Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Intrebare salariu bona

Postări Recomandate

Postat
A nu se compara preturile din provincie cu cele din Bucuresti. In provincie viata e mult mai ieftina dar si salariile mult mai mici, nu sunt locuri de munca ca in Bucuresti.Pe urma, salariul unei bone ar trebui sa reflecte cerintele parintilor. Daca vrei doar ca bona sa nu fure si sa nu bata copilul-cum am vazut pe un topic pe aici-atunci o platesti doar pentru atat. Daca vrei o educatoare pentru copilul tau, atunci trebuie sa o recompensezi cum se cuvine. Si mai e ceva - cine e bugetar nu ar trebui sa se gandeasca la bona ci la o cresa de stat sau la o ruda care sa munceasca pe salariu modic.
  • Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat
quote:Originally posted by madli

Si mai e ceva - cine e bugetar nu ar trebui sa se gandeasca la bona ci la o cresa de stat sau la o ruda care sa munceasca pe salariu modic.

id="quote">id="quote">Dap... Ce idee minunata! Cine e bugetar nu are dreptul/pretentia la o bona! Interesant! [bang]Eforie-august
Postat

A nu se compara preturile din provincie cu cele din Bucuresti. In provincie viata e mult mai ieftina dar si salariile mult mai mici, nu sunt locuri de munca ca in Bucuresti.Pe urma, salariul unei bone ar trebui sa reflecte cerintele parintilor. Daca vrei doar ca bona sa nu fure si sa nu bata copilul-cum am vazut pe un topic pe aici-atunci o platesti doar pentru atat. Daca vrei o educatoare pentru copilul tau, atunci trebuie sa o recompensezi cum se cuvine. Si mai e ceva - cine e bugetar nu ar trebui sa se gandeasca la bona ci la o cresa de stat sau la o ruda care sa munceasca pe salariu modic.

id="quote">id="quote">Si daca mama respectiva e singura si tr sa mearga neaparat la servici dupa 2 ani ca altfel ii desfac cartea de munca si beneficiaza de un salariu de 7 mil iar la cresa nu a apucat vre-un loc ce face mama respectiva?Ca eu ma gandeswc cam tot timpul dar eu am auzit numai preturi de lux la bone si ma cam bate gandul mai tarziu daca nu o sa ma mai descurc cu banii sa ma fac si eu bona ca vad ca merge si o sa vin la tine Madli daca imi dai voie si o sa-ti cer vreo 500 de Euiro doar sa am grija de copilul tau .Nu am vrut sa te jignesc ,dar preturile pe care le cer bonele mi se par o jignire .Nu mai zic nimic ca deja am devenit rautacioasa si nu vreau sa zic mai multe .Si cum au zis si fetele in legatura cu institutiile de stat ,sa stii ca de multe ori sunt mai bune decat cele particulare si aici nu mai vreau sa mai intru in amanunt ca iar cine stie ce mai zic .In fiecare zi trebuie sa ne hidratam cu apa poze cu Zanul meu http://pg.photos.yahoo.com/ph/clau2toma/album?.dir=/4f18re2
Postat

O fi vrut fata sa le planga de mila bugetarilor si n-a stiut s-o spuna mai bine, cine stie... Oricum, e trist ca nu-ti poti permite o bona cu un salariu de medic sau profesor...inveti atatia ani, te dedici meseriei si ajungi sa te gandesti ca nu-ti ajunge salariul nici pentru plata intretinerii sau pentru mancare..ce sa mai zici de haine sau sa platesti o bona...

Lora, mami de IUSTINA

Postat

Daca vrei o educatoare pentru copilul tau, atunci trebuie sa o recompensezi cum se cuvine.

id="quote">id="quote">O educatoare pentru copilul tau primeste la gardinita/scoala intre 5 si 7 milioane (cele mai in varsta ajung la mai mult). Are studii de specialitate, studii superioare, a dat niste examene, experienta etc... De ce i-am da mai mult unei persoane fara nici o calificare?Chiar imi doresc sa aflu parerea ta...Eforie-august
Postat
quote:O educatoare pentru copilul tau primeste la gardinita/scoala intre 5 si 7 milioane (cele mai in varsta ajung la mai mult). Are studii de specialitate, studii superioare, a dat niste examene, experienta etc... De ce i-am da mai mult unei persoane fara nici o calificare?

id="quote">id="quote">

asa gandesc si eu si de aceea nu inteleg preturile si pretentiile unei bone...mai bine ati cauta o invatatoare sau o educatoare caci pt acelasi salariu k la stat aici ar avea grija doar de un singur copil,nu de 20-25, cum sunt intr-o clasa...

