Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

De doua zile face febra ...duminica seara 39..i-am dat un novocalmin spozitor pt bebei si dimineata avea 37.8...apoi a inceput sa urce...moment in care am mers la medic..Este vioaie...se joaca..rade...mananca la fel ca si inainte. Medicul a spus ca are putin rosu in gat...dar nu ceva care sa justifice febra...cand ne-am intors pe la 14:30...a facut 39.8..pus paracetamol spozitor...dar febra nu a scazut sub 38...38.5. Acum seara a facut 39.6 si i-am dat iar novocalmin si sirop paracetamol.Are ganglionii de la ceafa putin mariti (de fapt unul din ei)...si mi-au dat sa-i dau Ospamox dar nu are simptome de raceala (nu o deranjeaza gatul, nu-i curge nasul, nu tuseste)...asa ca nu prea i-ash da antibiotic. Nu vrea sa bea apa sau ceai..decat f f putin si nici febra asta nu-i scade sub 38. Sa fie oare rubeola? A mai trecut cineva prin asa ceva...ca nu stiu cum sa-i scad febra...tare rezistenta e [bang]. La soare nu am tinut-o descoperita si nici mai devreme de ora 16..16:30...Acum se agita...si cu tot cu siropel si spozitor febra este 39..[bang][bang]..Si astia-i tot dau cu ..."sa asteptam eruptia"...Poate cineva sa-mi spuna daca a mai trecut prin asta??

Numai bine si liniste va dorim:)

Dana si biberoana Ioana

floarea soarelui

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Incearca sa o hidratezi, e foarte important! Nu conteaza cum, dar fa-o sa bea lichide! Pentru ca intrii in lantul slabiciunilor, cu cat e mai deshidratata cu atat ii creste febra. Incearca sa ii dai picaturi agocalmin! Eu ii dadeam 10 picaturi dintr-o fiola. Ii scade febra foarte repede.

Noi am patit-o odata foarte rau, cadeam din una in alta, din febra in deshidratare in febra si mai mare, apoi in diaree si voma. Nu stim nici acum ce a fost, banuim ca o reactie la vaccinul polio...

sinzi si david

http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Postat

Floarea-Soarelui, parca povestesti ce am patit noi. [:D] Febra mare, aproape 39, niciodata nu a depasit. 3 zile. Ne-am dus in a doua zi de febra la urgente, ca pediatra nu era in oras. Mi-a zis ca are rosu in gat, sa-i dau Ospamox. Nu i-am dat, am sunat-o pe pediatra care mi-a indicat alt antibiotic. (Luca mai facutse o raceala urata cu 3 sapt inainte, apoi am tras 2 sapt de o pneunomie, apoi o saptamana pauza [:D]). Asa ca i-am dat ce i-a prescris pediatra lui. Si in 2 zile sau aparut bubitele. In concluzie la noi febra a durat 3 zile, scadea greu de la paracetamol si algocalmin si crestea repede inapoi. De regula la Luca febra a scazut pt timp indelungat de la Paracetamol, dar de data asta nu. Pe scurt, a facut rubeola. Bubitele au disparut in 4 zile.

Ileana si Luca (2 octombrie 2003)

http://community.webshots.com/user/adamestii

Postat
Fetelor,joi dimineata Anca s-a sculat maraita,nu a vrut sa pape si avea febra.I-am dat Panadol si si- a mai revenit un pic.Dar la pranz a inceput sa arda.I-am pus termometrul si stupoare:39.7 grade.Nici ea nu avea simptome de raceala.Am sunat medicul ,mi-a zis sa-i fac impachetari si sa-i dau algocalmin.L-a scuipat instantaneu si din nefericire supozitoare nu aveam.Cand a venit tati acasa i-a cumparat Nurofen si dupa o ligurita era alt copilas.Pana seara nu a mai avut aproape nimic,i-am mai dat la culcare inca o lingurita de Nurofen si a doua zi febra devenise doar o amintire urata.Anca era din nou fetita plina de energie si veselie.Spre marele meu noroc,are un sistem imunitar fantastic si isi revine imediat.Nu a mai fost bolnavioara de 5 luni si atunci tot asa,pentru o zi,doua.
Postat

