Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Bauturi, mixaje la blender, etc.....


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

 

LICHIOR DIN FRUCT DE SOCid="blue">

INGREDIENTE:id="purple">

-1kg fruct de soc

-1l alcool sau rom alb

-250g.zahat

-1/2l-1l apa

 

PREPARARE:id="purple">

-Fructele alese,spalate se zdrobesc si se amesteca cu alcoolul dupa care se pun intr-un botcan mare.

-Borcanul se tine intr-un loc cu soare intre 6-8 saptamini pina ce a luat culoare.

-Totul se filtreaza si zaharul se fierbe cu 1/2l apa si se amesteca cu

extractul de soc.

-Totul se toarna in sticle inchise la culoare si se depoziteaza intr-in loc intunecat.

 

[cheers]

 

schuster laura

Postat

LICHIOR NE NUCIid="blue">

INGREDIENTE:id="purple">

-750g nuci(culese in iunie)

-15g scortisoara

-5g cuisoare

-350ml apa

-200g zahar

-1/2l alcool

 

PREPARARE:id="purple">

-Nucile in prealabil maruntite se pun intr-un borcan se toarna alcoolul,se astupa bine si intr-un loc cu soare se tin 2 saptamini.

-Dupa aceea totul se filtreaza se pun scortisoara si cuisoarele si se mai tine in acelasi loc 1 saptamina.

-Apa cu zaharul se fierb,se racesc si se toarna peste lichior si se mai tine 2 zile dupa care se filtreaza,se toarna in sticle se astupa si........[cheers].

 

schuster laura

Postat

Shake cu fructe de la congelator:id="red">

Ingrediente pt 4 pahare: 500g capsuni, 1 banana, 250g iaurt, 2 lg sirop de capsuni, 4 lg suc de limete.

Spalati capsunile, curatati-le, apoi taiati-le pe jumatate. Decojiti banana, apoi taiati-o in felii. Lasati fructele cca 30 min in congelator. Puneti fructele congelate cu iaurtul, siropul de capsuni si sucul de limete intr-un blender, pasati-le, apoi puneti-le imediat in pahare. Ornati shake-urile cu capsuni si feliute de banane, daca doriti.

 

Crema de caiseid="orange">

Ingrediente pt 4 pahare: 1 conserva caise (850 ml), 1 lamaie, 350 ml suc de maracuja, 150 ml frisca

Scurgeti caisele de suc, apoi colectati-l si masurati 200 ml din acesta. Spalati lamaia sub jet de apa fierbinte, dati-o prin razatoare si pastrati 1/2 lingurita de coaja rasa pentru shake. Amestecati-o cu sucul de maracuja, precum si cu frisca si jumatatile de caisa intr-un blender. Umpleti paharele cu crem ade fructe rezultata, apoi ornati-le dupa dorinta cu feliute de lamaie.

 

Shake cu piersica, zer si mentaid="limegreen">

Ingrediente: 1 conserva de piersici (850 ml), 2 lg zahar pudra, 4 fire de menta, 300 ml zer, 1 lg suc de lamaie

Amestecati piersicile din compot cu sucul si pasati-le intr-un blender, apoi presarati zaharul pudra. Spalati firele de menta, rupet-le frunzulitele, apoi amestecati-le cu zerul si sucul de lamaie si turnati totul peste piersicile pasate. Dati amestecul inca o data prin blender, apoi turnati-l in pahare. Ornati cu felii de lamaie.

 

 

Sursa: revista "Ioana" din 27.05.2004

 

"I shall be telling this with a sigh

Somewhere ages and ages hence:

Two roads diverged in a wood, and I--

I took the one less traveled by,

And that has made all the difference."(Robert Frost)

 

 

  • 2 luni mai târziu...
Postat

Nectar de piersici/caiseid="red">

 

postat de Rebeca

26/07/2004 : 17:46:41

 

Anul acesta am pregatit pentru prima data nectar de caise dupa o reteta de la mama soacra. Trebuie sa dai caisele bine coapte prin separatorul de rosii(poti sa faci asta cam de doua ori). Pulpa si sucul obtinut le amesteci cu apa in proportie de 1:1, adica atatia litri de apa cati litri de suc si pulpa ai obtinut. Adaugi zahar dupa gust( e bine sa il faci mai dulce pentru a pastra aroma fructelor) si il pui la fiert intr-un vas cu fundul gros ca sa nu se lipeasca(eu am folosit oala sub presiune fara sa ii pun capacul, bineinteles)Il lasi sa fiarba si dupa ce i-ai adunat spuma il pui imediat, fierbinte in sticle pe care le capsezi. Le acoperi cu o patura si le lasi sa se racesca incet.

Sper sa iti reuseasca!

 

Rebeca,

 

postat de Clopotzel

27/07/2004 : 15:36:05

 

multi multi [dual][pup][pup][pup]!

Am doar o intrebare: nu trebuie pus si ceva aspirina?!? Sigur tine pe iarna?!?

Mersi mult mult de tot!

Am cautat cu disperare pe internet dar nu am gasit nimic!

 

Nu spune hop pana nu sari.

 

postat de anda141

27/07/2004 : 16:03:04

 

Nu trebuie aspirina, tine foarte bine fara. Eu nu pun aspirina la nimic si nu am probleme, daca le sigilezi fierbinti tin foarte bine!!

Succes!!

 

Monica si bebe Albert

( 19.ian.2004)

http://community.webshots.com/user/monica1816

 

 

postat de Clopotzel

27/07/2004 : 16:26:07

Anda141, mersi mult!

Nici eu nu sunt fun aspirina, dar la cele care nu le fierb prea mult..imi e teama sa n-o patesc!

