Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Picioruse in ghips-sfaturi

Postări Recomandate

Postat

Fetita mea are de azi piciorele in ghips. Are aproape 11 luni si s-a nascut cu talpitele deformate. Are picioarele in ghips pana la pampers, cu genunchii flectati si cu talpile mult trase spre exterior. Si eu culpabilizez mult ca am avut incredere in pediatru care mi-a spus ca nu-i nevoie de ghips si iata ca tot aici am ajuns, puiuta e mare, nu se poate juca de dormit...acum doarme ca e franta de atata plans...i-am pus niste scutecele sub pietroaie ca sa nu-i apese pe coapsa ghipsul. De ce am scris??? Doctorii pe aici nu prea obisnuiesc sa-ti spuna mare lucru despre ce te asteapta dupa un tratament anume, oricat ai fi de catar si oricat i-ai bate la cap. Acu mie imi bantuie mintea tot felul de intrebari...daca nu-i circula sangele cum trebuie, ca mi se pare tare strans, daca o sa-i opreasca cresterea sau o sa i se deformeze picioarele in lungimea lor (reparam talpile, stricam tot piciorul), daca o sa aiba probleme de decalcifiere, de atrofie musculara, de lipsa a somnului din cauza imposibilitatii gasirii unei pozitii comode, de lipsa a poftei de mancare (puiul meu este si asa foarte slabut, are numai 7,400kg...)...poate are nevoie de ceva vitamine...va rog, daca ati trecut prin asa ceva si stiti ce se poate intampla, lamuriti-ma si pe mine

victoria si minunea mea Daria

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Oh, Victoria, imi pare tare rau pentru micutza ta Daria, si nu stiu ce sa-ti spun. Dumnezeu s-o ajute sa se faca repde sanatoasa si sa scape repede de ghips.

Salvati un inger:

www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Postat

buna,

baiatul meu a avut picioarele in ghips timp de doua saptamani (avea aproape 5 luni). Cresterea nu s-a oprit din cauza asta, picioarele nu s-au deformat, nu a avut probleme de atrofiere musculara, lipsa de calciu, somn, alimentatie, etc. Ce-i drept nu incepuse inca sa mearga (statea doar in fund).

In prima zi a fost destul de obosit/bulversat dar dupa aceea totul a intrat in normal.

Pt ca el era destul de solid (4 kg la nastere si a luat constant 1kg/luna) medicul ortoped ne-a recomandat sa nu ii dam fainoase si ne-a spus ca va incepe sa mearga foarte greu.

Am respectat recomandarea referitoare la fainoase, la 8 luni copilul se ridica in picioare tanandu-se de marginea tarcului iar la 9 luni mergea tinut de manuta. Acum are aproape 4 ani si nu isi aminteste de experienta respectiva.

Dupa scoaterea bandajului ghipsat a urmat o perioada in care i-am facut zilnic masaj la picioare (ortopedul ne-a aratat cum) si i-am pus in fiecare seara niste atele ghipsate.

Va urez sa aveti parte de calmul si rabdarea necesare parintilor ce trec prin astfel de incercari.

Postat

Buna,

Noi avem o prietena a carei fetita s-a nascut cu luxatie congenitala de sold, si de la 6 luni e in ghips, dar toata, mai putin talpile, mainile si burtica sa nu o preseze si sa verse. Si trebuie sa stea asa 6 luni, au trecut deja 3 luni, i-a schimbat ghipsul si totul e OK. Acum a pus-o iar in ghips. Asa e tratamentul, in total 6 luni ghips.

Trebuie sa te rogi pentru puiul tau si Dumnezeu o sa te ajute.

Eu ma gandesc sa-i dai multe lactate.

Baietelul meu mananca mult iaurt si am inteles ca e bine pentru oase si toate......

Azi i-am dat iaurt de casa cu pulpa de caise si o lingurita miere.

Incearca sa-i dai mult iaurt si branza in diverse combinatii, cu mamaliga, sau cu pulpa de rosii stii tu.....

Multa sanatate, si asteptam sa ne povestesti cum o sa alergi toata ziua dupa ea prin parc.

o mamica

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=7203&cid=4044

Postat

Al meu are 5 zile si e in ghips cu un piciorus. N-a avut loc in burtica, si a stat cu talpa ridicata. Nu e tocmai placut, ca si parinte,sa-ti vezi copilul asa, dar gandeste-te ca nu o sa-si mai aminteasca, si e un rau mic acum pt ea, care-i face un bine mare pt viitor.

linisteste-te in privinta circulatiei sangelui, observa -i culoarea pielii, si daca nu e albastra, inseamna ca e in ordine. picioarelele nu vor fii afectate, tocmai de asta le-a pus in pozitie flectata, sa fie cat mai fiziologic. Si tu cand stai intinsa ai picioarele usor indoite, si nu drepte, ca atunci cand stai in picioare. vei face pe urma gimnastica cu ea, si muschii se vor dezvolta normal. E doar incomod pt ea, dar va trece peste. Nu-i arata ca te streseaza ideea, ii vei transmite si ei o stare de agitatie! Cu incredere, medicii stiu ei ce fac. Intreaba pediatrul sau o farmacista, ce sa-i dai de mancare.Succes

Sa fiti iubiti

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...