Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Nu vrea/poate sa inghita

Postări Recomandate

Postat

De ceva timp ne confruntam cu o problema destul de mare din punctul meu de vedere. Carina (1 an si 7 luni) nu vrea sau nu poate sa inghita. Inca nu imi pot da nici eu seama. Inghite orice daca e foarte bine pasat si daca e destul de moale (cat sa curga din lingurita). Mananca foarte bine iaurturi, supa foarte bine pasate, piureuri de fructe dar daca ii dau ceva mai solid fie scuipa fie mesteca si cate jumate de ora dar nu inghite. Azi dimineata am incercat sa ii dau ou prajit destul de moale cu telemea rasa deasupra si cubulete de rosii. A mestecat o gramada dar nu a inghitit. Nu i-am mai dat nimic pana la 14 cand a primit ciorba de rosii nepasata. Nu avea carne in in ea ci doar bucatele de morcov, cartof, rosie si putina painica. A mestecat ea ce a mestecat dar de inghitit nici nu a fost vorba. Se mai ducea ceva pe gat cu noduri cand primea cateva lingurite de zeama una dupa alta. Masa a durat mai mult de 40 de minute in care ea a tot mestecat dar a inghitit mai nimic (doiar zeama si ce mai mergea accidental cu ea). Nu mai stiu ce sa ii fac. Nu mi se pare normal sa ii pasez absolut orice. Sunt multe mancaruri pe care un copil la varsta ei ar trebui sa le manance dar pe care ea nu pune gura pentru ca nu se preteaza pasatului asa fin. Daca v-ati confruntat cu asa ceva sau daca ati auzit de ceva problema de genul asta va rog sa ma ajutati ca nu cred ca mai rezist mult. [alcool]

Anda si printesuca Carina (1 an si 6 luni)

http://community.webshots.com/user/andamihai

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Eu cred ca nu-i cazul sa te ingrijorezi si nici sa-ti pierzi rabdarea,probabil ca pe moment n-ai alta solutie decat sa-i pasezi in continuare mancarea.Si sa incerci mai tarziu sa-i dai treptat mancare pasata in care sa fie si cate o bucatica de ceva la care nu tre sa mestece foarte mult(morcov,cartof,etc).Treptat cresti cantitatea de bucatele din mancarea pasata.

Da-i sa rontaie biscuiti,paine,felii de mar,portocala(chestii care-i plac).I-ai dat pana acum?Mananca fara probleme?

Iti doresc rabdare si numai bine si tie si fetitei![:)]

Lia&Andrewid="Comic Sans MS">id="red">

Postat

Mersi de incurajari Lia!

I-am dat bucatele de mar sau biscuiti, rontaieli in general si dupa ce le mesteca le scuipa sau le tine in gura multisor pana trebuie sa plecam undeva sau sa mearga la nani si atunci i le scot eu. Sunt si situatii in care mai inghite din ele dar prea putine. Sper sa fie doar o faza asa cum spui.

Postat

Azi a mers la medicul de familie ca sa ii ducem niste documente si i-am spus si de treaba asta. Ne-a recomandat sa luam o luna picovit si tot o luna spune el peritol. Am tot citit pe forum despre peritol, astept sa il cumpar sa citesc si prospectul si sa ma hotarasc daca ii dau si daca da cat timp.

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...