Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat
Mai,fetelor!Am citit pe forum un mesaj de la Crisotexa care se plangea ca bb-ul ei are somnul f. agitat(se trezeste din ora in ora),iar Luizax o sfatuia sa faca un examen coproparazitologic.Chestia e ca si fata mea de 1 an si o luna e la fel de agitata noaptea fara a-i fi foame,sete,cald.Am pus-o pe seama dintilor,dar,uneori e la fel chiar si cand nu-i dau dintii.Intrbare:cand ne dam seama daca e nevoie de un astfel de examen?Exista niste semne?Ma duc din senin si-i fac analiza?Help!!!
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Galinia, uite cum e la mine ( in 4 ani de cand am copil ):

- coprocultura mi-a dat pediatra sa fac de cate ori ceva nu era in ordine cu scaunul copilului, sau la probleme de defecatie . De ex. Minunica plangea la un moment dat cand avea scaun, dar nu facea nici tare, nici apa / moale. Io .. credeam ca face mofturi ref olita [bang] dar mi-a venit mintea la cap si am zis ca ceva nu-i in regula ( povestea a tinut cam 3 saptamani). Pediatra ne-a trimis urgent sa facem coprocultura si am descoperit ca avea salmonella spp. Copilul nu avusese febra decat 3 ore, un scaun diareic.. si eram la mare. Am zis ca-i indigestie ... si apoi au aparut problemele de care spuneam mai sus.

- coproparazitologia este legata de descoperirea eventualilor paraziti intestinali. Recomandarea am primit-o prima data cand bebe nu dormea bine, se stramba in somn ca la durere. Acum ne trimite periodic la coproparazitologie, este si cererea de la gradi, copilul e mai mare, tropaie peste tot etc.

Pana sa ajung la pediatra la care mergem acum, am mai facut analize de capul meu. M-am inselat 1 singura data ( din 12 analize facute de capul meu ), probabil insctinctul care-ti spune ca ceva nu-i in regula cu puiul.. [:D] plus "paranoia " de mamica exagerata![:D]

Ideea este ca o serie de analize ar trebui facute periodic oricum ( mai ales dupa ce bebe tropaie de unul sigur pe jos). In rest, un copil poate fi agitat in somn si din cauza "prelucrarilor" informatiilor de peste zi! Eliminand pe rand foamea, setea, excess de ceva etc, poti sa ajungi la concluzia ca ar trebui sa verifici si "interiorul" ! Pediatrul este cel care ar trebui sa recomande o analiza sau alta, pe baza a ce povestesti tu despre copil, pe baza unui istoric etc.

Hmm... e adevarat ca multi medici privesc mamicile ca fiind "exagerate".. dar prefer sa ma eticheteze asa ( sau mai rau [:D]) si fiu eu linistita ca-i ok puiul meu !

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Postat
Multumesc pt. promptitudine,Aquariusrpro.Intr-adevar are scaunele asa cum spui tu(nici tari,nici moi).Cat despre medicul pediatru,ce sa-ti spun;cand o intreb ceva se uita la mine ca la urs.Oricum,m-am hotarat sa-i fac analiza.Macar sa nu fie asta cauza!
Postat

Semne ca sunt paraziti:

-dureri de burtica in jurul ombilicului,

-uneori febra care trece repede,

-orificiul anal este rosu

Cum copilul tau inca nu vorbeste e mai greu sa-ti spuna daca o doare burtica.

Pentru linistea ta ar fi cazul ca o data la 6 luni sa faci analize copilului,chiar daca doctora iti trage priviri duioase,las-o in pace!

Sanatate tuturor!

Postat
Am inteles,Aquariusrpro.Asadar,avea dureri cand facea kk.Oricum,simt ca ceva nu e in regula,asa ca-i fac analiza.Nu inteleg de ce nu-ti spune medicul de chestiile astea,sa te previna ca e bine sa-i faci periodic niste analize.
Postat

Galiniaid="blue">, sunt medici si medici. Nici noi nu suntem perfecti in ceea ce facem fiecare la serviciul nostru. Adevarat este ca la ei responsabilitatea este uriasa!!

Urmeaza-ti instinctul! [:D] Cere analize, te da afara pe usa .. intra pe geam. Schimba medicul etc.

Hahaha.. io as face ca o serie de examene la medici sa fie si cu pacienti pe post de examinatori.. sa se obisnuiasca "de mici" cu un anumit mod de lucru, adica si informatiile dar si explicarea catre pacient!![:D]

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...