Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

program de masa-sfaturi!!

Postări Recomandate

Postat

Mamici,va rog sa ma ajutati si pe mine ca nu stiu daca e bine ce fac:

Puiul meu are 6 luni si am inceput usurel de pe la 5 jumate cu suculet de mar/morcov.L-am alaptat si inca il alaptez..Scum,programul de masa este in felul urmator:

dimineata cand se trezeste de obicei la 7,papa lapte;

10-11:cereale+fruct(pulpa):banana,piersica,mar(nu stiu ce alte fructe sa mai folosesc);lapte completare

14:supa-zeama din biberon pe care nu o vrea decat rar;piureul cu lingurita pe care a inceput sa il pape cu placere de cand am adaugat untisor si lapte de la mami[cool];lapte completare

azi am inceput cu masa de 18-19 dar i-am dat tot cereale cu banana ca nu am stiut exact ce sa ii dau,daca sa ii dau iaurt sau branzica de vaci...

acum el are 7 kg, a stagnat de la 4 luni,dar a luat in lungime.Doctorita mi-a dat sirop de pofta de mancare si in oloc de vigantol niste flacoane Natonil parca..ela papa deocamdata vad ca a inceput sa deschida gurita kla lingurita

intrebarea mea este daca e bine ce ii dau,cand si la a treia masa ce sa ii dau.Nu mai stiu cand se da oul si bra]nza de vaci,banuiesc ca dimineata..scuze ca am scris atat,sunt o mamica singurica si [parerile voastre sunt aur pt mine

pupici

Camelia

http://www.babiesonline.com/babies/r/raducosmin/

http://community.webshots.com/user/motancea

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Cred ca baietelul tau manaca destul de bine. Cand incepe diversificarea, pana se lamuresc bine preferintele si programul, ia mai putin in greutate.

Eu i-am dat galbenus (am inceput cu 1/4) in pireul de legume de la pranz. In acelasi pireu i-am pus si carne de pui si ficatel, dupa cum urmeaza: o zi galbenus, o zi pui, o zi galbenus, o zi ficatel si de la capat. Si in completare, o alaptam, dupa pireu.

Nici fetitei mele nu ii placea zeama de la supa, asa ca nu am insistat.

La masa urmatoare (intre 17-18) ii dadeam branza de vaci cu mar o zi, iar ziua urmatoare iaurt cu banana.

Seara (pe la 21) o alaptam.

Ou a inceput sa manace la masa de dimineata pe la 1 an jumate.

Postat

Chaton, eu de la 6 luni ii dau mereu cam asa:

la 7 dimineata lapte (acum cu cereale, dar nu mereu), 120 ml

la 10/11 un borcanel de fucte, 200 grame (banane, piersici, mere, struguri, pere, mango) Ii dau borcanel cumparat,a sa ca nu imi fac griji, ii dau in fiecare zi un alt amestec.

la 13/14 lapte (uneori cu cereale, cand nu vrea simplu), cam 120 ml

la 16/17 legume cu carnita 200 grame ( legume: morcovi, cartofi, fasole verde, rosii decojite, conopida, si muulte altele dar tre sa ma uit pe borcanele sa vad)

la 19/20 lapte ( fara cereale) 120 ml maxim.

la 22/23 lapte cu cereale mai multe ( intre 120-160, depinde cat e de adormit).

Mentionez ca in mod normal ar trebui sa-i dau sa pape la 4 ore, nu la 3, dar nu am de ales, pentru ca el niciodata nu bea mai mult de 120 ml lapte, ceea ce e prea putin, per total/ zi.

Si ca sa te linistesc, bebele meu, la ultimul control, adica la 7 luni si o saptamana avea 7.160 kg.

Daca nu ia bine in greutate, da-i mai multe cereale, adica in loc de o masa de lapte cu cereale, fa 2 mese de-astea. Apoi, iaurt e mai bine sa-i dai fara fructe, si cat mai gras (daca bebe e slabut), iar fructele cel mai bine se dau separat, ca au mai multe vitamine asa. Branzica poti sa-i dai, dar facuta de tine, din laptele cu care e el obisnuit.

Ancuta id="red">& [copil] Martijn, id="blue">(24.10.2003)id="Book Antiqua">

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Postat

Aaa, inca ceva.

Mesele pe care trebuie sa le aiba arata asa:

2 mese lapte+ o masa fructe+ o masa mancare calda+ o masa lapte cu cereale

sau

3 mese lapte+ o masa fructe+ o masa mancare calda.

Pastreaza schema si diversifica atat cat poti.

Uite lista cu ce are voie bebe:

Fructele (piure sau suc): se incepe cu para,caisa sau banana.Apoi: mar,citrice,mango, ananas etc.Nu prea mult suc de mere caci provoaca diaree.

Legumele: pana la 6 luni se vor da numai legume ce nu contin nitrati: sparanghel,vinete,conopida,broccoli,ciuperci,dovlecei,mazare,telina,castravete,gulie,dovleac,porumb,fasole verde,rosii,andive,morcovi,rosii.Dupa 6 luni se pot introduce si (dar nu mai des de 2 ori pe sapt): spanac,salata iar dupa 1 an: varza,ardei gras,praz,ceapa,varza murata.

cartofii , orezul alb si pastele dupa 6 luni.

cerealele dupa 6 l;uni

carne,peste sau pui intre 6 si 7 luni.A se evita organele si pateul de ficat.

painea alba: dupa 7 luni.Se poate unge cu margarina dietetica sau gem.Painea bruna mai tarziu.

Mierea: dupa 1 an caci contine bacterii.

zaharul: se evita cat se poate caci cauzeaza carii dar se poate introduce la 7 luni .

Fara sare,poate cauza afectiuni rinichilor.

produsele ce contin gluten se pot introduce dupa 6 luni .Nu contin gluten:malaiul,orezul .