Dar de fapt..cred ca e la fel ca la sucul de rosii, iar la ala eu nu pun aspirina..

Multumesc fetelor mult de tot!

 

Nu spune hop pana nu sari.

 

postat de Rebeca

27/07/2004 : 16:54:35

Nu se pune aspirina, iar de tinut, tin! Eu am nectar de capsuni de la mama soacra de acum doi ani pregatit dupa aceeasi reteta si e foarte bun!

Abia anul acesta am pregatit si eu singura, dar sper sa imi fi reusit si mie.

Va [pup] pe toate si va doresc spor la treaba!

 

Postat

Caisataid="red">

 

postat de adda

19/07/2004 : 10:56:17

 

Eu nu am facut niciodata caisata; reteta de mai jos e copiata dintr-o carticica "Bauturi si dulciuri din fructe":

 

3 kg de caise, dar relativ mici, 3 kg de zahar, 1 litru si jumatate de spirt alb

 

Se spala caisele, se inteapa de cateva ori cu un ac gros, se pun intr-o sticla cu gatul larg (de 5-6 l). Se astern caisele si zaharul in straturi alternative, ultimul fiind de zahar. Se toarna spirtul (in cazul tau, tuica), se leaga gatul sticlei cu celofan sau cu pergament si se tine 3-4 saptamani la loc insorit, clatinand f. usor sticla la 2-3 zile. Dupa 3-4 saptamani sticla se asaza la loc racoros. Cand se serveste, bautura se strecoara printr-un tifon pus in doua. id="navy">

 

[8**]Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza.[8**]

 

postat de joxy

19/07/2004 : 12:59:55

 

Eu stiu reteta din familie.. cum se fac toate lichiorurile de fructe:

 

se pun fructele cu zahar la fermentat (zahar maxim 1/2 din cantitatea de fructe)

Cand fermenteaza se pune alcoolul, cantitate ce se apropie de cantitatea de fructe.

 

Ex: 1 kg. de caise, 1/2 kg. zahar, 1l alcool.

2 kg. visine, 1 kg. zahar.. 1,5 l alcool

s.a.m.d.

 

Intotdeauna a iesit f. bine.[cheers]

 

Cu respect,

Florin

 

Choose lifeid="size1">

Postat

 

Retete ptr. Nescafe frappe sau Cappucinoid="red">

 

postat de Adina Iulia

03/08/2004 : 15:25:56

 

Nescafe frappe cum fac eu: 1 lingurita jumate de ness, 1 lingurita jumate de zahar, 2 cuburi de gheata, o lingurita de inghetata, cateva picaturi de lapte - le agit in blender. (manual sau cum vrei tu). Iese o spuma. O torn in pahar si apoi adaug lapte pana se umple paharul.

Deasupra pui frisca (daca mai vrei).

Este printre singurele "treburi" de bucatarie pe care le stiu.[:D]

Cappucino habar n-am.[:D]

 

Adinaid="purple"> + [copil]Olivia Karla 04.03.2004 id="red">

pozele noastre id="red">

 

postat de CRIXIA

03/08/2004 : 15:29:18

 

Cappucino:id="red">

2 lingurite nes peste care se toarna apa fierbinte(120 ml), apoi o cupa de frisca si cativa stropi de rom, dupa care se indulceste.

 

CriXia

http://community.webshots.com/user/crixia

 

postat de alesandra

03/08/2004 : 16:44:23

 

Secretul pentru un cappucino bun este laptele si cafeaua. In Italia se face in felul urmator :

-se prepara un espresso, iar peste se adauga spuma de lapte ( lapte gras ).

 

Daca nu ai aparatul de espresso (care are si dispozitivul de facut spuma de lapte) nu ai cum sa prepari un cappucino adevarat.

 

Chiar si cafeaua "espresso" e dificil de facut. In putine locuri in Ro am baut un espresso adevarat.

 

 

postat de elena_ltd

03/08/2004 : 22:11:49

 

Nescafe frappe cum il prepar eu pentru un pahar mare: 1-2 lingurite de nes, 1-2 lingurite zahar, 2 cupe inghetata (de preferat vanilie), putin rom (sau doar esenta de rom), frisca la greu deasupra si daca ai prin bucatarie, un dressing de ciocolata pentru aspect peste frisca. Eu nu amestec ingredientele. Ma rog, cu exceptia nesului si zaharului. [:D]

Iese la fel de bun si cu cafea rece.

 

Chiar azi am cumparat un nes si mi l-a dat la promotie insotit de un pliant de retete nescafe. Uite-le:

 

1. Nescafe Frappeid="red"> - Pune in shaker o lingurita nes, doua lingurite zahar, putina apa si 2-3 cuburi de gheata. Dupa ce scuturi bine shakerul vreo 30 sec, toarna continutul intr-un pahar rece si adauga lapte. Si un pai.

 

2. Nescafe Frappe Mint id="red">- Pune in shaker o lingurita nes, doua lingurite zahar, putina apa si 2-3 cuburi de gheata. Dupa ce scuturi bine shakerul adauga 50 ml lichior de menta si orneaza cu frisca.

 

3. Nescafe Frappe Cream id="red">- Pune in shaker o lingurita nes, doua lingurite zahar, putina apa si 2-3 cuburi de gheata. Dupa ce scuturi bine shakerul, adauga lapte, 2-3 lingurite inghetata de vanilie.

 

4. Nescafe Frappe Mocha id="red">- Pune in shaker o lingurita nes cu una de nesquik, doua lingurite zahar, putina apa si 2-3 cuburi de gheata. Spumeaza amestecul la shaker, apoi adauga lapte. Poti completa cu gheata sau inghetata.

 

Elena, mami de Oana si Mihai

ne vedeti aici

 

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Creează nouă...