Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum vi se adreseaza copiii?

Postări Recomandate

Postat

Carina (1 an si 8 luni) a invatat acum vreo 4 luni ca pe mami o cheama Anda si pe tati Mihai. De atunci, in functie de situatie, starea ei ne striga fie mami si tati, fie pe nume. Pana aici nici o problema. In schimb, intr-o zi in parc, Carina ma tot striga pe nume sa imi arate ceva iar o alta mamica s-a aratat foarte afectata de treaba asta. Mi-a spus chiar ca ea nu ii raspunde copilului ei (de aceeasi varsta ca si Carina) daca este strigata pe nume. Mi-a explicat chestia asta prin faptul ca ea vrea ca al sau copil sa stie foarte clar ca ea e mama lui si nu X. Voi ce parere aveti despre treaba asta? Pe voi cum va striga copiii vostri mai mici sau mai mari?

Anda si printesuca Carina (1 an si 6 luni)

http://community.webshots.com/user/andamihai

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Mie mi-ar place sa imi spuna mami si nu pe nume (n-am copii, e doar o parere) ... dar cred ca depinde de parinte si nu de cei din jur, nu? Un copil nu va fi mai putin respectuos fata de parinte daca il striga pe nume. Cred ca e doar o bariera (imaginara) care cade si poate ca asa copilul e mai "prieten" cu parintii? E cam ca vorbitul cu "dumneavoastra" care se practica odata ... la unii parinti.

Toulouse, la ville rose

[roker]

Postat

Eu nu vad nimic nepoliticos in a-mi spune pe nume sau mami.

Consider ca atata timp cat eu sunt prietena lor si ne intelegem bine sa ma strige cum vor ei.

Rebecca are 5 ani si jumatate,pana sa mearga la gradi mi-a spus mami,apoi a venit cu formule de politete la nodul:

-Imi dati voie....?

-Dumneavoastra.....

-Pot sa fac...?si altele.

Am incercat sa-i explic atunci ca D-na la gradi doreste sa fie politicosi,dar acasa poate sa renunte la aceste formule,in schimb ea nu a vrut sa renunte i se pareau niste lucruri foarte atragatoare.

Acim ma striga cand mamai,cand Cary si totul e OK.

Vreau sa fiu prietena ei,sa aiba incredere in relatia noastra si sa nu se fereasca de mine(eu punand bariere,sau impunandu-ma intr-un anume fel).

Axel inca nu are formula de adresare fiind prea mic.

Ce gandeste LUMEA despre asta(imi a-mi spune pe nume sau mami)putin ma intereseaza,caci eu stiu mai bine cine sunt pentru copiii mei.

Postat

Diana ne spune mami si tati, dar daca ma striga sotul meu sau altcineva din familie pe nume, incepe si ea sa strige asa dupa mine, stie ca pe mami o cheama Daniela si pe tati Mhai (Mihai)!

[*] Dana si Diana-Maria [*]

http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072

paginuta personala:

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Postat
quote:Initial creeata de carina

Mi-a explicat chestia asta prin faptul ca ea vrea ca al sau copil sa stie foarte clar ca ea e mama lui si nu X.

id="quote">id="quote">Asta chiar e o explicatie amuzanta. Pai numai asa afla bietul copil care-i mama lui? Eu credeam ca mai are si alte cai de a afla...Ce-mi plac mie mamicile astea care simt nevoia sa te aduca pe calea cea dreapta asa, cu predici la locul dfe joaca...Anda, chiar nu-ti fa griji. Eu personal prefer sa-mi zica "mama", dar nu as face un capat de tara din asta.
Postat

Noua copiii nu ne spun pe nume si n-as accepta asa ceva. Trebuie sa stie ca suntem prieteni pana la o anumita limita. Pe care ei oricum au tendinta sa o depaseasca.

Eu ma pun la mintea lor, ne jucam, discutam, dar nu le las sa mi se urce chiar in cap, desi mult si-ar dori!

Postat

Draga mea,

La 1 an si 8 luni nici nu se pune problema sa te ingrijorezi.Copii stiu foarte bine cine sint parintii lor,chiar daca uneori ne mai striga si pe nume.

Mihnea are 2 ani si 9 luni si ma striga:mami,mamica,mamica-shica sau Chitinuta cind se alinta si nu ma deranjeaza absolut deloc.

Acestea sint perioade ale copilariei si nu stiu daca e bine sa interzicem copiilor sa treaca prin ele.

[flo]Cristina si Mihneaid="blue">

Postat

Puiul meu e prea mic ca sa imi spuna pe nume ...dar, eu mamei mele ma adresez cu "mami", "mamicuta" si alte alinturi si nu de putine ori, o strig pe nume, la fel alintat. O cheama Elena, iar eu ii spun "Ilenuta", "fetita"...sau mai stiu eu ce imi vine. Niciodata nu mi-a reprosat sau nu s-a simtit nerespectata, ba dimpotriva.

Nu cred ca are importanta cum ti se adreseaza copilul, atata vreme cat se simte dragoste si respect in exprimarea lui.

Saphir si [copil] Amos Daniel (26.02.04)

http://community.webshots.com/user/ClimAmos

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...