Chiar bonameaid="red">parca argumenta salariul unei bone prin faptul k este viata copilului la mijloc..dar si la scoala ai viata a sute de copii in mana si nu te plateste nimeni direct proportional cu asta...

In medicina nu mai spun...

dar poate k madli..are dreptate cand spunek noi bugetarii nu ar trebui sa ne gandim la asa ceva...cum de putem sa avem aspiratii atat de inalte la banii pe care ii luam? trebuie sa ne vedem lungul nasului nu?

Pai eu una mai bine renunt la invatamant k sa imi cresc eu copilul decat sa platesc o femeie si sa mai dau si din salariul sotului k sa completez salariul ei...

Madalina +[baietel]Darius Cristian ( 14.12.2006 )

concediu 2007

Darius - luna a 8-a

SITE FULGULETI,

Postat

asa gandesc si eu si de aceea nu inteleg preturile si pretentiile unei bone...mai bine ati cauta o invatatoare sau o educatoare caci pt acelasi salariu k la stat aici ar avea grija doar de un singur copil,nu de 20-25, cum sunt intr-o clasa...id="size1">

Este numai si numai vorba de cererea si oferta de pe piata de munca. Si aici in UK e o mica criza de "bone" (aici se zice childminder si tu duci copilul la ea acasa, nu vine ea la tine)si vreau sa va spun ca cer cite in luna si in stele si lumea le da pentru ca nu au concurenta. O nanny te costa in jur de 1200 lirute sterlinute pe luna si nu prea isi permite oricine. Multe femei nu lucreaza pina cind intra copilul la scoala (la scoala stau de la 9am la 3.15 pm). Asa ca...

Postat

Asa a fost mereu ptr.ca putine femei au placerea sa faca aceasta munca de bona,nu au inclinatie sau sunt constiente ca nu au talent si cunostintele necesare.De fapt e ceva innascut.Am cunoscut femei care nu au avut copii dar aveau o pasiune si o pricepere deosebita si faceau aceasta munca f.bine.Am intalnit si mame care nu erau in stare sa-si creasca propriul copil-nu aveau indemanare si pricepere.E un har de la D.zeu pe care il mai poti imbunatati cu ceva scoala.Nu intotdeauna diploma garanteaza profesionalismul celui ce o detine si o flutura pe la interviuri(indiferent de domeniu)In occident se pune mai mult accent pe calitatile dovedite prin munca decat pe diplome.

quote:Originally posted by Letitia1

asa gandesc si eu si de aceea nu inteleg preturile si pretentiile unei bone...mai bine ati cauta o invatatoare sau o educatoare caci pt acelasi salariu k la stat(+Cotizatiile platite de stat ptr.pensie,somaj,sanatate,concediu de odihna,concediu medical) aici ar avea grija doar de un singur copil,nu de 20-25, cum sunt intr-o clasa(cu cate ore pe saptamana lucrate?)[:D]...id="size1">Este numai si numai vorba de cererea si oferta de pe piata de munca. Si aici in UK e o mica criza de "bone" (aici se zice childminder si tu duci copilul la ea acasa, nu vine ea la tine)si vreau sa va spun ca cer cite in luna si in stele si lumea le da pentru ca nu au concurenta. O nanny te costa in jur de 1200 lirute sterlinute pe luna si nu prea isi permite oricine. Multe femei nu lucreaza pina cind intra copilul la scoala (la scoala stau de la 9am la 3.15 pm). Asa ca...

id="quote">id="quote">Sa te temi de omul prea tacut si de apa prea lina.(proverb turc)Cuvintele sincere nu sunt totdeauna elegante;cuvintele elegante nu sunt totdeauna sincere(Lao Tzi)
Postat

Buna,

De acord ca sunt nejustificate salariile bonelor din Bucuresti. Marea majoritate sunt persoane obisnuite, fara calificare care vor sa castige un ban lejer.

Eu fac parte din categoria bugetarilor si as fi angajat o bona doar daca eram cea mai disperata persoana de pe pamant. Si asta nu pentru ca nu mi-as permite (in ciuda a ceea ce comenteaza alte persoane pe acest forum) ci pentru ca NU MERITA, din punctul meu de vedere. Am avut norocul sa am parte de sprijinul bunicilor de la 2 ani ai fetitei. Acum vom merge la gradi pt ca am considerat ca este vremea. Si am incredere in grija si educatia unei institutii de stat.

Luisa, mami de Dorothy (24 nov 2004)[bibe]

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...