Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

David face mari figuri la mancare, nu prea mananca, decat cu mofturi si strambaturi, anumite feluri de mancare, si mereu isi schimba gusturile. Dar cand e vorba de dulciuri,(nu fructe) tipa ca vrea, si le inghite cu o viteza!!! Eu ii dau foarte rar, si ma rezum la napolitate de vanilie, ciocolata alba, bicuiti, sau bicuiti cu crema.

La 16 luni e in regula sa ii dau mai mult? Copii votrii mananca dulciuri? In fiecar zi? Ce dulciuri?

Sinzi si David

http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Axel are 1 an si 3 luni,rar mananca biscuiti simpli si prajituri de casa,deoarece contin zahar.

In schimb mananca toate fructele posibile,cand il duc in piata intinde mana la ele,ceva de speriat.

Nu cred ca e bine sa faci excese cu dulciurile,mai ales la biscuitii cu crema,sa nu ai surprize la respectiva crema.

Postat

Cristinei nu prea ii plac dulciurile. [:D] Nu a mancat decat foarte rar ciocolata alba("Bum Bum" de la Kandia), bomboanele nu i le-am facut cunoscute, napolitanele nu ii plac, iar biscuiti, am incercat sa-i dau numai simpli, dar nu prea o atrag. Prajiturile, la fel, nu prea o atrag. Pana la 2 ani, am incercat sa o feresc de dulciuri. Dar, chiar inainte de a implini 2 ani, au venit Mos Nicolae si Mos Craciun cu multa ciocolata si bombonele(tip"Boni Bon"). Asa le-a cunoscut mai bine, dar spre bucuria mea, mananca doar vreo 2 bucatele de ciocolata, mai multa nu ii trebuie si imparte restul cu toata lumea. Bombonelele mici si colorate o atrag, dar numai pe moment, apoi le lasa deoparte. In schimb, ii place oul de ciocolata("kinder").

Dar, inca nu s-a intamplat sa planga dupa ceva dulce. [:D]id="blue">

Nina, mami deid="blue"> [copil] Nina-Cristinaid="red"> (10.01.2002)id="blue"> web

Postat

Eu am o prietena stomatolog care mi-a spus sa nu-i dau dulciuri pina la 4 ani ca sa nu faca carii.Mi se pare atit de brutal!Ce copilarie e asta fara dulciuri?Eu imi smintesc, cind eram mica o cautam pe mamica mea in poseta sa vad ce mi-a adus.Ma indoiesc de faptul ca o sa respect asemenea sfat,foarte bun de altfel.

dulcetica

Postat

eu am ferit-o pe Diana de dulciuri (in afara celor facute in casa), pana la 2 ani.

Dupa, e mai greu, ca merge la cresa si au niste deserturi acolo...

oricum cat de rar se poate, e mai bine asa...

[*] Dana si Diana-Maria [*]

http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072

paginuta personala:

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Postat

Laura are 5 ani, pana acum nu i-am pus niciodata zahar in ceva. Mananca uneori paine cu branza Almette si cu miere deasupra. Dulciuri n-a primit pana la 3 ani, doar biscuiti Hero si fructe. A mers la gradi la 2 ani si 2 luni si-mi spuneau educatoarele ca nu vrea desertul decat daca e salata de fructe, altfel il dadea copiilor. Ei dar ce te faci cu prietenii care cred ca e bine sa aduca copilului un ou Kinder? A mancat unul, apoi altul, i-am mai luat si noi, uneori si ciocolata Kinder dar primea cate un baton maxim doua, pana cand am zis gata, daca nu cumparam nu mananca. Nu s-a tavalit niciodata in magazin ca vrea ceva dulce, nu mananca nici acum prajituri indiferent ca sunt de casa sau cumparate, foarte rar la o aniversare gusta din tort.Cand isi aduce aminte cere inghetata, avem in congelator si-i dau sau mai mananca cereale cu lapte, care din pacate sunt dulci. Nu pot sa zic ca nu-i plac dulciurile ci ca mai degraba nu e obisnuita sa manance. Mai iau uneori, rar ce-i drept, napolitane sau biscuiti sa-si ia in parc si-atunci le-njumatatim noi. Nu-i iau niciodata bomboane, caramele, in schimb avem intotdeauna in casa cel putin doua feluri de fructe, daca vede ceva in piata si vrea ii cumpar indiferent cat sunt de scumpe.De vreo doua luni ma dispera cu popcornul, ii fac in fiecare zi cate o punga sa si-o ia in parc. Cred ca un copil poate sa se bucure de copilarie si daca nu mananca in fiecare zi dulciuri.

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Postat

Diana are 15 luni, si deja i-am dat (cand a vazut la noi, daca a poftit si a cerut) cate putin si din dulciuri: un mic colt de ciocolata, putina Nutella, sarlota, cateva varfulete de ligurita de inghetata, sau un varf de frisca. Din cate vad nu se omoara cu niciunele deocamdata, ceea ce cred ca e bine. Nu o incurajez, dar daca cere ii dau putin. Oricum nu are parte de ele in fiecare zi pentru ca noi, astia mari, suntem la regim si nu tinem "tentatiile" in casa [:D]

In legatura cu mancarea, si Diana e destul de mofturoasa, cu cateva exceptii: laptele si iaurtelul cu fructe. Orice altceva, mananca mai bine doar cand ne vede pe noi mancand.

Laura

http://photos.yahoo.com/laura00ro

Postat

noi am evitat sa-i dam andei dulciuri si zahar, am mers pe fructe; nefiind obisnuita cu dulciurile , nici nu le cere, nici nu o intereseaza prea tare; e drept ca deocamdata nu suntem in colectivitate (cresa sau gradi). nu are nici probleme cu dintii, nici nu face mofturi la mancare, nici nu face scene ca ar vrea dulciuri.

o idee ar fi sa-i deturnati atentia de la dulciuri, sa le conditionati de altceva ce ii cereti copilului sa faca, sa le inlocuiti treptat cu fructele.

Postat

Calin (1 an si 5 luni) a dat de gustul siropului de muguri de brad. Ii place foarte mult si ne cere in fiecare zi. Pe langa fructele (in piure, iaurt sau suc) bea zilnic si cate 100 ml de sirop de brad. Sper sa nu fie nici o problema.

Carmen

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...