Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Intrebare salariu bona

Postări Recomandate

Postat
Ca pentru orice alta marfa, pretul e reglat (si) de raportul dintre cerere si oferta. Cand trebuie sa te intorci la serviciu sau la scoala si pur si simplu n-ai bunici/rude/vecine binevoitoare cu care sa poti lasa copilu in timpu ala, dai cat iti cere si zici mersi ca ai gasit-o (pe bona, adica)
  • Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Eu am avut grija de o fetita de 1,2 din bloc un an de zile pana s-au mutat iar apoi am avut-o pe a mea care acum este maricica 6 ani si sincer va spun ca nu este asa de greu cand sant mititei sint chiar foarte haiosi.Daca ar fi sa mai ajut pe cineva care sta aproape de mine as face-o si pe mai putini banii doar ca sa am o ocupatie cat am gargarita mea la gradi asa ca astept oferte.Este o responsabilitate mare sa stai cu copilul alcuiva dar nu este asa de greu sa fim serioase.

dana vlasceanu

Postat
quote:Originally posted by cristianamat

Sincer va spun ca de 6 luni tot stau si ma gandesc cat merita o bona tinand cont de faptul ca marea lor majoritate nu au studii pedagogice iar muunca lor se limiteaza, de obicei, la a sta cu copilul si a se uita la tv cand acesta doarme. Eu la anul, din sept voi incerca sa geasesc o tanti care sa stea cu pitica, mai intai 4 ore sub strica supraveghere si daca se poarta bine cu pitica, o invata ceva ii dau 5.5-6 mil, nu ii convine sa isi caute in alta parte, sa nu uitam ca altii, poate chiar cu studii superioare vand in piata diverse pe aceeasi bani si stau o zi intreaga in picioare fara apa, fara mancare. O alta varianta care merita luata in calcul e cresa, dar locurile sunt mult prea putine pt numarul mare de solicitari. Contrar celor ce credem multi dintre noi, copiii chiar fac progrese mari la cresa si sa nu uitam ca ne costa doar 1.5-2 mil, cu ce mai dam pe la asistente maxim 3 mil. Cele mai mari avantaje pe care eu le vad la o cresa sunt acelea ca piticul interactioneaza permanent cu altii copiii ceea ce il face sa fie mai putin egoist - invata sa imparta jucariile si au permanent la dispozitie un medic (indiferent cat de nepriceput ar fi e totusi medic si e capabil macar sa cheme o salvare in caz de ceva.AICI MI-AI PLACUT,ASA E :TREBUIE SA AI CEVA SCOALA SA STII SA CHEMI O SALVARE.AI O BILA ALBA DE LA MINE.

id="quote">id="quote">Sa te temi de omul prea tacut si de apa prea lina.(proverb turc)Cuvintele sincere nu sunt totdeauna elegante;cuvintele elegante nu sunt totdeauna sincere(Lao Tzi)
Postat

IN SFARSIT UN RASPUNS CORECT,INTELIGENT,SCURT SI LA OBIECT.PRETUL SE NEGOCIAZA-FORTA DE MUNCA E O MARFA CARE SE VINDE,SE NEGOCIAZA,ASTA E REGULA ECONOMIEI DE PIATA.IAR CALITATEA SE PLATESTE,DECI AR TREBUI PLATIT SI IN FUNCTIE DE CALITATEA SERVICIULUI EFECTUAT.MA GANDESC CA DACA SI MEDICII SI PROFESORII DE EX.AR FI PLATITI IN FUNCTIE DE CALITATEA MUNCII PRESTATE CE S-AR INTAMPLA!?(ca la fotbalisti de ex.)IN FABRICI TOTUL E PLATIT PE OPERATII-FACI ASTA EI ATAT,MAI FACI SI ASTA MAI EI ATAT,TOTUL E SCRIS NEGRU PE ALB IN ACTE SI CONTRACTE.intre bone si parinti nu exista contracte deci se fac abuzuri de ambele parti cu nerusinare,nu este nimic reglementat in scris,deci nici despre pretul acestei munci.

quote:Originally posted by claza

Ca pentru orice alta marfa, pretul e reglat (si) de raportul dintre cerere si oferta. Cand trebuie sa te intorci la serviciu sau la scoala si pur si simplu n-ai bunici/rude/vecine binevoitoare cu care sa poti lasa copilu in timpu ala, dai cat iti cere si zici mersi ca ai gasit-o (pe bona, adica)

id="quote">id="quote">Sa te temi de omul prea tacut si de apa prea lina.(proverb turc)Cuvintele sincere nu sunt totdeauna elegante;cuvintele elegante nu sunt totdeauna sincere(Lao Tzi)
Postat
nu iti trebuie scoala, iti trebuie bun simt si capacitate de a reactiona rapid. Am citit tot pe aici pe forum ca unele bone refuza si sa dea medicamentele copiilor pe motiv ca le e mila. Ce naibi sa faci cu o bona dinasta? Daca in timp ce mananca copilul se ineaca, e in stare tanti aia sa-l ia si sa-l zgultuie bine ca sa-i salveze viata?
Postat

Meseria de bona e ca oricare alta in care pot fi si adevarati profesionisti si uscaturi(fiecare padure cu uscaturile ei).Eu de exemplu am avut si probleme si satisfactii cu medici,profesori,zugravi,etc.Pana am gasit ce trebuia am suportat si incopetenta unora.Bani am fost nevoita sa dau la fel si celor buni si celor rai.Asta e viata.Nici recomandarile nu reprezinta intotdeauna o garantie.Totul e pe incercate.Iti convine mai apelezi la acel profesionist,nu-ti convine il eviti in viitor,si eventual spui si altora.Dar daca ai chef sa-ti bati joc de cineva ii recomanzi tocmai ce tie nu-ti convine(ca mai sunt si oameni din astia pe lume)[:D]

Sa te temi de omul prea tacut si de apa prea lina.(proverb turc)

Cuvintele sincere nu sunt totdeauna elegante;cuvintele elegante nu sunt totdeauna sincere(Lao Tzi)

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...