A adormit intr-un sfarsit...se chinuia sa se ridice in fundulets si cadea precum "cetateanul turmentat"...a scazut febra la putin peste 38...deja incep sa numar orele..pana la 3 zile[bang]..Biberoana pana la 9 luni nu a avut nici o problema ...mai putin o raceala usoara...trecuta cu acelasi tonus...(e pui de ardelean asa ca-i linistita...de!! genele lu' taica-su[:D]...) De fapt este un copil obijnuit sa nu stea in caldura mare...care face baite lungi si adora gimnastica si masajul de dupa...nici amarata asta de febra nu a doborat-o...dar....Ma gandeam ca a mai fost o fetitra la noi in Campus care a avut rubeola acum vreo luna...dar nu au fost in contact prea mult...are 1 si 9 luni si preocupari "mergatoare"...iar biberoana nu alearga decat in premergator sau tinuta de manutse...deci nu este o companie pt o "domnisoara" de peste 1 an[:D]...dar cine stie...Multumesc mult fetelor pentru sfaturi...sper sa fie bine:)..[loveyou]. Am reusit sa o pacalesc si cu apa...amestecata cu zeama de lamaie (Ioana este un fan infocat al lamaiei..il papa ca pe mar..oricand si oricum.Nu va zic cum se simt dintii mei cand o vad[:D]). Va pupam si noapte faina si linistita...maine dau de stire ce si cum .

Dana si BB I.

floarea soarelui

Postat

Dana, sigur are rubeola. Asa ca cel mai bine e sa nu-i mai dai nimic pentru febra, ca tot nu scade. In felul asta nu reusesti decat sa ii faci organismul sa lupte in plus, ca sa revina la 39 grade.

Dupa 3 zile de febra 39, ii va scadea si ii vor aparea bubitele.

Ancuta id="red">& [copil] Martijn, id="blue">(24.10.2003)id="Book Antiqua">

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Postat

Bebelina mea acum o luna a facut 4 zile febra,peste 38,5 pina la 39,6.

Am fost cu ea la spital si mi-a spus ca are putin rosu in gat,mi-a spus sa-i dau Nurofen si sa-i pun supozitor.

Nici ea nu avea nici un simptom de raceala,era vioaie,se juca,manca tot,si noua ne spuneau multe cunostinte ca poate are rubeola,dar a fost de la rosu in gat.

Incearca sa-i dai lichide cit mai mult si da-i Nurofen.

Sanatate multa!

Adriana si bb Julia(06.11.2003)

http://community.webshots.com/user/julia062003

Postat

[hia]

Da intr-adevar e rubeola, chiar eu am trecut prin asa ceva acum o luna de zile; aveam febra mare si ganglionii mariti dar care ma si dureau; am stat cu febra si cu ganglionii doua zile, dupa care seara m-am dus la urgenta ca nu stiam ce am; de asemenea nici aici doctorii nu au stiut din prima ce am, m-au pus sa fac analiza sangelui, au crezut ca am vreo infectie in sange, dar analizele iesise bune si ca sa fie siguri mi le-au mai facut o data dimineata care au iesit la fel cu cele de dinainte;dar intre timp, peste noapte imi aparuse bubitele si dupa ce m-am dus cu rezultatul analizelor la doctor si m-a vazut in ce hal arat mi-a spus ca am rubeola, m-a trimis acasa, mi-a spus sa iau dafalgan pt febra si sa stau in casa si intr-o saptamana mi-a trecut tot

va rog sa ma iertati daca m-am exprimat gresit, [pup] si insanatosire grabnica

iuli2you

Postat

Si noi tot de duminica am facut febra mare 40 de grade de nu mai stiam de mine cand am vazut termometrul. Am pus novocalmin si paracetamol supozitor din 4 in 4 ore...scadea si crestea si uite asa ne-a tinut si toata ziua de ieri. Am trecut si pe antibiotic Unasyn pentru rosu in gat...daca e sa aiba rubeola i ies bubitele cu tot cu antibiotic...asa ca nu am riscat sa nu-i dau ca imi era frica sa nu ma trezesc cu complicatii...acu vad ca nu i-a mai crescut peste 38 febra...sunt curioasadaca e rubeola...da nu a venit in contact cu nimeni cu aceasta boala asa ca eu cred ca mai de graba e gatul de vina!

Alycia si cei doi flacaiasiid="Comic Sans MS">id="size4">id="purple">

daca vreti sa ne vedeti da-ti clik aici:

http://community.webshots.com/user/penciu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...