Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

un meniu "echilibrat" !!!

Postări Recomandate

Postat

Am mai trimis un subiect in care va spuneam ca sunt disperata ca rares de vreo luna si ceva nu-mi mai mananca.

Acum nu mai sunt asa de disperata[bang] dar nici prea fericita[q]

Sa va spun meniul(fix) pe care-l are Rares(acum are un an si o saptamana) de vreo luna(va fac precizarea ca m-am chinuit mult pana i-am descoperit aceste gusturi "rafinate")

[papica]dimineata la ora 8 bea 300 ml lapte cu cereale Milumil

[papica]la ora 12 bea zeama de la supa(STRECURATA la maxim) si numai din pahar, cu paine.Am incercat in fel si chip sa-i pasez foarte fin cartof, carnita chiar si ou.Ia o gura doua dupa care nu mai vrea.Daca ii dau supa strecurata mananca cu pofta.

[papica]la ora 15.30-16 trei patru cutiute de danonino cu fructe(oricare in afara de caise) si vanilie.

[papica]la ora 21 mai bea un biberon de lapte cu cereale.

Intre mesele de dupa amiaza mananca pufuleti(sunt experta in tipurile de pufuleti care-s nesarati)si o piersicuta amarata.Nu suporta bananele, merele, dulciurile.

Va spun cu mana pe inima ca nu credeam ca voi ajunge sa-i dau pufuleti ca sa manance si el ceva.Nu va mai spun cat eram de inraita impotriva iaurtului danonino(acum il ador)

Am zis ca-i de la dinti, ca-i de la ifose...Nu-i asa.Starea lui este aceeasi, adica foarte buna.Nu l-am avut racit, nu a avut probleme cu burtica, este energic(de m-a cocosat)...

A trecut totusi o luna de cand are aceste unice preferinte(nu cred ca-i cazul sa va mai spun cate incercari de mancaruri am avut:ciulama, mamaliguta cu branza si smantana, sosuri, ciorbe,unt, branza topita, almette)...S-a mai "lovit" cineva de aceasta problema?

Sa astept cumintica sa-si revina?

Toate cele bune!

M.P

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Ca sa te citez, asteapta cumintica sa-si revina[:D].

La un an si o saptamana mie nici nu mi se pare asa putin. Nu ai spus ce greutate are piticutul si daca inainte manca bine sau ai avut mereu probleme.

Daca te consoleaza, Andrei al meu, pana pe la 1 an, papa cat o vrabiuta si era ingrozitor de slab (8100g!!!). I-am facut analize, zeci de investigatii si toti doctorii ne-au spus ca e OK si ca asa-i felul lui[bang]!

Acum are 5 ani, 18,5kg( nu mult dar binisor), are preferinte si mananca cu placere cand ii e foame, are si perioade cu mofturi, slabeste cand e bolnav, etc, etc. Adica e normal! La 8100g la 1 an eram innebunita si-mi venea sa plang cand il vedeam cat e de slab[bang]!

Stai linistita, incearca mai departe sa-i dai si alimente noi, poate un pic mai pasate(i-o fi lene sa mestece?)si ajungeti voi la lumina!

Multa sanatate[flo]!

Nora, mamica lui Andrei si a lui Victor

http://community.webshots.com/user/NoraCosmin

Postat

Rares e un grasunel(nu obez) si manca inainte de toate...carnita, cartofi, morcovi, banane, mar,ficatel, ou...tot ce trebuie pt un mweniu intr-adevar echlibrat.

In toata aceasta luna nu a slabit nici-un pic.A crescut normal...Ca si cum nimic nu s-ar fi schimbat in alimentatia lui.Probabil daca era de micut, rau la mancare...nu mi s-ar fi parut ceva ingrijorator...

Toate cele bune!

M.P

Postat

Ooo, Miruna draga, pai atunci e doar o perioada! Copiii alterneaza perioadele cand mananca foarte bine cu altele in care mai mult ciugulesc!

Stai cat se poate de linistita, eu te-am comparat cu biata de mine[bang]! Pai eu ma lupt cu figurile astea in fiecare zi. Cand s-a nascut Victor, ma luptam cu Andrei( cel mic papa laptic de la mami si crestea ca Fat-Frumos din poveste) si cand a inceput Andrei sa aiba spor la masa, au inceput povestile cu Victor! Asa ca n-am avut perioade de liniste la capitolul asta[bang][bang][bang]!

In orice caz, cu Victor nu mai sunt asa de ingrijorata, am exemplu pozitiv al lui Andrei si stiu sigur ca va fi bine si cu el.

Sincer, mie mi se pare muuuuuult mai grav daca apetitul celor mici e prea mare! Obezitatea la copii e cu adevarat o problema. In toate cartile de pediatrie pe care le-am citit, se discuta problema copilului obez si foarte putin cea a slabutului!

