Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

pentru iubitorii limbii romane (2)

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Postat

Eu sunt una din persoanele care foloseste "doctora"... Stiu ca nu e corect, eu il folosesc doar in "vorbirea libera", asa cum folosesc "bebelac" pt. a-mi alinta copilul, sau nu stiu.. mai am eu cateva "ticuri verbale". Oricum, nu m-am adresat niciodata doamnei doctor cu "doamna doctora".

Multi pupici pt. mamici si pt. pitici

Oake si Bebitza

http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad

Postat
nu ma pot obisnui cu i din a sau i din i. (la scoala am facut cu i -ex. "citeva stele", acu' e obligatoriu sa fie "cateva stele"?) in latina riu (rivus, deci cu i, si atunci de ce rau??) nu greseste academiul roman cu ceva??
Postat

da, energy, ai dreptate... i din a trebuie folosit asa incat sa releveze originea cuvantului: camp de la campus si riu de la rivus... regula cu folosirea i din a in interiorul cuvintelor si i din i la inceput si sfarsit e intr-adevar usoara, dar lipsita de relvanta... nu stiu daca se va lua in considerarea o revizuire a acestei reguli de ortografie.

Denisa si bebica din burtica - 28 sapt.

"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Postat

Nu stiu daca s-a mai vorbit inainte despre "sunt"

Eu, de exemplu, scriu cu "sunt", dar nu reusesc sa ma dezvat de a pronunta sint in loc de sunt...,. si din pacate si Miruna mea zice sint.

Boga

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...