

Si eu ma intreb cum pot multi oameni in tara asta chiar cu 8 clase primare sa fie milionari?E o tipa cu liceu multimilionara[:D],alti cica sunt cantareti,la ei casca gura multi si-i imbogatesc peste noapte,hulitzi dar bogati[:D].Iar o bona careia ii dati in grija viatza si sanatatea copilului vostru considerati ca nu merita mare lucru,ca nu prea are de munca.De aceea nu sunt bone pe piatza muncii,caci femei apte sa faca aceasta munca sunt multe in tara,si sunt multe femei somere dornice sa castige un ban,dar cu demnitate.[mamica]

quote:Originally posted by madaluta

quote:Nu am studiile lor,nu am responsabilitatile lor,nu am salariile lor.Eu sunt cea vinovata...pentru ca nu am muncit la fel de mult,ca nu mi-am facut o cariera...
id="quote">id="quote">Eu nu inteleg cum poate o bona sa ia mai mult k un profesor... Eu sunt profesoara de 7 ani si inca nu am depasit 7 mil pe luna...Si mi-am mai tocit si coatele pe bancile facultatilor...am o cariera, am muncit din greu sa obtin un post de titular, dar ni se cer si cate-n luna si-n stele, suntem denigrati sau ponegriti cu orice prilej...se arunca-n noi cu noroi cu orice prilej... Mai bine ma reorientez , nu????danuka78id="red">: ai inteles gresit..nu e vorba de 8 mil pe zi..ci pe luna...Madalina +[baietel]Darius Cristian ( 14.12.2006 )concediu 2007Darius - luna a 8-aSITE FULGULETI,
id="quote">id="quote">Sa te temi de omul prea tacut si de apa prea lina.(proverb turc)Cuvintele sincere nu sunt totdeauna elegante;cuvintele elegante nu sunt totdeauna sincere(Lao Tzi)
  • Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Da ai dreptate Bonamea ca ii incredintam viata copilului nostu in grija unei bone .Am avut si eu bona la copil ,dar numai 6 luni ca baieteleu meu spre surprinderea bonei mele vorbea si imi zicea ca bona ii aplica corectii la fund daca eu stiu nu i se supunea si daca a vazut ea ca e parata in fiecare zi ,am renuntat amandoua eu la serviciile ei cu corectie ,iar ea la banii mei si a jurat ca ea copil mai mare de 1 an jumate nu mai ia si asa a facut a luat in grija un copil de 6 luni .Tu poate nu stii ca noi scriem in cunostinta de cauza .Nu baga mana in foc pt toate bonele ca gresesti .Deci atentie mamici la ce bona angajati si daca sunteti cat de cat cu un semn de intrebare la ce face bona Dv in lipsa voastra acasa ,bagati una sau2 camere de supraveghere si puteti ca sa vedeti si de la calculatorul de la servici ce se intampla acasa la voi .Ai aceasta doamna a mea avea si studii superioare si mi-a cerut si de obraz 7 mil ,iar dupa 2 luni imi venea si-mi zicea ca nu stiu care cutarita ia 10 mil si nu face nimic ,alta ia 9 mil si ia decat copilul de la gradinita si l duce si in timpul asta se duce acasa si-si face treaba.Deci de treburile astea ce mai zici Bonamea?Sunt toate bonele competente? Nu Merita toate bonele salariile care il iau ?Nu.Sa mai contiunui cu exemplele?Dumneata iei foc pt salariile bonelor ,dar poate nu stii ca unele incep sa se planga daca e lasata in concediu ca nu mai castiga bani in luna respectiva si ca ce fac ele ,cu ce isi platesc intretinerea etc?Unele chiar nu vor carte de munca ca sa ia u7n ban in plus.Cele care sunt la pensie automat isi pierd pensia daca cer carte de munca si asa ca mai bine ia bani din 2 pati.Deci acum cine are dreptate? Nu spun ca nun sunt si bomne care merita dar astea sut decat 2 la suta .Am auzit barfe in parc intre bone despre parintii care le platesc smde .Multe dintre ele sunt niste tate .Mie bona nu-mi mai trebuie .Sunt satula de asta pe care am avut-o .

ATENTIE MAMICI CU COPII F MICI LA ORICE SEMN DE PE CORPUL COPILULUI DV! .

Eu atat am avut de zis despre bone si salariile lor .II dai unei bone dupa 2 sau 3 luni un 7 sau 8 mil daca vezi ca merita dar nu din prima .Am vazut ca pe santier si nu stiu daca e bun ex asta ,unui muncitor i se da 9 mil si asta munceste nu sta sa se uite .

Sper ca nu v-am suparat prea tare celor care lle tineti apararea bonelor .Eu am vb numai in numele meu si din fapte reale si traite de mine si de copilul meu nu din auzite .

In fiecare zi trebuie sa ne hidratam cu apa

poze cu Zanul meu http://pg.photos.yahoo.com/ph/clau2toma/album?.dir=/4f18re2

Postat

Mnarcisaid="red">, eu zic ca daca nu il ajuta la teme, 2 mil sunt suficiente.

Clau2tomaid="red">, si eu eram gata sa renunt la ideea de bona, dar stiu ca daca renunt sa caut, nu gasesc. logic, nu? Deci am zis ca poate o sa gasesc si eu una buna, intr-o zi cu soare... Apoi, ce zici tu de muncitori... nu se mai intampla de multi ani! Muncitorii sunt platiti cu 1 mil pe zi (unii chiar mai mult), asa ca in afara de cazul ca muncesc 9 zile pe luna, nu vad cum ar lua doar atat! Si in domeniul asta cererea e mare. Calitatea majoritatii: proasta. Dar ce sa-i faci, daca e nevoie de ei?