Sper sa te fi ajutat.

Ancuta id="red">& [copil] Martijn, id="blue">(24.10.2003)id="Book Antiqua">

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Postat

Chaton, noi la 6 luni papam dupa cum urmeaza:

7-7:30 180-210 ml lapte

10:30-11:00 fructe pasate cu furculita (mai putin marul care il dadeam prin razatoare), simple,amestecate cu biscuiti pt bebei sau cu branzica dulce (la inceput facuta de tine). Fructele folosite: mere, banana, caisa, piersica, para, kiwi-fara seminte...trecut prin strecuratoare. Marul si banana sunt indicate pt cazul in care bb are tendinta de a face kk moale...celelalte pt situatia inversa (daca vrei sa testezi toleranta la un anumit fruct...da-i din acela putin si vezi reactia in 24h;

13 - 13:30 200g pure de legume (cartof, telina, patrunjel, pastarnac, rosie, conopida, broccoli, morcov, ceapa uscata)- ioana papa toate legumele amestecate...inclusiv cele incriminate ca ar avea parfum...asa i-am dat de la inceput si nu a refuzat [:D]> pure-ul poate fi amestecat cu galbenus de ou (incepi cu 1/4, apoi 1/2 si dupa 2 sapt poti da un galbenus intreg..dar nu mai mult de 2 pe saptamana), carne de pui (piept in general), carne de manzat, ficat si peste (daca e proaspat si esti sigura de sursa). Poti sa-i faci spanac simplu sau amestecat cu ficat, carne, ou sau budinca de spanac cu galbenus si branza dulce (amesteci galbenusul cu branza apoi ungi o forma cu unt si pui un strat de spanac si un strat de amestec..cuptor pana se aureste amestecul). Completare suc de fructe, ceai, apa.

Eu am inceput sa-i fac si bors de pui ( cu bors facut de mine in casa...este moarta dupa el si asa am rezolvat problema supei pe care nu o accepta [;)]

17:30 - 18:30 Fie iaurt simplu, fie amestecat cu fructe proaspete sau cu biscuiti. (nu a vrut biberoana sub nici o forma cunoscutul Danonino..si nu mi-a parut rau pt ca-i pot face combinatii cu fructe infinit mai bune si mai sanatoase[:D]. Poti de asemenea sa ii dai una din combinatiile de la ora 10:00 (de fapt se poate inversa, dupa cum ti-i gandul cel bun[:D])

22:00 -250 ml lapte cu cereale (cam 4 masuri). Noi folosim cerealele HERO multicereale cu fructe si multicereale cu miere.

Dupa mese si intre mese: ceai si apa

Eu trebuie sa recunosc ca folosesc mierea inca de la 2 luni in ceiut cu multa (enorm de multa lamaie - dar micutsa papa lamaia ca marul)la sfatul dnei dr. Culcer..cum ca mierea daca-i din sursa sigura si pasteurizata nu are ce face rau...spuneam intr-un alt topic ca acele bacterii incriminate produc acelasi efect nu numai pana la un an ci si dupa..pana la adanci batraneti...deci ce sa facem sa nu mai mancam miere deloc de teama botulismului?[:D] Si intr-adevar ash vrea sa vad si eu cazuri de botulism produs de miere la bb sub un an...dar nu unul la cateva sute de mii si acela din cauza sursei de unde a fost luata mierea...in fine...eu sunt si raman adepta mierii....in favoarea zaharului....

Cat despre kg...ioana are acum 9 luni si 8,5kg, este un copil vioi, armonios dezvoltat, care merge deja tinuta de manuta si care vorbeste (ca are cu cine semana[:D], ultima achizitie fiind ca cai, recte cana cu ceai:))))...)..si mai ales care isi testeaza cei 4 dintisori pe orice jucarie.

Va pupam si va dorim multa sanatate si sa cresteti mari..[dual]

Dana si bb I

floarea soarelui

Postat

Ieri i-am facut vaccinul de 6 luni si 2 zile nu ii bag nimic nou in papica,dar dupa asta vreau sa incep cu ousorul,carnita,branza de vaci.Cum se prepara branza de vaci?vreau sa ii fac atat cat papa el sa nu ramana aiurea in bucatarie ca nu o mananca nimeni si lui vreua sa ii dau mereu proaspata.Mi-era frica sa incerc alte fructe,am stat doar cu banana,mar,piersica si ...cam atat. O sa iau si kiwi,sa apara caisele,e bine ca e perioada de vara si sunt multe fructe proaspete.Mai stau un pic sa bag si brocoli ca am auzit copii care il papa cu smantana:))

multumesc de sfaturi si o sa va mai intreb cate ceva cand vad ca arde:))[mamica][papica][pup]

Camelia

http://www.babiesonline.com/babies/r/raducosmin/

http://community.webshots.com/user/motancea

Postat

Branzica in casa pentru o portie: 250 ml lapte se pune la fiert apoi pisezi doua pastile de calciu lactic 500 si cand incepe laptele sa fiarba le pui in ibric si amesteci pana se separa cazeina din lapte (branzica). Eu ii faceam si din lapte La Dorna prins (se incalzeste laptele prins la foc mic si se amesteca continuu pana se separa branzica). Iti mai trimit retete si din lapte dulce...numai sa gasesc pe unde le-am pus[:D]

Pe mine m-a sfatuit dna Culcer sa incep sa-i dau branza dulce "branzica de casa Covalact"...sau tip Fagaras...dar sa fie proaspata. I-am dat si nu am avut probleme...Ioanei ii place mult si branzica cu mamaliguta (mamaligutsa cat mai moale)..:)

va pupam,

dana si biberoana Ioana

floarea soarelui

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...