Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Intrebare salariu bona

Postări Recomandate

Postat

Bun deci am citit subiectul si iar ati dat-o in filozofie, (bonamea [xx(]) Pe mine ma intereseaza strict la subiect: cat ofer unei persoane sa stea cu copil de 2 ani si 4 luni si inca unul de 4 luni, cate 5 maxim 6 ore pe zi de luni pana vineri. Nu se pune problema sa le gateasca, sa-i scoata in parc (pentru ca e greu cu doi kinderi dintre care unul alearga si e de traversat un super bulevard asa ca ii scot eu cand ajung) sau de menaj nici atat.

Pratic le da sa manance, se joaca cu ei si ii pune la somn.

La 4 sute de mii pe ora am calculat si iese o suma abracadabranta [alcool] nu pot sa cred ca mi-a reusit din prima acest cuvantid="size1"> [:D]

A, si asta daca ma incadrez in categorie [^], ca nu iau bona ca sa merg nici macar la un serviciu de bugetar ci la scoala, de unde nu iese nik nik nik

Andreea, mama de Filip si Georgia

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Si eu sunt de acord cu Lala daca respecti ceea ce ai spus ca-i ceri,mai ales ca locuieste in apropiere si nu face acel sacrificiu(psihic)de a parasi pe mult timp domiciliul propriu.Va spun ca ptr. o bona interna e o suferinta sufleteasca sa stea la casa altuia,la masa altuia-departe de rude,prieteni,mediul sau,fara [ttv]in timpul liber,multe nu rezista si renunta

quote:Originally posted by Lala_D

Androix pe ghicite ca nu stiu preturi eu as oferi maxim 500 Ron/ luna .( si imi pare mare suma , zau )Dar pentru ce vrei tu doar strict joaca, pus la masa/ somn as cauta o vecina de varsta a treia din bloc , asa la 55-60 de ani si poate iesi mai ieftin .Succes.O zi excelenta !Lala. Fratele mai mare Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 [baietel] )

id="quote">id="quote">Sa te temi de omul prea tacut si de apa prea lina.(proverb turc)Cuvintele sincere nu sunt totdeauna elegante;cuvintele elegante nu sunt totdeauna sincere(Lao Tzi)
Postat

Andreea, de unde ai scos-o cu patru sute mii pe ora? Eu am zis la un moment dat de 40ron pe zi. Eu atat ii dau la a mea, dar pentru 10 ore, tot menajul copilului, iesit cu el afara, si in plus calcatul rufelor mele. Pentru ce vrei tu eu zic ca ar putea da 20, maxim 25 ron pe zi. Asta inseamna 4-5 milioane pe luna. Mi-e teama ca nu-ti vine nimeni sub banii astia, doar daca e, cum zicea cineva, vreo mamaie din vecini.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerillaid="teal">

id="right">
Postat

Gabitza [:D] ai dreptate, m-am tampit. Ramasesem socata de asa suma, la prima vedere pe ora nu zici ca e mult, dar cand am calculat pe luna am ramas masca.

Bonamea, acel sacrificiu psihic de care vorbesti nu-l face ca o ia cineva cu forta din mediul ei, ci pentru ca vine ea de buna voie sa cistige niste bani.

Oricum la noi nu este cazul ca nu am nevoie de bona interna.

Andreea, mama de Filip si Georgia

Postat

eu i-am dat bonei 8 mil/luna cat timp a venit "norma intreaga" adica 9 ore pe zi in medie - pentru tot ce e de facut pe langa copil, plus spalat vase si strans prin bucatarie si dupa ea si dupa noi.

Cred ca e o mare diferenta in Bucuresti fata de restul tarii.

Postat

Eu i-am platit bonei pana sa inceapa vacanta mare 350 lei pt. :dus,adus copilul de la gradi (Maria are 7 ani), scos in parc 1-2 ore, dat sa manance (uneori si pregatea un pranz rapid fripturica la gratar sau snitzel cu ceva garnitura legume, cartofi pr., orez), apoi fata se mai uita putin la desene si se culca timp in care bona dadea cu mopul sau calca, de aspirat ( de 2-3 ori pe sapt.) aspira cat era pustoaica la gradi, dimineata.Cat era copilul la gradi bona isi facea treburile ei - ca statea aproape. Statea de la 7.30-8 pana la 4 sau cand veneam eu de la servici ( in timp ce era fata la gradi bona se ducea la treaba ei - 3 ore).Ii mai dadeam si 3-4 tichete de masa, lucruri si obiecte pe care noi nu le mai foloseam,alimente din cand in cand. Parerea generala era ca ii dau prea mult , mamicile din parc care aveau si ele bone imi reprosau ca a mea le invata si pe ale lor sa ridice pretentii.

Oricum noi am fost multumiti de ea (desi am mai avut si momente mai neplacute) si cred ca si ei i-a convenit, drept dovada a stat la noi cam 5 ani.

Valentina si capritele Maria 10.01.2000 si Zoe 18.01.2007 poze

poze 2

Postat

Buna. Am si eu cateva intrebari legate de bona. Din ianuarie voi incepe munca, asa ca va trebui sa caut o bona pt copilul meu. De cresa nu se pune problema, e prea mic, inca nu merge in picioare singur. Va implini atunci 1 an si 4 luni. Salariul, din cate am citit mai sus, variaza in func tie de responsabilitati. Ce ar trebui sa stiu despre bona? Se inkeie vreun contract? Cum se procedeaza?

nu stiu dc am postat mesajul unde trebuie, dar am vazut subiectul despre bone.

Multumesc,

iulia

Postat

Sincer va spun ca de 6 luni tot stau si ma gandesc cat merita o bona tinand cont de faptul ca marea lor majoritate nu au studii pedagogice iar muunca lor se limiteaza, de obicei, la a sta cu copilul si a se uita la tv cand acesta doarme. Eu la anul, din sept voi incerca sa geasesc o tanti care sa stea cu pitica, mai intai 4 ore sub strica supraveghere si daca se poarta bine cu pitica, o invata ceva ii dau 5.5-6 mil, nu ii convine sa isi caute in alta parte, sa nu uitam ca altii, poate chiar cu studii superioare vand in piata diverse pe aceeasi bani si stau o zi intreaga in picioare fara apa, fara mancare.

O alta varianta care merita luata in calcul e cresa, dar locurile sunt mult prea putine pt numarul mare de solicitari. Contrar celor ce credem multi dintre noi, copiii chiar fac progrese mari la cresa si sa nu uitam ca ne costa doar 1.5-2 mil, cu ce mai dam pe la asistente maxim 3 mil. Cele mai mari avantaje pe care eu le vad la o cresa sunt acelea ca piticul interactioneaza permanent cu altii copiii ceea ce il face sa fie mai putin egoist - invata sa imparta jucariile si au permanent la dispozitie un medic (indiferent cat de nepriceput ar fi e totusi medic si e capabil macar sa cheme o salvare in caz de ceva.

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...