Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sfestania???

Postări Recomandate

Postat

[ruga]

Am pierdut o sarcina mult dorita si asteptata in primavara [:(], si preotul la care am fost ne-a spus ca ar fi bine sa facem o "sfestanie" la inceputul primului post.

Am inteles ca sfetania este sfintirea apei in casa, si nu sfintirea casei pe care oricum noi am facut-o si ca se face de obicei daca ai avut o pierdere sau un deces in casa.

Ce trebuie si cum trebuie sa ne pregatim pentru sfestanie?

Este o anumita regula sa astept preotul cu anumite lucruri ca si la sfintirea casei?

Ana

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat
..daca tot ai vorbit cu un preot despre sfestanie ar trebui sa-l intrebi tot pe el ce trebuie sa faci,cu ce sa te pregatesti...indiferent cit e taxa ar fi bine daca ai putea sa dai si o donatie bisericii...
Postat

Eu stiam ca pentru sfestanie trebuie sa pregatesti un vas cu apa (care va fi sfintita), ulei si faina (care la fel vor fi sfintite si le vei folosi la mancare) sa ai lumanari in casa si o lingura de metal sau ceva similar in care se va arde tamaia...

Preotul sfinteste apa, si apoi stropeste in intreaga casa, si apoi

afuma cu tamaie.

Este bine ca sfestania sa se faca cel putin o data pe an in casa, in special in posturi.

V.

veni, vidi, Victorie!

• 2 luni mai târziu...
Postat

Ana,

vorbeste cu preotul ca sa stabiliti cand sa vina. Trebuie sa pregatesti un vas (castron sau asa ceva) in care va pune apa,

1 lumanare normala care va sta aprinsa in timpul slujbei si un suport in care sa pui lumanarea (sfesnic sau pahar). Nu mai stiu sigur daca-ti trebuie un pic de ulei, dar oricum ai in casa asa ceva.

E bine sa fiti acasa si tu si sotul tau. Veti da preotului o suma de bani cat va lasa inima si buzunarul. Sa aveti casa curata si aranjata ca el intra si da cu aghiasma prin toate incaperile. Nu te supara

ca-ti spun, doar ca sa fii pregatita ca intra peste tot.

AR fi bine sa tineti postul acela si pe altele in masura posibilitatii.

Neaparat sa chemi preotul, nu poate decat sa te ajute.

Numai bine,

Maria

• 4 săptămâni mai târziu...
Postat

Draga Annaa, Am citit mesajul tau.Trebuie sa-ti spun ca si eu am pierdut o sarcina , tot dorita enorm de mult, si acum, dupa ceva vreme, am o bebelusa superba de 6 luni si ceva.Dar, numai cu ajutorul slujbelor, a sfestaniei, a posturilor...samd.Fara asta nu as fi reusit, pentru ca am avut destui "binevoitori" care ne-au dorit "binele". Daca ai nelamuriri potzi sa ma intrebi. Succes...si nu uita ca fara Dumnezeu nu putem fi. Danutza & [bb] Raina

quote:Initial creeata de annaa

[ruga]Am pierdut o sarcina mult dorita si asteptata in primavara [:(], si preotul la care am fost ne-a spus ca ar fi bine sa facem o "sfestanie" la inceputul primului post.Am inteles ca sfetania este sfintirea apei in casa, si nu sfintirea casei pe care oricum noi am facut-o si ca se face de obicei daca ai avut o pierdere sau un deces in casa.Ce trebuie si cum trebuie sa ne pregatim pentru sfestanie?Este o anumita regula sa astept preotul cu anumite lucruri ca si la sfintirea casei?Ana

id="quote">id="quote">

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...