Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Echilibrul in alimentatia copilului

Postări Recomandate

Postat

Dragilor si dragelor,

ma preocupa de mult timp alcatuirea unui orar fix de alimentatie al copilului meu. Si cum nu am langa mine nici un dietetician, m-am gandit sa apelez la ajutorul vostru.

Am citit in revista "mami" ca prezenta zilnica si completa a vitaminelor se face simtita prin consumarea a 2 fructe si 3 legume diferite pe zi. De asemenea, am mai citit ca vitaminele nu-si fac rezerve, ci ele trebuie sa existe, de asemenea, in fiecare zi in mancarea noastra.

Au mai ramas carnea, lactatele, cerealele, ouale. Ele ar trebui impartite in mod echilibrat pe zile, astfel incat rezultatul sa fie optim. Am uitat mierea, de ex, care este singurul dulce care mi se pare ok in afara de zaharul din fructe.

Se incumeta cineva sa inceapa primul schema de orar de alimentatie ?

Precizez ca as vrea ca acest orar sa se adreseze copiilor de peste 1 an, care pot manca aproape orice. Laolalta cu parintii cuminti, care ar trebui si ei sa manance la fel[:D].

Si mai precizez ca ar trebui sa ne gandim si ca noi, mamicile, nu prea avem timp, si am putea economisi din el, de ex. gatind o ciorba de legume cu pui care sa fie data la pranz timp de 3-4 zile.

Eu dau prima exemplu cu ziua de luni :

lapte (calciu)

ciorba de legume cu carne (polivitamine)

peste fiert(????)

kiwi (vit C)

mar (vit C)

iaurt cu cereale (B-urile)

paine prajita cu putina miere

Nu conteaza cantitatile si ordinea, vreau doar sa stiu ca ii asigur in fiecare zi ceeace ii trebuie. Intr-o saptamana ar trebui concentrat totul, astfel incat sa stiu intotdeauna ce-i dau martea, de ex, ca sa fiu mai organizata si cu banii si cu mancarea, bineinteles ca exceptiile vor fi, dar e vorba de schema de baza.

Marti :

Lapte

Ciorba de legume cu carne

placinta de spanac (fe)

ou (fe)

....?

Astept variante de la cat mai multe persoane, dar toate variantele sa precizeze si substantele nutritive, ca la sfarsit sa strangem info si sa facem ca alimentatia copiilor si a noastra sa devina mai usor de suportat ...........si pt. creeri cu pitici pe ei, asa ca al meu.

cu drag, Irina

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Draga ira, pe piata romaneasca a aparut o carte a lui Laurentiu Cernaianu care se numeste "400 de retete culinare pentru copilul tau 0-3 ani".Gasesti acolo nenumarate meniuri, nr de calorii...mie mi se pare bunuta cartea...

victoria si minunea mea Daria

Postat

Irina draga, este cam exagerat ce zici tu....din cauza ca bebeii nu joaca dupa cum canta parintii lor!Intr-o zi au pofta de ceva, intr-o zi de altceva.Asa ca liber la fantezie, si ai grija sa aiba fructe proaspete zilnic, legume cat incape, proteina la alegere, nu conteaza in ce zi le dai.Ce tu mananci dupa program? Viata e elastica!

In rest...Sofia se vindeca de rubeola, iar eu am ratat complet examenul de dizertatie la master ca emanuel a facut oreion, asa ca in loc sa stau singura in Buc. 2 sapt. sa compun am ingrijit bonlavi...Te pup si nu cred ca ne vedem, nu va trebuie boli la plecare...

Poate vorbim la tel? Poti suna si la 11 noaptea.Acum sunt la sora-mea sa compun....

Sabina & Sofia Galagia

Postat

draga Irina eu nu ma incumet sa fac un meniu saptamanal pentru ca probabil nu l-as respecta.depinde mult si de ce ai in casa cand te apuci sa gatesti si ce-i place copilului.dar merg pe principiul sa aiba zilnic legume, fructe, lactate si carne sau oua.

dar nu m-as supara sa vad sugestii de la mamici organizate:)

cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor)

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...