Gandacel, Bogdanel (14.11.2005) si Stefania (16.04.2007)

Postat

Buna tuturor,

Sper ca acest subiect sa nu devina la fel de incins ca si altul despre bone, salarii etc :)

Parerea mea personala :

Salariul se negociaza la inceput. Toate obligatiile, drepturile si ce mai trebuie tot la inceput. Fiecare familie are un buget alocat pentru asta si indiferent cat de mult ar vrea sa dea este extrem de posibil sa nu poata. Astfel incat va cauta si eventual va gasi persoana potrivita care va accepta acei bani si ce trebuie sa faca. Nu conteaza daca X ia 9 milioane daca familia respectiva nu are cum sa dea atat. (si nu inseamna ca nu respecta bonele, dar ca atat se poate, ar vrea sa aiba pentru copii lor pe cineva aproape de ei si bunicii nu au cum )

Stiu persoane care dau 4 milioane, 5, dar si altele care dau 9. Unele fac exact aceleasi lucruri. Inclusiv respecta extrem de mult parintii care le platesc :)fie putin, fie mult. Dar si altele care la acelasi salariu mare in parc nu isi arunca 2 priviri asupra copilului - care e agatat pe undeva sau in picioare in leagan si vin altii disperati ca o sa cada - fiind ocupate cu noutatile din lumea bonelor :) Din pacate se aduna multe si isi impart "povesti din viata de familie"

Acum sunt in concediu prenatal si merg si eu afara cu fetita cea mare. Si asa aflu destule de la bone, bunici mamici de prin parc. Si vad. Si uneori admir o bona alteori ma crucesc....

Fata care este la mine are putine sarcini acum, pentru ca le imparte cu mine in aceasta perioada. Ulterior o sa ii creasca atributiile. dar le discutam inainte si vedem cum cadem de acord. Daca va cere prea mult pentru bugetul nostru vedem cum o sa facem :(

Scuzati lungimea mesajului dar presimteam ca se va duce subiectul intr-o directie in care a mai fost :)

-------------------------

Cristiana si Andreea Mergareatza

Daca iubesti pe cineva, iubeste-l(o) asa cum este nu cum a-i dori sa fie!!

Prietenia e un cuvant pe care multi il rostesc, dar putini il inteleg.

Postat

Dragi mamici!

Va inteleg disperarea de a gasi bone asa cum va doriti: sufletiste, iubitoare de copii, cu bun simt... dar cine le are nu le apreciaza. Acum sa va povestesc un caz: mergand intr-un anumit parc cu copilasul de care am grija in prezent, vad o doamna micuta, in varsta, cu un copilas de un an si doua luni destul de voinic. Am crezut ca este bunica lui... asa de bine se purta cu el. O doamna calma, calda, ca o adevarata bunica. Din vorba in vorba am aflat ca este bona. Copilasul era tare vioi, nu statea o clipa, alerga cat il tineau piciorusele... bona atenta, alerga dupa el, sa nu cada, sa se loveasca. Biata femeie de-abia se mai tine pe picioare de oboseala. Lucreaza 12 ore pe 600 RON. La inceput intelegerea a fost sa lucreze mai putine ore pe acest salariu, urmand sa vina una dintre bunici sa o schimbe... a venit o zi doua si dupa aceea pauza. Lucreaza biata femeie cu acest program de cca. 5 luni. Mi-a zis ca este epuizata... vine dimineata la 7 si pleaca seara la 19, ii este rusine sa le spuna parintilor ca sunt niste cunostinte... Dar lor?!? Nu credeti ca se profita de biata femeie? Macar daca i-ar da un salariu decent la efortul pe care-l face! Ce parere aveti?

Va doresc multa sanatate si succes la gasirea de bone bune!

Postat

Am uitat sa va spun: urca cu el in brate 3 etaje, blocul neavand lift... L-am luat si eu in brate, cred ca are 14-15 kg. Bona, cred ca are max. 40 kg.

Mai sunt si bone bune!

Postat

Lucia52, ai dreptate! Femeia asta merita mai mult si vorbesc din punctul de vedere al mamicii. Si noi, din fericire, avem o bona de care suntem foarte multumiti si fetita mea e f. atasata de ea. In Piatra se plateste cam cu 3-4 milioane o bona, noi ii dam 4 mil, am platit-o la fel si cand nu a venit cate 2-3 saptamani pe luna. De pe 17 sept. fetita mea merge la gradinita si nu va fi nevoie de bona decat cateva ore pe saptamana, dar o sa o platim la fel, pentru ca nu mi se pare normal sa tin o femeie dupa mine, sa nu poata merge in alta parte sa lucreze si sa-i dau mai putin. O sa mai vina de 2 ori pe saptamana sa faca mancare si uneori o sa o mai ia ea pe Iustina de la gradi si o sa stea cateva ore cu ea.

Lora, mami de IUSTINA

Postat

Daca are cineva nevoie de o bona v-o recomand pe mama mea care a crescut 2 copii, deci experienta are. Important este ca ii plac copiii,iar varsta copilului nu conteaza.

Va multumesc!!!

Postat

Buna la toata lumea, eu abia m-am inregistrat si ma bucur sa vad ca aici poti afla foarte multe lucruri. Legat de subiectul acesta tot ce pot sa spun este ca noi am renuntat la bona pentru ca n-am nimerit nicicum una potrivita asa ca la un moment dat dupa repetate schimbari si cautari am renuntat total la idee. Norocul nostru este ca se pot ocupa bunicii de baietelul nostru deocamdata.

Pentru cei care sunt in cautare de bona pentru ca nu au de ales, le doresc multa bafta si sa fie foarte atenti la comportamentul ei.

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...