Sanatate,

Nora, mamica lui Andrei si a lui Victor

http://community.webshots.com/user/NoraCosmin

Postat

Nora, grija mea nu este ca mananca putin cantitativ ci calitativ.Nu mananca legume, de fructe de abia se atinge, carne nu vrea(sub nici-o forma), nu vrea ou(il mai pacalesc cu doi dumicati pe care ii dau cand mananc eu ou dimineata).

De unde sa-si ia vitamina c, proteine si toate celelalte?Din pufuleti?Asta e problema mea....

Toate cele bune!

M.P

Postat

Miruna, ma gindeam ca poate sa fie doar o faza (edi are lunar cite o perioada dinasta), dar pe la un an si 3 luni am patit la fel...adica "faza" aia nu se mai termina. avea lamblii...asa ca poate ar fi bine sa-i duci scaunul la un control de fo citeva ori.

daca n-are nimik, mai incearca si alte combinatii de "mofturosi". de ex. edi era topit dupa piept de pui fiert cu orez si unt, mixat apoi cu o piersica coapta...

da pe pm un msg si o adr de mail sa-ti mai trimit "idei" daca vrei

anda & bb edi

http://users.pcnet.ro/scpcnet/

Postat

Nu te speria ca are perioade bune si rele.

A mea de exp a mancat bine merci piureul de legume cu carpita si ousi deodata n-a mai vrut.

Sau de exp a avut o perioada de 2 luni cand a respins oul,

il depista si-n pufuleti.

Daca zici ca-i dai formula nu-ti face griji ca-si ia el nutrimentele necesare (Fe, minerale, vitamine( etc. Daca zici ca-i sanatos

si activ e ok.

Incearca supa cu taitei.

La mine a fost "o supa magica" in perioadele in care respingea piureul.

Succes

Postat

Vai, dar mie mi se pare ca mananca chiar bine...

David la 16 luni papa asa:

La 8.00 un danonino si un cub de branza topita (fara paine ca nu ii place)

La 12.00 juma de castron de bors (ii place tare mult borsu)

La 16.00 un fruct

Seara cereale cu lapte (nu bea lapte decat foarte rar!!!)

Si mie mi se pare ca mananca foarte bine!!! Avea perioade cand manca o banana jumate toata ziua si nici lichide nu bea!!!

Si acum are 11 kg si eu zic ca e bine!

Asa ca stai linistita incearca sa ii schimbi meniul sa vezi ce ii place, si daca nu mananca bine, da-i in continuare ce ii place!!!

Sinzi si David

http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Postat

draga miruna o sa-ti raspund ca am mai vazut si eu un bebe la fel, dar nu prea stiu care e motivul pentru care refuza masa de pranz...

bebeul pe care il cunosc, tot de o luna nu mai vrea sa pape masa de pranz si vrea doar iaurturi ca si al tau,babane,pufuleti,grisine,

branza de vaci, nimic legume, carne, ou sau chestii de genul asta

mama lui e suparata si nu mai stie ce sa faca. noi ne gandeam ca daca e din cauza dintilor, nu ar fi mancat nimic, cum a si facut o perioada, iar pediatrul i-a spus sa ii dea ceva nou,ceva ce nu a mai mancat pana acum.

dar nu prea stie nici ea ce, ca incercat pana acum tot ce se putea si nu a mers....nu prea stiu ce sa iti zic.singura chestie pe care o accepta piticul de care iti spuneam este cremwurtsul,dar nu poti sa-i dai tot timpul, nu?

asteptam vesti de la tine

pupici

Geanina si bebe Luca Andrei

http://community.webshots.com/user/lucaandrei

Postat

wow!si eu imi faceam probleme cu fetita mea.nu este nici ea grasuta,dar arata foarte bine.peste o saptamana implineste anisorul si are 9,500kg si 73 cm.

meniul ei este urmatorul:

6.00 - 210ml lapte

10.00 - gustarica(sufleu de dovlecei/cartofi/conopida,branzica+rosie,salata de rosii+pui+branzica,etc)

14.00 - supe,dovlecei umpluti,ostropel,mancare ca pentru adulti dar gatita mai dietetic,cu adaos de smantana-unde se potriveste

- 150-180ml lapte

17.00-18.00 - iaurt,fructe multe(capsuni,piersici,cirese)

21.00-22.00 - 210ml lapte

in ultimele zile a mancat chiar bine,dar in rest numai eu stiu cat ma rog de ea,cat ma plimb prin toata casa cu farfurioara dupa noi...nu pare a fi o mancacioasa...dar am observat ca ii place carnita[xx(] si...smantana,foarte mult.

afara mai rontaie si ea pufuleti,biscuiti,etc.

Alexandra mare si Alexandra mica...

www.jester.ro/alex/

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...