Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Duce minutza unde nu trebuie

Postări Recomandate

Postat

Pina acum nu prea ne-am confruntat noi cu vreo problema de durata sau sa ne faca sa tipam atita la ea,dar de un timp face ce face si duce minutza la putzica!Nu stiu cit intelege ea la virsta asta(1an si 8 luni)dar i-am explicat ca nu e bine,ca e rusine si alea,alea.Nimic!

Eu spun ca e la virsta la care vrea sa cunoasca ce e acolo,dar parca prea des si prea mult pune mina acolo!O fi vreo problema de sanatate?

V-ati confruntat cu asa ceva vreodata?Ce as putea sa mai incerc sa fac?[bang][bang][bang]

[mamica]Teodorei[gravi]in 34 sapt.

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Ana-Maria, la 1 an si 8 luni nu stiu cit poate sa inteleaga de rusine. Pentru ea e doar curiozitate, probabil face asta mai ales cind ii schimbi pampersii sau cind e fara chilotei, deci cind are ocazia? Poate sa-i distragi atentia cu altceva, vreun joc in care sa-si foloseasca minutele si sa uite. Oricum, nu i-as vorbi de rusine. Astea sint niste norme sociale pe care un copil atit de mic n-are cum sa le inteleaga. (Ha, ha, vezi barbati in toata firea care-si verifica echipamentul pe strada!).

"Mary-Jane"

Postat
Sincer nu cred ca este vorba despre o "problema", copilul isi descopera corpul. Nu trebuie sa i se atraga atentia ca va face si mai rau. Incearca sa il iei cu vorba, sa ii distragi atentia prin joc, ori alte activitati de la aceasta "ocupatie".
Postat

pt. ea este ca orice alta parte a corpului.avand in vedere ca zona respectiva sta mai tot timpul in pampers a ramast cam ne descoperita.acum ca e cald incearca in timpul zilei sa o ti un pic in putzulica goala si n o sa ii mai pare ciudat.daca tocmai pt. zona aia ii spui ca e rusine cred ca dai in alta belea.pt. ca nu cred ca va puteti intelege la varsta asta de ce e rusine?

Postat

Si eu cred ca nu trebuie sa dai importanta problemei. Ce putin, nu in fata ei. Ori te prefaci ca nu vezi, ori ii distragi atentia cu altceva. In general, copiii sunt mai interesati de ceea ce li se interzice si, invers, daca nu capteaza atentia nimanui ajunge sa nu-i mai intereseze nici pe ei.

Baietii mei(3 si 5 ani) isi tot fac si ei de lucru cu putulica din dotare, dar nu prea mult, iar daca-i ignori nici atat.

Deci, eu cred ca, daca nu e rosie acolo sau nu se scarpina, cea mai buna solutie e s-o ignori si uita si ea.

Succes,

Nora, mamica lui Andrei si a lui Victor

http://community.webshots.com/user/NoraCosmin

Postat

Cu cit o bagi mai mult in seama si-i dai atentie, cu atit o sa faca mai rau. O solutie ar fi s-o ignori, la urma- urmei nu mi se pare nimic rusinos ca incearca sa-si descopere propriul corp, crezi ca ea are notiunea de organe sexuale si la ce folosesc ele? In nici un caz, pur si simplu se descopera, dar facindu-i observatie mereu, ii induci sentimentul de vinovatie fara sa fie nevoie, si stii tu legea cu ce e interzis...

Iren burticoasa [grasa]& Bogdanelu nazdravanu [copil]

Postat

Si noi avem problema asta de putina vreme (Diana are 1 an si 4 luni). Cand o schimb, cand se simte "libera", de multe ori am observat ca duce mana spre zona respectiva. Doar ca nu e chiar atat de "interesanta" precum e buricul. Asta ma nelinisteste mai tare: cum nu sunt atenta, cum isi baga degetelele in buric. Si mi-e teama sa nu se infecteze! [:(]

Laura

Postat

E absolut normal ce se intampla. Inca din primul an copilul isi descopera organele genitale si le manipuleaza. Atingandu-le observa ca ii produce placere, chiar pot sa se masturbeze (prin atingere directa, prin leganarea corpului sau frecarea de anumite obiecte). Desi masturbarea in adevaratul sens al cuvantului apare dupa 3 ani.

Lasati copilul in pace, nu-l certati si nu-l pedepsiti in vreun fel. Incercati sa-i ocupati timpul cat mai mult, vedeti si eventuale probleme emotionale ale copilului:separare de o persoana draga, schimbarea de mediu, etc.

Carmen

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...